Ceanothus 'Edinburgh'

Ceanothus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ceanothus 'Edinburgh' is een wintergroene struik die bekend staat om zijn prachtige, donkerblauwe bloemen die in het voorjaar bloeien. Het blad van de plant is glanzend en donkergroen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. Deze plant kan ongeveer 1,5 meter hoog worden en is goed bestand tegen droogte en zeewind. Ceanothus 'Edinburgh' is een ideale plant voor een zonnige tuin en trekt veel vlinders en bijen aan. Regelmatig snoeien na de bloei helpt bij het behouden van een compacte vorm en rijke bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem een groenblijvende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Hij kan dus overleven in gematigde klimaten met milde winters.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en regelmatig water te geven. Snoeien kan na de bloei plaatsvinden om de vorm te behouden.

  De Ceanothus 'Edinburgh' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen en bloeien. Zorg voor een voldoende ruime plantlocatie om de Ceanothus 'Edinburgh' goed te laten groeien.

  "Ceanothus 'Edinburgh' groeit het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant in de volle zon te plaatsen."

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig blijft. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door iets te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, de Ceanothus 'Edinburgh' trekt veel bijen en vlinders aan met zijn bloemen, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is ook een inheemse plantensoort, wat gunstig is voor het lokale ecosysteem. De plant is wintergroen en biedt het hele jaar door beschutting en voeding voor dieren.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm is. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant te eten.

  Ja, deze plant heeft dichte takken en bladeren die geluid kunnen absorberen. Het kan helpen om geluid te dempen in de omgeving waar het geplant wordt.

 • In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode takken en knip takken die te ver uitsteken terug tot de gewenste lengte. Overmatig snoeien kan de bloei belemmeren, dus wees voorzichtig met het terugsnoeien van de plant.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de afwatering kan belemmeren.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is en een pH-waarde heeft tussen de 6,5 en 7,5. De plant kan ook goed gedijen in droge en rotsachtige bodems.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind en vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Tuinplanten zoals Ceanothus 'Edinburgh' hebben over het algemeen geen specifieke winterbescherming nodig, maar het kan geen kwaad om de planten te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast is het belangrijk om de plant goed te snoeien en te controleren op eventuele schade na de winter. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen harde wind en sneeuw door bijvoorbeeld een beschermende doek te gebruiken.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Snoei na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden. Geef regelmatig water tijdens droge periodes.

  Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar voordat de plant begint te bloeien. Herhaal deze bemesting in de zomer als dat nodig is. Overbemesting kan leiden tot overmatige groei en minder bloei.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Dit helpt bij het vasthouden van vocht en voorkomt onkruidgroei. Zo zorg je voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem helpen reguleren.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de Ceanothus 'Edinburgh', kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het besproeien met een mengsel van water en zeep of het gebruik van roofdieren zoals lieveheersbeestjes effectief zijn. Daarnaast kunnen insecticiden op basis van natuurlijke oliën worden gebruikt om ongedierte te bestrijden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een gezonde groei.

 • Omschrijving

  Ceanothus 'Edinburgh' is een wintergroene struik die bekend staat om zijn prachtige, donkerblauwe bloemen die in het voorjaar bloeien. Het blad van de plant is glanzend en donkergroen van kleur, wat zorgt voor een mooi contrast met de bloemen. Deze plant kan ongeveer 1,5 meter hoog worden en is goed bestand tegen droogte en zeewind. Ceanothus 'Edinburgh' is een ideale plant voor een zonnige tuin en trekt veel vlinders en bijen aan. Regelmatig snoeien na de bloei helpt bij het behouden van een compacte vorm en rijke bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.