Campsis grandiflora

Campsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campsis grandiflora, ook bekend als de Chinese kampsis of trompetbloem, is een klimplant met prachtige trompetvormige bloemen in opvallende oranje tot roodachtige kleuren. De bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De plant kan een hoogte bereiken van wel 10 meter en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Campsis grandiflora staat bekend om zijn sterke groei en is geschikt om tegen een schutting, muur of pergola te laten groeien. Deze plant is winterhard en hoeft weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Campsis grandiflora is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bloeiende klimplant die weliswaar bladverliezend is.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strengere vorst. In de winterperiode kan het nodig zijn om de plant extra te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, Campsis grandiflora is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste plant die weinig aandacht nodig heeft om goed te gedijen in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien voor een gezonde groei.

  Campsis grandiflora heeft ruimte nodig voor zijn uitgestrekte takken en grote bloemen. Deze plant kan het beste geplant worden in een ruime tuin waar hij de ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Deze plant doet het het beste in de volle zon en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is belangrijk om hem op een zonnige plek te planten om optimale groei en bloei te stimuleren. In de schaduw kan de groei vertragen en kunnen er minder bloemen verschijnen.

  Tuinplanten zoals Campsis grandiflora hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken door te veel water. Het is verstandig om regelmatig de grond te controleren en aan te passen aan de behoeften van de plant.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de grote en opvallende bloemen die nectar bevatten. Het trekt insecten aan die op zoek zijn naar voedsel en helpt zo bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen voor kleine dieren en insecten. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juli, augustus en september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant Campsis grandiflora is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn prachtige bloemen en niet geschikt is voor consumptie. Het gebruik van de plant kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Sommige tuinplanten hebben een geluidsdempend effect, maar in het algemeen heeft Campsis grandiflora geen specifieke eigenschap op het gebied van geluidsdemping. Het is vooral bekend om zijn grote en kleurrijke bloemen die vlinders en kolibries aantrekken.

 • Deze plant kan het beste elk jaar in het voorjaar gesnoeid worden om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de takken die te lang zijn terug naar een paar knoppen boven de grond. Zorg ervoor dat je na de bloei snoeit om de bloei van het volgende jaar niet te verstoren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad om schimmelvorming te voorkomen.

  Een goed doorlatende potgrond is essentieel voor de groei en bloei van deze tuinplant. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bemest. Door regelmatig te controleren of de potgrond vochtig genoeg is, kan de plant optimaal groeien.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gematigde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Vermijd te natte of te droge grond.

  Campsis grandiflora gedijt het beste op een zonnige standplaats met vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en dat er beschutting is tegen sterke wind. Deze tuinplanten zijn geschikt voor verschillende soorten tuinen, zoals formele, informele of natuurlijke tuinen.

  Om de plant te beschermen in de winter is het belangrijk om hem goed te mulchen met bladeren of stro. Daarnaast kan je de plant ook beschermen met een winterhoes of speciale plantenhoes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd blijft om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en ondersteun de plant met een stevige constructie om te voorkomen dat hij omvalt. Geef de plant in het voorjaar meststoffen om een gezonde groei te stimuleren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de gezondheid en bloeikracht te bevorderen. Overbemesting kan echter leiden tot verbrande wortels en schade aan de plant.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar laat ruimte rond de stam om verstikking te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor de gezonde groei van deze tuinplant. Een regelmatige controle en aanpassing van de bodem pH kan gunstig zijn voor de plant.

  Deze plant kan worden aangetast door bladluizen, spint en witte vlieg. Om ongedierte te bestrijden, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken of gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voorkom te veel vocht, om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Campsis grandiflora, ook bekend als de Chinese kampsis of trompetbloem, is een klimplant met prachtige trompetvormige bloemen in opvallende oranje tot roodachtige kleuren. De bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De plant kan een hoogte bereiken van wel 10 meter en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Campsis grandiflora staat bekend om zijn sterke groei en is geschikt om tegen een schutting, muur of pergola te laten groeien. Deze plant is winterhard en hoeft weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.