Campsis radicans

Campsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campsis radicans, ook wel bekend als de Trompetbloem, is een klimplant met prachtige trompetvormige bloemen in heldere oranje, rode of gele kleuren. De plant kan tot 10 meter hoog klimmen en bloeit van de zomer tot de herfst. Het blad van de Campsis radicans is groen en geveerd, wat een weelderige uitstraling geeft aan de plant. De bloemen trekken kolibries en vlinders aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Deze plant gedijt het beste in een zonnige omgeving met goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Campsis radicans is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en is bladverliezend. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn mooie bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. In de winter kan de plant zijn blad verliezen.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en af en toe te snoeien voor een gezonde groei. Het is ook goed om hem te voorzien van voldoende zonlicht voor optimale bloei.

  Campsis radicans heeft ruimte nodig om te groeien en te klimmen, met een minimum van 3 meter hoog en 2 meter breed. Het is aan te raden om de plant voldoende ruimte te geven om te gedijen en uit te kunnen breiden. Zorg ervoor dat er voldoende ondersteuning is voor de klimmende takken.

  Campsis radicans groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om Campsis radicans op een zonnige locatie te planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant staat bekend als aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het trekt deze bestuivers aan door zijn heldere kleuren en zoete geur. Daarom wordt het vaak geplant in tuinen om een levendige en gevarieerde omgeving te creëren.

  Ja, de Campsis radicans trekt verschillende soorten bestuivers aan, zoals kolibries en bijen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook schuilplaats en voedsel voor verschillende dieren, waardoor het ecosystemen ondersteunt. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de biodiversiteit dus zeker bevorderen.

  : De plant bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats.

  Nee, de plant Campsis radicans is niet eetbaar voor mensen. Het wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve waarde in tuinen en landschappen. Het consumeren van delen van de plant kan zelfs giftig zijn.

  Ja, deze plant heeft een dichte begroeiing die geluid enigszins kan dempen. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met specifiek ontworpen geluidsdempende materialen. Over het algemeen worden planten vooral gebruikt voor visuele afscheiding en als natuurlijke isolatie.

 • De plant moet jaarlijks worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde takken weg en dun de plant uit voor een gezonde groei. Verwijder ook regelmatig oude bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  Voor de plant heeft de voorkeur voor goed doorlatende potgrond met wat organisch materiaal gemengd. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich comfortabel te verspreiden. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar in het voorjaar voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en rijk aan organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Vermijd te natte of te droge grond, aangezien dit de gezondheid van de plant kan beïnvloeden.

  Deze plant gedijt het beste in een zonnige standplaats, maar kan ook groeien in halfschaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de wind, bijvoorbeeld tegen een muur of pergola. De grond moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn.

  Bescherm deze wintergroene klimplant tegen vorst door hem te bedekken met een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en snoei de plant niet in het najaar. Plaats eventueel een beschermende doek of vlies over de plant tijdens strenge vorstperiodes.

  De plant moet jaarlijks gesnoeid worden in het voorjaar om de grootte en vorm te behouden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende planten.

  Campsis radicans heeft behoefte aan een voedzame bodem en kan profiteren van bemesting in het voorjaar. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch rondom de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het is aan te raden om organische mulch te gebruiken, zoals compost of gehakte bladeren. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant komt, om rotten te voorkomen.

  Campsis radicans groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot slechte groei en bloei van de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke remedies zoals neemolie of pyrethrum spray worden gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van plagen en deze indien nodig te verwijderen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn, maar moet met voorzichtigheid worden toegepast.

 • Omschrijving

  Campsis radicans, ook wel bekend als de Trompetbloem, is een klimplant met prachtige trompetvormige bloemen in heldere oranje, rode of gele kleuren. De plant kan tot 10 meter hoog klimmen en bloeit van de zomer tot de herfst. Het blad van de Campsis radicans is groen en geveerd, wat een weelderige uitstraling geeft aan de plant. De bloemen trekken kolibries en vlinders aan, wat zorgt voor een levendige tuin. Deze plant gedijt het beste in een zonnige omgeving met goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.