Calluna vulgaris 'Spring Cream'

Calluna vulgaris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Calluna vulgaris 'Spring Cream' is een compacte en langbloeiende plant die behoort tot de heidefamilie. Deze plant heeft een mooie lichtroze kleur die doet denken aan de lente. De 'Spring Cream' variant heeft een frisse uitstraling en is zeer geschikt voor in een border of rotstuin. Het blad van deze plant is smal en puntig, wat zorgt voor een speels effect. Calluna vulgaris 'Spring Cream' bloeit van augustus tot november en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Calluna vulgaris 'Spring Cream' is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die in de herfst verkleurt en zijn bladeren verliest. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, Calluna vulgaris 'Spring Cream' is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant vereist weinig onderhoud en is zeer winterhard. Het is belangrijk om de plant goed te laten uitdrogen tussen gietbeurten.

  De plant heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de omringende planten en geef ze voldoende ruimte om te groeien.

  Calluna vulgaris 'Spring Cream' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, Calluna vulgaris 'Spring Cream' lokt vlinders en bijen met zijn bloemen. Het is een goede keuze als je wilt bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin. Zorg voor voldoende bloeiende planten om de insecten aan te trekken.

  Calluna vulgaris 'Spring Cream' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Door zijn nectarrijk bloemen is de plant aantrekkelijk voor bestuivers. Het creëert een habitat voor verschillende insecten.

  Deze plant bloeit van augustus tot en met november en heeft een bloeiperiode van ongeveer 2 maanden.

  Ja, de Calluna vulgaris 'Spring Cream' kan goed tegen de volle zon en doet het goed op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Zorg ook voor voldoende water en voeding voor een gezonde groei.

  Nee, de plant Calluna vulgaris 'Spring Cream' is niet eetbaar. Het wordt meestal gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maag- en darmproblemen.

  Ja, de Calluna vulgaris 'Spring Cream' heeft een geluidsdempende werking dankzij de dichte structuur van de bladeren en takken. Dit maakt de plant een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Heideplanten dienen na de bloei licht gesnoeid te worden om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en licht verhoutte takken. Snoei niet te diep in het oude hout om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelgroei te voorkomen.

  De Calluna vulgaris 'Spring Cream' heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Gebruik bij voorkeur speciale heidegrond voor deze plant.

  De Tuinplant Calluna vulgaris 'Spring Cream' gedijt het beste in goed doorlatende en zure bodems. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat, en vermijd kalkrijke bodems. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem voldoet aan de behoeften van deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is een ideale plant voor in de border of in potten op het terras.

  Tuinplanten zoals Calluna vulgaris hebben vaak extra winterbescherming nodig, zoals een laag mulch of dennentakken rond de plant aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de wortels van de plant niet bevriezen tijdens koude temperaturen. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge grond. Snoei na de bloei de uitgebloeide takken weg om de plant compact te houden. Geef de plant af en toe water tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar en de zomer behoefte aan regelmatige bemesting. Gebruik een meststof speciaal voor zuurminnende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overmatige bemesting kan schadelijk zijn, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Het is belangrijk om Calluna vulgaris 'Spring Cream' in de winter te beschermen met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Mulch kan ook helpen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Verwijder de mulch in het voorjaar om de plant voldoende licht en lucht te geven.

  De Calluna vulgaris 'Spring Cream' groeit het beste op zure grond met een pH tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met bijvoorbeeld turf of speciale bemesting. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot slechte groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen natuurlijke methoden zoals het handmatig verwijderen van ongedierte of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen worden toegepast. Ook het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ziektes of plagen kan helpen om eventuele problemen tijdig aan te pakken. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te waarborgen.

 • Omschrijving

  De Calluna vulgaris 'Spring Cream' is een compacte en langbloeiende plant die behoort tot de heidefamilie. Deze plant heeft een mooie lichtroze kleur die doet denken aan de lente. De 'Spring Cream' variant heeft een frisse uitstraling en is zeer geschikt voor in een border of rotstuin. Het blad van deze plant is smal en puntig, wat zorgt voor een speels effect. Calluna vulgaris 'Spring Cream' bloeit van augustus tot november en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.