Calluna vulgaris 'Silver Cloud'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calluna vulgaris 'Silver Cloud' er en sort af Grå Lyng, der er kendt for sine sølvagtige blade og hvide blomster. Denne plante vokser kompakt og når en højde på cirka 30-40 cm. Det er en hårdfør busk, der trives godt i sur jord og fuld sol. 'Silver Cloud' er et smukt tilføjelse til haver og bede og tiltrækker også sommerfugle og bier. Denne plante er ideel for haveejere, der leder efter en vedligeholdelsesnem og dekorativ busk.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Calluna vulgaris 'Silver Cloud' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om vinteren og kommer igen med nyt løv om foråret. Det er en haveplante, der er perfekt til sæsonbetinget farve og tekstur.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Denne plante trives bedst på et beskyttet sted.

  Ja, denne plante er relativt nem at vedligeholde. Det eneste du behøver at gøre er at give den regelmæssigt vand og fjerne visne blomster efter blomstringen. Derudover er det godt at beskære planten årligt for at opnå en kompakt vækst.

  "Calluna vulgaris 'Silver Cloud'" har brug for cirka 30 cm plads mellem andre planter. Sørg for tilstrækkelig plads, så planten kan vokse godt og sprede sig. Det anbefales at placere planterne ikke for tæt sammen for at tillade luftcirkulation og sollys.

  Calluna vulgaris 'Silver Cloud' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan planten have svært ved at vokse og blomstre. Derfor anbefales det at placere planten på et solrigt sted.

  Planten har brug for vand en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver ensartet fugtig, men ikke for våd. Om sommeren kan det være nødvendigt at give mere vand på grund af de varme temperaturer.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. Det er et godt valg, hvis du leder efter planter, der tiltrækker disse insekter til din have.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og giver mad og skjulesteder til insekter. Det kan også forbedre jordstrukturen og give mere variation i haven.

  Denne plante blomstrer typisk fra august til og med oktober, og blomstringen kan vare op til 2 til 3 måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt på solrige steder. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet.

  Nej, Calluna vulgaris 'Silver Cloud' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært bruges på grund af sine dekorative egenskaber. Spiselige planter varierer afhængigt af typen og arten.

  Planten som Calluna vulgaris 'Silver Cloud' har en begrænset støjabsorberende effekt på grund af den tætte vækst af blade og grene. Dog er det ikke en plante, der specifikt vælges på grund af dens støjabsorberende egenskaber. Generelt set er planter ikke den mest effektive måde at dæmpe lyd på i et rum.

 • Calluna bør bedst beskæres efter blomstringen til lige over det gamle træ. Dette sikrer, at planten forbliver kompakt og sund. Fjern også regelmæssigt døde eller beskadigede grene for optimal vækst.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Undgå, at vand kommer på bladene for at forhindre skimmeldannelse.

  Denne plante trives i en veldrænet pottemuld, der er let sur. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da dette kan føre til rodrot. Brug en pottemuld specielt til surbundsplanter for de bedste vækstforhold.

  Planten trives bedst i godt drænet, sur jord. Sørg for en jord med en lav pH-værdi og undgå for fugtig jord. Tilføj eventuelt lidt organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Calluna vulgaris 'Silver Cloud' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at jorden er sur til neutral, og undgå for våd jord for at undgå rodæd. Disse haveplanter er ideelle til grænser, stenhave og hedelignende miljøer.

  For at komme godt igennem vinteren er det vigtigt at dække jorden omkring planten med et lag muld. Derudover kan det hjælpe at beskytte planten mod hård frost med fiberdug. Sørg for, at planten står på et beskyttet sted for at mindske risikoen for frostskader.

  Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at holde planten pæn og velplejet.

  Haveplanter som disse har generelt ikke brug for speciel gødning. At gøde en gang om året med en universalgødning om foråret er tilstrækkeligt. Vær opmærksom på, at planten ikke får for meget gødning for at undgå forbrænding.

  Calluna vulgaris 'Silver Cloud' kan mulches med for eksempel barkflis eller blade for at holde på fugt og undertrykke ukrudtvækst. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt, og ikke er direkte mod plantestænglerne for at undgå kvælning. At mulch planten hjælper også med at forbedre jordstrukturen og bevare en ensartet jordtemperatur.

  Planten foretrækker sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. have-tørv. Planter i sur jord kan optage næringsstoffer bedre og har mindre risiko for mangler.

  For at bekæmpe skadedyr i havneplanter kan der bruges biologiske bekæmpelsesmidler som nematoder. Det er også vigtigt at kontrollere planterne regelmæssigt for tegn på skadedyr og fjerne dem om nødvendigt. Derudover kan det hjælpe at sprøjte planterne lejlighedsvis med en opløsning af vand og mild sæbe.

 • Beskrivelse

  Calluna vulgaris 'Silver Cloud' er en sort af Grå Lyng, der er kendt for sine sølvagtige blade og hvide blomster. Denne plante vokser kompakt og når en højde på cirka 30-40 cm. Det er en hårdfør busk, der trives godt i sur jord og fuld sol. 'Silver Cloud' er et smukt tilføjelse til haver og bede og tiltrækker også sommerfugle og bier. Denne plante er ideel for haveejere, der leder efter en vedligeholdelsesnem og dekorativ busk.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.