Chaenomeles japonica 'Sargentii'

Chaenomeles

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chaenomeles japonica 'Sargentii' is een bladverliezende struik met doornige takken en een compacte groeiwijze. De plant produceert in het voorjaar opvallende rode bloemen die aantrekkelijk zijn voor bestuivers. Na de bloei verschijnen er groene vruchten die later in het jaar verkleuren naar geel. Het blad van de plant heeft een lichtgroene kleur en kan in de herfst verkleuren naar rood of oranje. Chaenomeles japonica 'Sargentii' gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de herfst. Het is een bladverliezende struik die in de lente nieuwe bladeren zal ontwikkelen. In de winter zal de plant kaal zijn.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan buiten blijven staan, maar kan ook in een pot worden geplaatst en vorstvrij worden overwinterd.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien kan de plant helpen goed te groeien.

  Chaenomeles japonica 'Sargentii' heeft een ruimte nodig van ongeveer 1,5 meter in de breedte en 1,5 meter in de hoogte. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om goed te kunnen groeien en bloeien. Houd ook rekening met eventuele andere planten in de omgeving om de groei niet te belemmeren.

  Ja, de plant groeit ook goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om te gedijen. Zorg voor een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten.

  Chaenomeles japonica 'Sargentii' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te nat worden. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven bij warm weer.

  Ja, de bloemen van deze plant hebben de potentie om vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun nectarrijkheid en opvallende kleuren. Het is een goede keuze voor tuinen die het aantrekken van bestuivers willen bevorderen. Planten die vlinders en bijen aantrekken helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Chaenomeles japonica 'Sargentii' trekt bestuivers aan met zijn bloemen en biedt schuilplaatsen voor kleine dieren. Het kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door een gevarieerde en bloeiende omgeving te creëren. Het is een waardevolle toevoeging voor de lokale fauna.

  "Deze tuinplant bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloei kan ongeveer twee tot drie weken duren."

  De plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende vocht in de grond en bescherm de plant tegen sterke wind en vorst. De plant komt goed tot zijn recht in de tuin en kan goed gedijen in de volle zon.

  Nee, de vruchten van de plant zijn niet eetbaar. Het is niet veilig om ze te consumeren. Het is vooral een decoratieve plant in de tuin.

  Ja, deze plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven met behulp van zijn bladeren en takken. Het kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • De Chaenomeles japonica 'Sargentii' kan het beste na de bloei gesnoeid worden in de zomer. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de struik uit om luchtcirculatie te bevorderen. Snoei niet te rigoureus, zodat de struik voldoende kracht behoudt voor de volgende groeiperiode.

  De Chaenomeles japonica 'Sargentii' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Meng eventueel de potgrond met wat compost voor extra voeding.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de grond niet te zwaar of te nat is, om wortelrot te voorkomen. Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is aan te raden om in de winter de plant af te dekken met een mulchlaag en beschermend doek om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint. Het is ook verstandig om de plant op een beschutte locatie te plaatsen om de kans op bevriezing te minimaliseren.

  De plant vereist regelmatig snoeien om zijn compacte vorm te behouden en bloemen te stimuleren. Het is belangrijk om oude bloemen en dode takken te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden. Daarnaast heeft de plant in de lente en zomer voldoende water en voeding nodig voor een goede groei.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel in de zomer. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Om het vochtgehalte van de grond te behouden en onkruidgroei te verminderen, is het raadzaam om een laag mulch rond de plant aan te brengen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, stro of compost. Verwijder de mulch indien nodig om het gebied rond de plant schoon te houden.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en aanpassingen te maken indien nodig. Tuinplanten gedijen over het algemeen het beste in goed doorlatende grond met een geschikte zuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan een insecticide worden gebruikt dat veilig is voor tuinplanten. Ongedierte zoals bladluizen, schildluizen en rupsen kunnen schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren en indien nodig actie te ondernemen om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Chaenomeles japonica 'Sargentii' is een bladverliezende struik met doornige takken en een compacte groeiwijze. De plant produceert in het voorjaar opvallende rode bloemen die aantrekkelijk zijn voor bestuivers. Na de bloei verschijnen er groene vruchten die later in het jaar verkleuren naar geel. Het blad van de plant heeft een lichtgroene kleur en kan in de herfst verkleuren naar rood of oranje. Chaenomeles japonica 'Sargentii' gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.