Ceanothus arboreus 'Trewithen Blue'

Ceanothus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ceanothus arboreus 'Trewithen Blue' is een groenblijvende struik met felblauwe bloemen en glanzende donkergroene bladeren. Deze plant kan uitgroeien tot een kleine boom en heeft een opgaande groeiwijze. De bloemen van de 'Trewithen Blue' trekken vlinders en bijen aan en bloeien in de lente tot vroege zomer. Het is een ideale plant voor een zonnige locatie in de tuin en verdraagt droge grond goed. Deze soort kan worden toegepast als solitaire plant of in een border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooi en vol groen tint in uw tuin, zelfs in de wintermaanden. Het is een prachtige toevoeging aan uw tuin!

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 °C. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Zorg voor een beschutte plek en eventueel extra mulchlaag.

  Ja, Ceanothus arboreus 'Trewithen Blue' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Voor deze plant is het aan te raden om voldoende ruimte te bieden, aangezien het een struik is die vrij groot kan worden. Houd rekening met een minimale ruimte van 2 tot 3 meter in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen.

  De plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook overleven in de schaduw. De groei en bloei zullen echter minder weelderig zijn in de schaduwrijke omgeving. Het is aan te raden om de plant te plaatsen op een plek met voldoende zonlicht voor optimale groei.

  Deze tuinplant heeft wekelijks matig water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de grondvochtigheid voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivende insecten, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren. Het is een waardevolle toevoeging voor een divers en gezond ecosysteem.

  "Deze plant bloeit in de maanden april en mei, en de bloeiperiode duurt ongeveer 3-4 weken."

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de plant Ceanothus arboreus 'Trewithen Blue' is niet eetbaar. Het wordt gebruikt als sierplant in de tuin vanwege de prachtige blauwe bloemen en groenblijvende bladeren. Eetbare planten zijn vaak specifiek gekweekt voor consumptie en deze tuinplant behoort daar niet toe.

  Ja, Ceanothus arboreus 'Trewithen Blue' heeft de eigenschap om geluiden te dempen door middel van bladeren en takken. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen, vooral in stedelijke gebieden. De dichtheid en structuur van de plant dragen bij aan het absorberen en reflecteren van geluidsgolven.

 • De plant moet na de bloei licht worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Oudere takken kunnen worden teruggesnoeid tot aan de basis om de groei te bevorderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig vochtig wordt gehouden. Gebruik een speciale potgrond voor Tuinplanten voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 voor optimale groei. Vermijd zware kleigrond en te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met mulch of een winterhoes. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten en klimaten. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei en bloei. Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze variant hebben behoefte aan een regelmatige bemesting in het voorjaar en zomerseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant.

  Het is goed om deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of schors en breng een laag van 5 tot 10 centimeter aan rondom de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam ligt om rotten te voorkomen.

  De plant geeft de voorkeur aan licht zure tot neutrale grond met een pH tussen 6,0 en 7,0. Zure grond kan de groei en bloei van de plant belemmeren, daarom is het belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk. De juiste zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om regelmatig bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van schade. Insecticiden kunnen ook worden gebruikt als de plaag ernstig is. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en te zorgen voor een goede drainage.

 • Omschrijving

  Ceanothus arboreus 'Trewithen Blue' is een groenblijvende struik met felblauwe bloemen en glanzende donkergroene bladeren. Deze plant kan uitgroeien tot een kleine boom en heeft een opgaande groeiwijze. De bloemen van de 'Trewithen Blue' trekken vlinders en bijen aan en bloeien in de lente tot vroege zomer. Het is een ideale plant voor een zonnige locatie in de tuin en verdraagt droge grond goed. Deze soort kan worden toegepast als solitaire plant of in een border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.