Caryopteris x clandonensis 'Heavenly Blue'

Caryopteris

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Caryopteris x clandonensis 'Heavenly Blue' er en busk kendt for sine smukke himmelblå blomster og duftende, sølvagtige blade. Planten kan nå en højde på ca. 1 meter og blomstrer fra sommeren til efteråret. Den tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. 'Heavenly Blue' er et populært valg til grænser, stenbede og som accentplante i haven. Planten kræver lidt vedligeholdelse og er vinterhård ned til ca. -15 grader Celsius.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Caryopteris x clandonensis 'Heavenly Blue' er ikke en stedsegrøn plante. Det er en løvfældende busk, der mister sit løv om vinteren. Denne plante tilhører kategorien haveplanter.

  Planten er vinterhårdfør til cirka -10 grader Celsius og kan derfor tåle lidt frost. Det anbefales at beskytte planten med f.eks. et lag muld i strenge vintre.

  Denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys og veldrænet jord, og beskær planten om foråret for en sund vækst. Vanding er vigtig i tørre perioder, men undgå at rødderne bliver for våde.

  Caryopteris x clandonensis 'Heavenly Blue' har brug for cirka 60 til 80 centimeter plads i bredden og højden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Tag også hensyn til væksten af nærliggende planter for at opretholde tilstrækkelig plads.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med mindst 6 timers direkte sollys om dagen. I skyggen vil plantens vækst og blomstring være begrænset. Det anbefales derfor at plante denne plante i fuld sol for optimal vækst og blomstring.

  Planten har brug for vand 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men heller ikke udtørrer. Det er vigtigt at tjekke regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de rigelige blomster, der indeholder nektar. Dette gør den til et attraktivt valg for haver, der er designet til at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, denne plante er attraktiv for bier, sommerfugle og andre bestøvere, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Blomsterne giver føde og skjulesteder til forskellige insekter. Det er derfor positivt for biodiversiteten at have denne plante i haven.

  Planten blomstrer fra juli til september og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sollys og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Planten vil trives og blomstre godt, når den får tilstrækkeligt med sollys.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den er primært beregnet til dekorativ havebrug og indeholder stoffer, der ikke er egnet til forbrug. Det er vigtigt kun at indtage spiselige planter.

  Ja, Caryopteris-planten har tætte blade, der kan absorbere lyd. Det kan derfor være en smule lyddæmpende i en haveomgivelse.

 • Caryopteris x clandonensis 'Heavenly Blue' bør bedst beskæres om foråret til cirka 15-30 cm over jorden. Fjern døde eller beskadigede grene og tynd ud for at fremme væksten. Det er vigtigt at beskære efter blomstring for at holde planten sund og kompakt.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Hæld vand omkring rødderne og undgå at vande bladene for at forhindre skimmel.

  Denne haveplante trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Omplant planten om nødvendigt i en større potte med frisk pottemuld.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden ikke er for tung eller for våd. Tilsætning af kompost kan forbedre jordkvaliteten og hjælpe planten med at trives.

  Planten foretrækker en solrig placering og trives godt i veldrænet jord. Placer planten et beskyttet sted i haven. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren kan du lægge et tykt lag muld rundt om basen af busken. Det kan også hjælpe at dække planten med en jutesæk eller et fleecestof under kolde perioder. Sørg for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig og ikke tørrer ud i løbet af vintermånederne.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og kan lide en solrig placering. Beskær gamle grene om foråret og klip de visne blomster af efter blomstringen. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Det anbefales at gødske disse haveplanter om foråret med organiske gødning. Brug helst en gødning med et højere kaliumindhold for at fremme bedre blomstring. Undlad at gødske i vintermånederne for at undgå skade på planten.

  Mulch hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som blade, halm eller barkflis. Påfør et lag mulch på cirka 5-7 cm rundt om planten, men hold stilkene fri for mulch for at forhindre kvælning.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at opretholde den rigtige surhedsgrad i jorden for at fremme plantens vækst og blomstring. En for sur eller for kalkholdig jord kan føre til problemer med optagelsen af næringsstoffer.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan vi tage forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig kontrol af skadedyr og sikre god luftcirkulation. Hvis nødvendigt kan naturlige fjender som marihøns bruges til at holde skadelige insekter under kontrol. Kemiske bekæmpelsesmidler frarådes, da de kan være skadelige både for planten og miljøet.

 • Beskrivelse

  Caryopteris x clandonensis 'Heavenly Blue' er en busk kendt for sine smukke himmelblå blomster og duftende, sølvagtige blade. Planten kan nå en højde på ca. 1 meter og blomstrer fra sommeren til efteråret. Den tiltrækker sommerfugle og bier og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol. 'Heavenly Blue' er et populært valg til grænser, stenbede og som accentplante i haven. Planten kræver lidt vedligeholdelse og er vinterhård ned til ca. -15 grader Celsius.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.