Camellia japonica

Camellia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Camellia japonica, også kendt som japansk rose, er en busk, der blomstrer med smukke og farverige blomster om foråret. Blomsterne varierer i farve fra lyserød og rød til hvid og kan også have en behagelig duft. Denne plante trives i fugtig, veldrænet jord og et sted i halvskygge. Camellia japonica er en hårdfør plante, men beskyttelse mod streng frost anbefales. Det er en populær plante til haver og som prydplante i parker på grund af de smukke blomster, der blomstrer i lang tid.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og bevarer sit løv hele året rundt. Dette sikrer en smuk tilføjelse til haven, selv i vintermånederne.

  Camellia japonica er vinterhårdfør til ca. -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Planten kan derfor godt overleve i vores tempererede klima.

  Ja, denne plante er generelt ret nem at vedligeholde. Den trives godt i fugtig, veldrænet jord og har få torne eller pigge at tage hensyn til. Regelmæssig beskæring er vigtig for at holde planten sund.

  Camellia japonica har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at planten har nok plads til at brede sig ud og modtage tilstrækkeligt lys. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du bestemmer plantafstanden i haven.

  Ja, Camellia japonica trives godt i skyggefulde omgivelser. Det er vigtigt at beskytte planten mod skarpt sollys for at fremme optimal vækst og blomstring. Det er et godt valg til haver med begrænset sollys.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Generelt anbefales det at vande planten ca. 1-2 gange om ugen.

  Ja, Camellia japonica tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er en attraktiv plante for bestøvere i haven.

  Ja, Camellia japonica er en god plante for biodiversitet, fordi den giver nektar og pollen til bier og sommerfugle. Derudover tiltrækker den også fugle, der spiser frøene og insekterne i planten. Planten skaber derfor et varieret habitat i haven.

  Planten blomstrer normalt fra februar til april, og blomstringsperioden kan vare i alt fra nogle uger til flere måneder.

  Camellia japonica trives ikke godt i fuld sol. Den vokser bedst i halvskygge til skyggefulde områder. Direkte sollys kan beskadige bladene.

  Blomsterne på denne plante er ikke spiselige. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt er dyrket som spiselige planter. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Camellia japonica har en tæt løvtag, der dæmper lyden lidt, men det er ikke den mest effektive plante til at dæmpe lyd. Andre planter kan måske være bedre egnet til dette formål.

 • Beskæring af denne plante er bedst efter blomstringen om foråret. Fjern døde eller beskadigede grene og hold øje med plantens form. Forsøg at undgå at fjerne for mange grene på én gang for at undgå at hæmme blomstringen.

  Planten elsker regelmæssig vanding, især under varme tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at give planten vand om morgenen for at undgå skimmeldannelse.

  Pottemuld skal have god dræning og tilstrækkelige næringsstoffer til sund vækst. Det er vigtigt at holde jorden regelmæssigt fugtig, men ikke at lade den drukne. En blanding af organiske materialer som kompost og bark kan være gavnlig for plantens vækst.

  De Tuinplanten foretrækker en godt drænet og sur jord med en gennemsnitlig fugtighedsgrad. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og godt drænet for at undgå rodfrætning. Derudover trives planten bedst i halvskygge til skyggefulde områder.

  Camellia japonica trives bedst på en placering med halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted mod hård vind og frost. Jorden skal være veldrænet og let sur.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren ved f.eks. at lægge halm eller blade omkring basen. Derudover kan en beskyttende hætte eller klud placeres over planten for at forhindre, at blomsterknopperne bliver beskadiget. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med fugt i de koldere måneder.

  Haveplanter har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Brug organisk muld for at holde jorden fugtig og for at bekæmpe ukrudt. Beskær om foråret for at bevare formen og størrelsen.

  For denne haveplante er det vigtigt at bruge organiske gødningsstoffer om foråret, der er specielt designet til blomstrende planter. Undgå overgødning, da dette kan forårsage skade på rødderne. Sørg for, at gødningen er jævnt fordelt omkring planten og godt blandet med jorden.

  Brugen af organisk muld, som f.eks. barkflis eller kompost, rundt om basen af denne plante hjælper med at holde jorden fugtig og forhindrer ukrudtsvækst. At mulche vil også hjælpe med at opretholde en jævn temperatur omkring rødderne, hvilket er gavnligt for planten. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt for at undgå at blokere luft- og vandgennemstrømning.

  Camellia japonica trives bedst i sure til let sure jordtyper med en pH-værdi mellem 5,0 og 6,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En for høj pH-værdi kan føre til næringsstofmangel og dårlig vækst af planten.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan du overveje at introducere naturlige fjender, såsom mariehøns. Derudover er det en effektiv metode at regelmæssigt inspicere for skadedyr og fjerne dem manuelt. Endelig kan du også bruge naturlige bekæmpelsesmidler, såsom neemolie eller pyrethrum spray.

 • Beskrivelse

  Camellia japonica, også kendt som japansk rose, er en busk, der blomstrer med smukke og farverige blomster om foråret. Blomsterne varierer i farve fra lyserød og rød til hvid og kan også have en behagelig duft. Denne plante trives i fugtig, veldrænet jord og et sted i halvskygge. Camellia japonica er en hårdfør plante, men beskyttelse mod streng frost anbefales. Det er en populær plante til haver og som prydplante i parker på grund af de smukke blomster, der blomstrer i lang tid.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.