Calophaca grandiflora

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calophaca grandiflora er en flerårig plante, der tilhører ærteblomstfamilien. Denne plante har markante store blomster med en dyb gul farve og en mørk kerne. Bladene på Calophaca grandiflora er spydformede og sølvgrønne. Planten kan blive op til ca. 60 cm høj og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Calophaca grandiflora tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt supplement i haven eller bedet.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sine blade året rundt. Så du kan altid nyde det grønne løv i din have.

  Calophaca grandiflora er vinterhårdfør til cirka -15 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor tåle temperaturer under frysepunktet. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost.

  Planten er let at vedligeholde og kan tåle tør jord godt. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, men ellers kræver den ikke meget pleje. Planten vokser godt i fuld sol og kan plantes både i haven og i potter.

  Calophaca grandiflora har brug for cirka 50 til 60 centimeter plads for at vokse godt. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand mellem planterne for optimal luftcirkulation. Desuden kan planten udvikle sig til en bred og fyldig busk, så tilstrækkelig plads anbefales.

  Calophaca grandiflora trives bedst i fuld sol eller let skygge. I skygge kan vækst og blomstring af planten blive begrænset. Sørg derfor for en solrig placering for optimal vækst.

  Planten har brug for moderat vand og skal vandes hver uge. Sørg for, at jorden tørrer ud mellem vandingerne. For meget vand kan føre til rodrot.

  Ja, planten er sommerfugl- og bivenlig og tiltrækker disse insekter takket være de store blomster med nektar og pollen. Det er et populært valg for haver på grund af tiltrækningen af bestøvere.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker insekter og bidrager til mangfoldigheden af planter i haven. Det skaber et sundt miljø for forskellige dyr og planter. Det hjælper med at genoprette balancen i økosystemerne.

  Planten blomstrer normalt fra juni til august, og blomstringen kan vare cirka 6 til 8 uger. Blomsterne er store og iøjnefaldende og tiltrækker ofte sommerfugle og bier.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sollys og trives godt i en solrigt miljø. Dette giver god vækst og blomstring af planten. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i ekstrem varme.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. At indtage den kan være skadelig for helbredet. Det anbefales ikke at inkludere denne plante i din mad.

  Ja, planten har blade, der kan absorbere lyd, og derfor kan det have en vis lyddæmpende virkning. Effekten er dog begrænset og afhænger af den omgivelse, hvor planten vokser.

 • Beskæring af denne plante bør bedst udføres om foråret efter blomstringen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær resten af grenene let for at forme planten. Sørg for altid at lade lidt grønt løv være tilbage på grenene efter beskæringen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det anbefales at vande om morgenen eller sent om aftenen.

  Calophaca grandiflora har brug for godt drænet pottemuld med en let struktur. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. En blanding af kompost og sand er ideel til denne plante.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være god dræning og må ikke være for våd. Jorden skal også være næringsrig og frugtbar for at lade planten vokse godt. En let sur til neutral pH-værdi anbefales for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og får tilstrækkeligt lys. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost. Dæk basen med muld for at beskytte rødderne. Det anbefales også at beskytte planten mod stærk vind.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Vand regelmæssigt i tørre perioder og beskær døde grene om nødvendigt. Det anbefales at gøde planten om foråret for optimal vækst og blomstring.

  Have brug for nærende jord. En almindelig gødning til blomstrende planter kan anvendes i vækstsæsonen. Overgødning bør undgås for at undgå skade på planten.

  Mulch er gavnligt for denne plante, da det beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og fugttab. Det kan også hjælpe med at undertrykke ukrudtsvækst og forbedre jordstrukturen. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt, og at det ikke påføres direkte mod plantens stamme.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for disse haveplanter ligger mellem en pH-værdi på 6 til 7. En jordtest kan hjælpe med at bestemme den nøjagtige pH-værdi af jorden og eventuelt foretage justeringer om nødvendigt. Sørg for god dræning for at undgå problemer med for våd jord.

  For at bekæmpe skadedyr på disse haveplanter kan du bruge naturlige fjender som marihøner eller rovmider. Derudover kan du regelmæssigt inspicere planterne for tegn på skadedyr, såsom blade misfarvning eller gnaveskader. Som en sidste mulighed kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler til at fjerne skadedyr.

 • Beskrivelse

  Calophaca grandiflora er en flerårig plante, der tilhører ærteblomstfamilien. Denne plante har markante store blomster med en dyb gul farve og en mørk kerne. Bladene på Calophaca grandiflora er spydformede og sølvgrønne. Planten kan blive op til ca. 60 cm høj og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. Calophaca grandiflora tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt supplement i haven eller bedet.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.