Ceanothus 'Autumnal Blue'

Ceanothus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ceanothus 'Autumnal Blue' is een compacte en bossige struik met prachtige blauwe bloemen die in de herfst bloeien. De bladeren zijn groen en hebben een licht glanzende afwerking. Deze plant kan ongeveer 2 meter hoog worden en is perfect voor in een border of als solitaire struik. 'Autumnal Blue' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant die vlinders en bijen aantrekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Ceanothus 'Autumnal Blue' is een groenblijvende plant die zijn bladeren het hele jaar door behoudt. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die ook in de winter groen willen blijven.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. In de winterperiode kan de plant het beste op een beschutte plek worden geplaatst.

  De Ceanothus 'Autumnal Blue' plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede afwatering van de grond. Snoei de plant jaarlijks na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden.

  "Ceanothus 'Autumnal Blue' heeft ruimte nodig om uit te groeien tot een volwassen plant, houd rekening met ongeveer 1 tot 1,5 meter breed en hoog. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat de Ceanothus zich goed kan ontwikkelen. Deze plant wordt het beste geplant in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats."

  De plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Een te donkere plek kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige standplaats te zetten.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die rijk zijn aan nectar. Hierdoor zal de plant een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in je tuin.

  Ja, Tuinplanten zoals Ceanothus 'Autumnal Blue' dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van insecten en het voorzien van voedsel en schuilplaatsen voor dieren. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan tuinen en groene ruimtes.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en kan het beste op een zonnige plek geplant worden. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren, bloemen of bessen van deze plant te consumeren, omdat ze giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om de plant niet te verwarren met eetbare planten om vergiftiging te voorkomen.

  Ja, veel planten helpen geluid te absorberen en kunnen dienen als natuurlijke geluidsdempers in de tuin. Planten met dichte groei en grote bladeren zijn over het algemeen effectiever in het dempen van geluid. Het is dus mogelijk dat de plant geluid kan dempen, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke eigenschappen van de plant.

 • In het voorjaar kun je de plant snoeien om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de takken met bloemen na de bloei terug. Zorg ervoor dat je niet te rigoureus snoeit, omdat de plant op oude hout bloeit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur licht zuur tot neutraal. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem door compost of mest toe te voegen. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De beste standplaats voor deze plant is in de volle zon, op een goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind en vorst. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te planten, bijvoorbeeld tegen een muur.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en niet blootgesteld wordt aan koude wind. Het is aan te raden om de planten tijdens vorstperiodes af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek om ze te beschermen tegen extreme temperaturen.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  De plant heeft niet veel bemesting nodig en kan gewoon groeien in normale tuingrond. Het is aan te raden om in het voorjaar wat organische mest toe te voegen voor een gezonde groei en bloei. Pas op met teveel mest, dit kan de plant beschadigen.

  Mulchen kan nuttig zijn voor Tuinplanten, omdat het de bodemvochtigheid reguleert, de groei van onkruid onderdrukt en de grond beschermt tegen extreme temperaturen. Het gebruik van organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch is vaak aan te raden voor optimale resultaten. Het mulchlaagje moet ongeveer 5-10 cm dik zijn en niet direct tegen de stam van de plant liggen om rotting te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor zure tot neutrale bodems met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen om de plant gezond te houden. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de pH-waarde te verlagen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u gebruik maken van verschillende methoden zoals het regelmatig controleren op plagen, het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen en het handmatig verwijderen van ongedierte. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en gezond te houden, zodat deze beter bestand is tegen plagen. Een goede bodemkwaliteit en voldoende water geven helpt hierbij.

 • Omschrijving

  Ceanothus 'Autumnal Blue' is een compacte en bossige struik met prachtige blauwe bloemen die in de herfst bloeien. De bladeren zijn groen en hebben een licht glanzende afwerking. Deze plant kan ongeveer 2 meter hoog worden en is perfect voor in een border of als solitaire struik. 'Autumnal Blue' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een winterharde en onderhoudsvriendelijke plant die vlinders en bijen aantrekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.