Camellia japonica 'Miss Lyla'

Camellia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Camellia japonica 'Miss Lyla' is een prachtige en beeldschone groenblijvende struik die bekend staat om zijn grote, dubbele bloemen met roze en witte tinten. De bloemen bloeien in het vroege voorjaar en voegen een vleugje kleur toe aan de tuin. Deze plant gedijt het beste in halfschaduw op goed doorlatende, humusrijke grond. 'Miss Lyla' kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 tot 2 meter en is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn elegante uitstraling. Deze camelliasoort is winterhard en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een ideale plant is voor zowel ervaren als beginnende tuiniers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Camellia japonica planten zijn over het algemeen groenblijvend en behouden hun bladeren gedurende het hele jaar. Ze zijn populaire tuinplanten vanwege hun mooie en glanzende groene bladeren en kleurrijke bloemen. Deze planten kunnen goed gedijen in een tuin of als potplant op een terras of balkon.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens vorstperioden extra bescherming te geven. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plaats te zetten tijdens de winter.

  Camellia japonica 'Miss Lyla' is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Verder heeft de plant weinig speciale verzorging nodig.

  Camellia japonica heeft gemiddeld 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant te hebben voor luchtcirculatie en zonlicht. Planten met te weinig ruimte kunnen last krijgen van ziektes en plagen.

  Ja, de Camellia japonica-soort groeit goed in de schaduw. Het is een schaduwminnende plant die het beste gedijt in gedeeltelijke schaduw of zonlicht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon en harde wind.

  De Camellia japonica 'Miss Lyla' dient regelmatig water te krijgen, ongeveer één tot twee keer per week. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Camellia japonica soorten trekken geen vlinders en bijen aan vanwege hun opvallende bloemen en geur. Deze planten worden voornamelijk gekweekt vanwege hun decoratieve waarde in de tuin. Andere planten die wel insecten aantrekken, kunnen beter worden overwogen voor biodiversiteit in de tuin.

  Camellia japonica 'Miss Lyla' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Door de mooie bloemen kan de plant ook dienen als voedselbron voor bestuivende insecten. Het is een aanwinst voor een diverse en gezonde tuin.

  De plant bloeit in de maanden april en mei, en de bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, de Camellia japonica heeft graag een plekje in de halfschaduw tot schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is het beste om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Nee, de Camellia japonica 'Miss Lyla' is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien deze giftig kunnen zijn voor mensen en dieren. Het is beter om deze planten enkel als decoratieve tuinplanten te gebruiken.

  Ja, de Camellia Japonica plant staat erom bekend geluid te dempen door zijn dichte bladeren en structuur. De plant kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en zorgt zo voor een rustige en vredige omgeving in de tuin. Het is een goede keuze voor het creëren van een geluidsarme buitenruimte.

 • Camellia japonica 'Miss Lyla' kan na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lange uitlopers terug tot gewenste lengte. Het beste moment om te snoeien is direct na de bloei.

  De Camellia japonica 'Miss Lyla' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  Gebruik voedzame, zure potgrond voor optimale groei en bloei. Zorg voor goede afwatering in de pot om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant om de paar jaar voor gezonde groei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur lichtzuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de grond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een beschermende doek te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan harde wind en extreme temperaturen. Controleer regelmatig op schade en pas indien nodig de bescherming aan.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei dode of zieke takken weg om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Camellia japonica hebben behoefte aan organische meststof in het voorjaar om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de juiste samenstelling en dosering van meststof te gebruiken volgens de aanbevelingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant en de grondkwaliteit.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te bedekken met mulch. Mulch helpt de bodem vocht vast te houden, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen koude temperaturen. Gebruik organische materialen zoals schors, bladeren of compost als mulch voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in zure grond (pH 5,5-6,5). Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf. Te zure of te basische grond kan de gezondheid en groei van de plant negatief beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kan je gebruik maken van verschillende methoden, zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep, het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op ongedierte en indien nodig actie te ondernemen om verdere verspreiding te voorkomen. Verwijder regelmatig dode bladeren en snoei regelmatig om de plant gezond te houden en het risico op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  Camellia japonica 'Miss Lyla' is een prachtige en beeldschone groenblijvende struik die bekend staat om zijn grote, dubbele bloemen met roze en witte tinten. De bloemen bloeien in het vroege voorjaar en voegen een vleugje kleur toe aan de tuin. Deze plant gedijt het beste in halfschaduw op goed doorlatende, humusrijke grond. 'Miss Lyla' kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 tot 2 meter en is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn elegante uitstraling. Deze camelliasoort is winterhard en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een ideale plant is voor zowel ervaren als beginnende tuiniers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.