Ceanothus impressus

Ceanothus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ceanothus impressus, ook wel bekend als California lilac, is een bladverliezende struik die inheems is in Noord-Amerika. De plant produceert clusters van kleine, geurende blauwe bloemen die in het late voorjaar tot de vroege zomer bloeien. Het blad van de Ceanothus impressus is smal en donkergroen van kleur, en verandert in herfst naar een prachtige bronzen tint. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Ceanothus impressus trekt vlinders en bijen aan en staat bekend om zijn sierlijke uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ceanothus impressus plant is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat zorgt voor een constant groen uiterlijk in de tuin. Het is een populaire keuze voor tuinbeplanting vanwege deze eigenschap.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst bij lagere temperaturen. Het is geschikt voor tuinen in Nederland en België.

  Ja, de Ceanothus impressus is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien na de bloei zorgt voor een gezonde groei.

  Een Ceanothus impressus heeft een ruimte nodig van ongeveer 2 tot 3 meter in de breedte en 1 tot 1,5 meter in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven voor de plant om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, lucht en voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  Tuinplanten zoals Ceanothus impressus groeien het beste in de volle zon. In de schaduw kunnen ze minder goed groeien en bloeien. Kies daarom een zonnige plek voor een optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten. Let op dat het belangrijk is om de plant voldoende zonlicht en vocht te geven voor optimale groei en bloei.

  Ja, planten die bloeien met blauwe bloemen trekken vaak bijen, vlinders en andere bestuivers aan. Dit kan bijdragen aan biodiversiteit in de tuin. Het is ook aan te raden om inheemse planten te gebruiken voor een gezondere en gevarieerdere natuurlijke omgeving.

  "Ceanothus impressus" bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft meer dan voldoende licht nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant "Ceanothus impressus" is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het is beter om alleen eetbare planten te consumeren en de Tuinplanten te vermijden.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege zijn dichte en volle bladeren. Dit zorgt ervoor dat geluidsgolven worden geabsorbeerd en gedempt. Het kan dus bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden gedaan na de bloei, in de late lente of vroege zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip ze terug tot een gezonde knop. Hierdoor zal de plant goed groeien en bloeien in het volgende seizoen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid water die je geeft.

  Voor de Ceanothus impressus is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond met een neutrale tot zure pH-waarde. Kies een potgrond met voldoende voedingstoffen voor een gezonde groei en bloei. Voeg eventueel scherp zand toe om de drainage te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de algehele bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en plaats de plant op een beschutte plek in de tuin. Vermijd te natte grond en harde wind.

  Om te zorgen dat de plant goed de winter door komt, is het aan te raden om deze te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch rond de wortels te leggen. Het is belangrijk om te voorkomen dat de plant te nat staat in de winter, dus zorg voor goede drainage. In strenge winters kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek.

  De plant moet goed gedraineerde grond hebben en kan met mate worden bewaterd. Snoei dode of beschadigde takken in het vroege voorjaar om de groei te bevorderen. Het is niet nodig om de plant regelmatig te bemesten.

  Tuinplanten zoals de Ceanothus impressus hebben over het algemeen weinig bemesting nodig. Het is aan te raden om in het voorjaar een organische meststof te geven, zodat de plant voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen met een laag organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Dit zal helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondstructuur te verbeteren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam wordt aangebracht.

  De plant geeft de voorkeur aan een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld tuinturf of meststoffen voor zure grond. Het is raadzaam om de planten te kiezen die goed gedijen in de bodemomstandigheden van uw tuin.

  Om ongedierte op een Tuinplanten te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van plagen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie gebruikt worden om ongedierte zoals bladluizen en spint te bestrijden. Een gezonde en goed verzorgde Tuinplanten heeft vaak minder last van ongedierte.

 • Omschrijving

  Ceanothus impressus, ook wel bekend als California lilac, is een bladverliezende struik die inheems is in Noord-Amerika. De plant produceert clusters van kleine, geurende blauwe bloemen die in het late voorjaar tot de vroege zomer bloeien. Het blad van de Ceanothus impressus is smal en donkergroen van kleur, en verandert in herfst naar een prachtige bronzen tint. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Ceanothus impressus trekt vlinders en bijen aan en staat bekend om zijn sierlijke uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.