Camellia x williamsii 'Donation'

Camellia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Camellia x williamsii 'Donation' er en vinterhårdfør stedsegrøn busk med skinnende mørkegrønne blade. Om foråret producerer denne plante store, lyserøde halvfyldte blomster med en markant gylden støvdragere i midten. Blomsterne på 'Donation' er kendt for deres langvarige blomstring og dejlige duft. Busken kan blive op til 2 meter høj og trives godt i fugtig, veldrænet jord og delvis skygge til fuld sol. Camellia x williamsii 'Donation' er et populært valg til haver og kan bruges som enkeltstående busk eller hæk.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året. Dette gør den til et smukt tilføjelse til haven, selv om vinteren.

  Planten er vinterhårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved temperaturer under -10 grader Celsius. Om vinteren kan det være nødvendigt at dække planten til med f.eks. fleece.

  Camellia x williamsii 'Donation' er en let at vedligeholde plante, der kræver lidt opmærksomhed og særlig pleje. Så længe planten får regelmæssigt vand og plantes i den rigtige jord, vil den trives godt i haven. Det er vigtigt at beskære planten lejlighedsvis for at fremme en sund vækst.

  Camellia x williamsii 'Donation' kræver tilstrækkelig plads til at vokse til en voksen plante med en bredde på cirka 2 meter. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at fremme luftcirkulation og forebygge sygdomme. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at kontrollere væksten.

  Ja, planten vokser godt i skyggen. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med fugt og næringsstoffer for at forblive sund. I skyggen kan blomstringen muligvis være mindre frodig end i solen.

  Camellia x williamsii 'Donation' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at give planten dybt vand en gang om ugen. Hold jorden fugtig, men ikke oversvømmet.

  Ja, Kamelier bestøves primært af humlebier og nogle gange af bier. Det er dog ikke en specifik plante, der tiltrækker sommerfugle eller bier.

  Camellia x williamsii 'Donation' er en attraktiv plante for bier og andre bestøvere. Planten tilbyder ly og føde til forskellige insektarter, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til en sund og varieret have.

  Planten blomstrer fra februar til april måned, og blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Camellia x williamsii 'Donation' planten trives godt i direkte sollys. Det er en haveplante, der trives i solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig fugtighed og beskyt planten mod skarpt eftermiddagssol.

  Nej, Camellia x williamsii 'Donation' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster. At indtage blade eller blomster kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Camelliaer kan have en lyddæmpende effekt på grund af deres tætte og stedsegrønne blade, der absorberer lydbølger. At placere disse planter kan hjælpe med at reducere støjgener, især i en have eller på en terrasse.

 • Haveplanten Camellia x williamsii 'Donation' bør bedst beskæres efter blomstring for at bevare formen og vitaliteten. Fjern døde, beskadigede eller syge grene, og beskær visne blomster for at fremme ny vækst. Sørg for, at beskæresaksen er ren og skarp for at undgå skade på planten.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne står for længe i vand. Giv helst vand ved plantens base og undgå at vande bladene for at forhindre skimmelsvamp.

  Camellia x williamsii 'Donation' trives i en godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding, men sørg for at rødderne ikke står for våde. En blanding af tørv og kompost kan hjælpe med at opretholde den rette fugtighedsgrad.

  Camellia x williamsii 'Donation' trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en sur pH. Sørg for en frugtbar jord med tilstrækkeligt organisk materiale for optimal vækst. Undgå for våd eller for tør jord, da dette kan skade plantens helbred.

  Planten kræver en placering i halvskygge eller væk fra direkte sollys. Det bedste er en beskyttet placering mod kold vind. Sørg for en fugtig og veldrænet jord.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at beskytte haveplanter mod frost. Dette kan gøres ved at dække planten med fleece eller bobleplast. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især i tørre og kolde perioder.

  Planten skal beskæres regelmæssigt for at bevare formen og fremme blomstringen. Sørg for tilstrækkelig vand og næring i vækstsæsonen. Beskyt planten mod frost ved at mulche og om nødvendigt beskytte den med en klud.

  Camellia x williamsii 'Donation' har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sund og blomstre godt. Brug en speciel gødning til surbundsplanter for at tilbyde de korrekte næringsstoffer. Gød planten om foråret og sommeren i henhold til instruktionerne på emballagen.

  Det anbefales at mulchere planten med organisk materiale som kompost eller barkflis for at holde jorden fugtig og kølig. Mulch hjælper også med at undertrykke ukrudt og tilføjer næringsstoffer til jorden. Det bedste tidspunkt at mulchere på er om foråret eller efteråret.

  Planten foretrækker sur jord med en pH-værdi mellem 5.0 og 6.5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt rette den til med f.eks. tørv. At opretholde den rette surhedsgrad vil fremme plantens sundhed og vækst.

  Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere for skadedyr, såsom bladlus, spindemider og hvidflue, for Camellia x williamsii 'Donation'. Det er muligt at bekæmpe disse skadedyr ved hjælp af naturlige fjender, såsom mariehøns eller rovmider. Det er også vigtigt at holde planten sund ved regelmæssig gødskning og tilstrækkelig vanding.

 • Beskrivelse

  Camellia x williamsii 'Donation' er en vinterhårdfør stedsegrøn busk med skinnende mørkegrønne blade. Om foråret producerer denne plante store, lyserøde halvfyldte blomster med en markant gylden støvdragere i midten. Blomsterne på 'Donation' er kendt for deres langvarige blomstring og dejlige duft. Busken kan blive op til 2 meter høj og trives godt i fugtig, veldrænet jord og delvis skygge til fuld sol. Camellia x williamsii 'Donation' er et populært valg til haver og kan bruges som enkeltstående busk eller hæk.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.