Ceanothus 'Burkwoodii'

Ceanothus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ceanothus 'Burkwoodii' er en smuk og elegant busk med skinnende grønne blade og lilla-blå blomster. Denne plante er kendt for sin overdådige blomstring om foråret og sommeren, hvor blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier. 'Burkwoodii' har en kompakt vækstform og kan plantes både i jorden og i en potte. Det er vigtigt at placere denne plante på et solrigt sted med veldrænet jord for optimal vækst. Ved regelmæssig beskæring kan formen og størrelsen af 'Burkwoodii' kontrolleres.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten Ceanothus 'Burkwoodii' er stedsegrøn. Dette betyder, at planten beholder sine blade om vinteren. Dette gør, at planten forbliver grøn året rundt og giver ekstra farve i haven.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -10 grader Celsius. I strenge vintre kan det være nødvendigt at beskytte den mod frost. Det anbefales at plante planten på et beskyttet sted.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Den kræver ikke meget speciel pleje og kan trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring kan fremme væksten og bevare formen.

  Ceanothus 'Burkwoodii' har brug for plads til at kunne vokse og udvikle sig. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan sprede sig godt og forblive sund. Tag hensyn til plantens endelige størrelse ved plantning.

  "Ceanothus 'Burkwoodii' trives bedst på en solrig placering, men kan også vokse i halvskygge. I fuld skygge vil planten vokse og blomstre dårligere."

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden forbliver jævnt fugtig, men ikke for vandmættet. Om vinteren kan vandbehovet være mindre.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer rigelig nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække bestøvere. Det er et populært valg blandt havefolk, der gerne vil fremme biodiversitet i deres have.

  Ja, som haveplante bidrager Ceanothus 'Burkwoodii' til biodiversiteten ved at tiltrække bier, sommerfugle og andre insekter med sine blomster. På den måde hjælper planten med bestøvningen og bidrager til økosystemet i haven.

  Planten blomstrer i maj og juni måneder, og blomstringen kan vare op til 6 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og foretrækker en solrig position. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Dog kan det nogle gange være ønskeligt med lidt beskyttelse mod skarp eftermiddagssol for at undgå forbrændinger.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ havplante, der primært dyrkes på grund af dens attraktive blomster og blade. Spis ikke nogen del af planten, da det muligvis kan være giftigt.

  Ja, planten Ceanothus 'Burkwoodii' er lyddæmpende på grund af de tætte blade og grene. Det kan hjælpe med at absorbere og reducere lyde udefra. Dette gør det til et godt valg for at skabe en rolig og fredelig haveomgivelse.

 • Det er bedst at beskære denne plante let efter blomstringen for at bevare formen og størrelsen. Fjern eventuelle døde eller beskadigede grene, og sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Undgå drastisk beskæring, da dette kan reducere blomstringen.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodskade. Undgå dog, at jorden forbliver konstant fugtig.

  Planten foretrækker godt drænet jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt at gøde planten regelmæssigt med organiske gødninger. Sørg for, at pottejorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne står i våd jord i for lang tid.

  Tuinplanter er kendt for sin præference for godt drænet, sandig jord. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og at pH-værdien er neutral til let sur. Sørg for, at jorden ikke er for tung, og undgå vandbrydning.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Undgå alt for våd jord for at forhindre rodrot. Beskyt planten mod kraftig vind for at forhindre skade.

  Kategori for Haveplanter omfatter planter, der normalt er hårdføre og ikke kræver særlig vinterbeskyttelse. I strenge vintre kan det være nyttigt at dække planten til med klude eller grene for at beskytte mod frostskader. Sørg også for, at planten har tilstrækkeligt med væske, inden frosten begynder.

  Burkwoodii-haveplanten kræver lidt vedligeholdelse. Sørg for tilstrækkelig vand i tørkeperioder og beskær planten let efter blomstring for at bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed.

  Brug en generel blomstergødning om foråret til blomstrende planter. Gød planten en gang om året for at fremme sund vækst. Sørg for at gødningen bliver jævnt fordelt rundt om plantens rodzone.

  Det anbefales at lægge et lag på 5-10 cm muld omkring planten for at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Muld kan bestå af træflis, blade eller kompost. Det er vigtigt ikke at placere mulden direkte op ad plantens stamme.

  Planten trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med gødning eller kalk. For sure eller for basiske jorde kan føre til ernæringsproblemer og dårlig vækst af planten.

  For haveplanter som disse kan det være vigtigt at kontrollere regelmæssigt for skadedyr såsom bladlus, spindemider og larver. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse kan hjælpe med at bekæmpe disse skadedyr. Ved alvorlige problemer kan organiske insekt- eller svampemidler bruges.

 • Beskrivelse

  Ceanothus 'Burkwoodii' er en smuk og elegant busk med skinnende grønne blade og lilla-blå blomster. Denne plante er kendt for sin overdådige blomstring om foråret og sommeren, hvor blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier. 'Burkwoodii' har en kompakt vækstform og kan plantes både i jorden og i en potte. Det er vigtigt at placere denne plante på et solrigt sted med veldrænet jord for optimal vækst. Ved regelmæssig beskæring kan formen og størrelsen af 'Burkwoodii' kontrolleres.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.