Camellia reticulata 'Mary Williams'

Camellia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Camellia reticulata 'Mary Williams' is een prachtige, groenblijvende struik met grote, roze bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen hebben een opvallend uiterlijk met een uniek gerimpeld patroon en een geurige, zoete geur. De struik kan tot 2,5 meter hoog worden en groeit het beste in goed doorlatende, vochtige grond en halfschaduw. Het is een populaire plant voor in de tuin vanwege de mooie bloemen en het glanzende, donkergroene blad. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst om de bloei te optimaliseren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Camellia reticulata 'Mary Williams' is een groenblijvende plant. De plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -7°C. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een winterhoezen. In het voorjaar kan de plant weer onbeschermd buiten staan.

  Ja, deze plant is relatief makkelijk in onderhoud. Mits regelmatig water geven en de juiste standplaats met voldoende licht, zal de plant goed gedijen. Daarnaast is het aan te raden om de plant jaarlijks te bemesten voor een gezonde groei.

  De Camellia reticulata 'Mary Williams' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er minstens een afstand van 1,5 tot 2 meter tussen verschillende planten wordt aangehouden. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  De Camellia reticulata 'Mary Williams' groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. Een te donkere locatie kan ervoor zorgen dat de plant minder goed groeit en bloeit. Zorg daarom voor voldoende licht voor deze tuinplant.

  De Camellia reticulata 'Mary Williams' heeft ongeveer één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is, maar niet drassig. Let op tekenen van uitdroging zoals verwelkte bladeren.

  Ja, Camellia reticulata 'Mary Williams' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen bevatten. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers in de tuin.

  Ja, Camellia reticulata 'Mary Williams' is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders. Het biedt voedsel en schuilplaatsen, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het helpt om de tuin aantrekkelijker te maken voor verschillende soorten insecten.

  Deze tuinplant bloeit over het algemeen van februari tot april. De bloeiperiode duurt meestal zo'n 4 tot 6 weken.

  Ja, Camellia reticulata 'Mary Williams' kan goed tegen de volle zon. Het is echter aan te raden om de plant tijdens de heetste uren van de dag te beschermen tegen direct zonlicht. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant Camellia reticulata 'Mary Williams' is niet eetbaar. Het is een decoratieve bloeiende plant die gewoonlijk wordt gekweekt in tuinen voor zijn mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, camellia planten hebben dichte, groenblijvende bladeren die geluid kunnen absorberen en dempen. Echter, ze zijn niet specifiek gekweekt of bekend om hun geluidsdempende eigenschappen. Over het algemeen kan hun aanwezigheid helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in een tuinomgeving.

 • Camellia's kunnen het beste gesnoeid worden na de bloei, om de vorm te behouden en de plant gezond te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip lichtjes bij om de groei te stimuleren. Zorg dat de snoeischaar schoon is om infecties te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren kunnen drogen voordat de avond valt.

  Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en niet te nat. Zorg voor een zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Voeg organische stof toe om de structuur van de grond te verbeteren.

  De Camellia reticulata 'Mary Williams' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen koude wind en vorst. De grond dient vochtig, goed doorlatend en zuur tot neutraal te zijn.

  Tuinplanten zoals Camellia reticulata 'Mary Williams' hebben bescherming nodig tegen de kou tijdens de winter. Het is belangrijk om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren, stro of jute om te voorkomen dat de vorst de plant beschadigt. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen de kou zodat hij in het voorjaar gezond kan uitlopen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder gevallen bladeren om ziektes te voorkomen. Geef de plant jaarlijks mest in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Camellia's hebben behoefte aan voedzame grond en regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulch de plant met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De bodem waarin tuinplanten groeien, moet een zure pH hebben om optimaal te kunnen gedijen. De zuurgraad van de bodem moet tussen de 5,5 en 6,5 liggen. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig kalk toe te voegen om de pH te verlagen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Het regelmatig controleren van de bladeren op tekenen van ongedierte is ook aan te raden. Bij ernstige plagen kunt u overwegen om een professionele hovenier in te schakelen.

 • Omschrijving

  De Camellia reticulata 'Mary Williams' is een prachtige, groenblijvende struik met grote, roze bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen hebben een opvallend uiterlijk met een uniek gerimpeld patroon en een geurige, zoete geur. De struik kan tot 2,5 meter hoog worden en groeit het beste in goed doorlatende, vochtige grond en halfschaduw. Het is een populaire plant voor in de tuin vanwege de mooie bloemen en het glanzende, donkergroene blad. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst om de bloei te optimaliseren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.