Ceanothus thyrsiflorus var. repens

Ceanothus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ceanothus thyrsiflorus var. repens, også kendt som Californisk syren, er en stedsegrøn busk med skinnende, mørkegrønne blade og blomster, der blomstrer i klaser. Blomsterne er normalt blå, lilla eller lyserød, og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante vokser lavt ved jorden og har en krybende vækstform, hvilket gør den velegnet som jorddække. Ceanothus thyrsiflorus var. repens trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Det er et smukt supplement i bede, stenbede eller langs stier i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og bevarer sine blade året rundt. Det er en smuk tilføjelse til haven, da den tilbyder farve og struktur hele året. Det er et populært valg blandt haveentusiaster på grund af dens stedsegrønne egenskaber.

  Planten er vinterhårdfør ned til -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost. Planten kan derfor ikke tåle strenge vintre.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. En solrig placering og veldrænet jord er vigtigt for en sund vækst. Regelmæssig beskæring efter blomstringen hjælper planten med at bevare sin form.

  Ceanothus thyrsiflorus var. repens har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sig, med en minimal afstand på ca. 1,5 meter mellem individuelle planter. Sørg for tilstrækkeligt sollys og luftcirkulation for at fremme sund vækst af planten. Tag hensyn til den endelige størrelse af Ceanothus thyrsiflorus var. repens, når du planter den.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men kan også trives godt i halvskygge. Sørg for, at planten får mindst 4-6 timer direkte sollys om dagen for optimal vækst. For lidt lys kan føre til mindre frodig vækst og blomstring.

  Ceanothus thyrsiflorus var. repens skal have moderat vand og skal have veldrænet jord. Det anbefales at holde jorden let fugtig og regelmæssigt kontrollere om planten har brug for vand. Generelt er det tilstrækkeligt at vande en gang om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster, der producerer nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække bestøvende insekter. Det er et populært valg for haveentusiaster, der ønsker at bidrage til bevarelsen af biodiversitet.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den er attraktiv for bier, sommerfugle og andre bestøvende insekter. Derudover giver den ly og mad til små dyr i haven. At tilføje denne plante til haven kan hjælpe med at fremme biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra marts til juni, og blomstringen kan vare 4 til 6 uger.

  Planten kan godt tåle fuld sol og har brug for masser af lys for at trives. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Derudover kan planten godt vokse i veldrænet jord.

  Nej, planten "Ceanothus thyrsiflorus var. repens" er ikke spiselig og dyrkes primært for sin dekorative værdi i haven. Det frarådes at indtage denne plante, da den muligvis kan indeholde giftige stoffer, der kan være skadelige for menneskers sundhed. Det er vigtigt kun at indtage planter, der er kendt for at være sikre at spise.

  Ceanothus thyrsiflorus var. repens har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en jorddækker med lilla blomster, der pryder haven.

 • Denne plante bør bedst beskæres let efter blomstringen for at bevare formen og fremme væksten. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og beskær grenene tilbage lige over en knop eller sideskud. Undgå kraftig beskæring, da planten har svært ved at komme sig efter hård beskæring.

  Planten kan lide en let fugtig jord og har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for muddret for at forhindre rodæd. Det er vigtigt at observere planten godt og give vand, når det er nødvendigt.

  For denne plante er det vigtigt at sørge for god drænet pottemuld med en let struktur. Sørg for, at pottemulden holder tilstrækkeligt med fugt, men ikke bliver for våd. Det anbefales at regelmæssigt udskifte pottemulden eller supplere den med næringsstoffer.

  Jordkvaliteten skal være god gennemtrængelig og ikke for fugtig, så rødderne ikke kan rådne. En neutral til let sur jord med god dræning er ideel. Tilføjelse af organisk materiale kan forbedre jordstrukturen.

  Planten trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at jorden ikke er konstant fugtig, men lad heller ikke planten tørre ud. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten mod hård frost ved at anvende mulch såsom blade eller halm ved plantens fod. Det er også vigtigt at beskytte planten mod kraftig vind. Generelt set er planten rimelig vinterhårdfør, men ekstra beskyttelse skader ikke.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i tør jord og sollys. Det er vigtigt at beskære planten let om foråret for at bevare formen og fremme blomstringen. Det anbefales at give planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder.

  Det er vigtigt at give de rigtige gødning til haveplanter for at fremme sund vækst. Brug en generel gødning specielt udviklet til blomstrende planter og doser i henhold til instruktionerne på emballagen. Gød planten om foråret og igen om sommeren for optimal vækst og blomstring.

  At mulche området omkring planten hjælper med at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Det kan også hjælpe med at beskytte rødderne mod ekstreme vejrforhold og temperatursvingninger. Vælg en organisk mulch som kompost, træflis eller barkflis.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet for at forhindre rodrot. Derudover trives denne plante bedst i en jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0.

  Det bedste er at regelmæssigt inspicere planten for eventuelle skadedyr som bladlus, spindemider eller trips. Hvis nødvendigt kan disse bekæmpes med biologiske bekæmpelsesmidler eller ved at fjerne angrebne dele af planten. Det er vigtigt at handle hurtigt mod skadedyr for at forhindre yderligere skade på planten.

 • Beskrivelse

  Ceanothus thyrsiflorus var. repens, også kendt som Californisk syren, er en stedsegrøn busk med skinnende, mørkegrønne blade og blomster, der blomstrer i klaser. Blomsterne er normalt blå, lilla eller lyserød, og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante vokser lavt ved jorden og har en krybende vækstform, hvilket gør den velegnet som jorddække. Ceanothus thyrsiflorus var. repens trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Det er et smukt supplement i bede, stenbede eller langs stier i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.