Chaenomeles speciosa 'Yukigoten'

Chaenomeles

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chaenomeles speciosa 'Yukigoten' er en japansk prydkvede med smukke, hvide blomster om foråret. Busken kan blive op til 2 meter høj og har tornede grene. 'Yukigoten' er kendt for sine iøjnefaldende lyserøde frugter, der fremkommer om efteråret. Plantens blade er blankt grønne og skifter flot farve om efteråret til en varm nuance. Denne plante er særdeles velegnet til en solrig placering i haven og tiltrækker ofte bier og sommerfugle.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Chaenomeles speciosa 'Yukigoten' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante, der taber sine blade om efteråret. Det er altså ikke en stedsegrøn plante.

  Planten er vinterhårdfør til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under hård frost. Planten trives godt i vores klima.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der kræver lidt pleje. Regelmæssig beskæring fremmer plantens blomstring og form.

  Planten har brug for plads til at vokse til en højde og bredde på cirka 1,5 meter. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft ved at lade tilstrækkelig plads omkring den være fri. Tag også hensyn til rodunderneks vækst, når du planter den i haven.

  Chaenomeles speciosa 'Yukigoten' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skygge kan plantens vækst og blomstring reduceres. Vælg derfor helst en solrig placering for en optimal udvikling.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Kontroller regelmæssigt jorden, før du giver vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse nyttige bestøvere på grund af blomsterne, der indeholder masser af nektar. Det er et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække disse insekter.

  Ja, planten er god for biodiversiteten, fordi den ofte tiltrækker bier og andre bestøvende insekter med dens blomster og nektar. Derudover kan fugle også drage fordel af de frugter, som planten producerer. At tilføje denne plante til haven kan derfor helt sikkert bidrage til biodiversiteten i området.

  Denne plante blomstrer normalt i marts og april måned, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Denne plante kan godt lide fuld sol og trives bedst på et sted med masser af sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr og tørre forhold. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder.

  Frugterne af denne plante er spiselige, men er generelt ikke velegnede til direkte forbrug på grund af den bitre smag. De bliver normalt kogt eller forarbejdet til gelé eller marmelade. Det er vigtigt kun at spise frugter, der er modne og bløde.

  - Chaenomeles speciosa 'Yukigoten' har ikke lyddæmpende egenskaber. - Denne plante er kendt for sine smukke blomster og dekorative værdi i haven. - Hvis du leder efter lyddæmpende egenskaber, kan det være bedre at vælge planter såsom bambus eller nåletræer.

 • Denne plante bør bedst beskæres efter blomstring for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær tilbage til sunde knopper. Beskær ikke for hårdt for at undgå at påvirke blomstringen næste år.

  Giv denne plante regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand ved rødderne og undgå bladene.

  Chaenomeles have brug for pottemuld, der er gennemtrængelig for fugt for at trives godt. Vælg helst en jordblanding, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for kompakt, så rødderne får tilstrækkelig ilt.

  Denne plante trives bedst i godt drænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og undgå vandoverflod. Tilføj organisk materiale for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke bliver for våd. Det anbefales at beskytte planten mod stærk vind.

  For at beskytte planten om vinteren anbefales det at lægge et lag muld omkring plantens base. Dette hjælper med at beskytte rødderne mod hård frost. Derudover kan et beskyttende stofdug bruges til at beskytte planten mod ekstreme temperaturer.

  Denne plante kræver minimal vedligeholdelse. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt og tilføre gødning til planten om foråret. Beskær om nødvendigt om sommeren for at bevare formen.

  For havenplanter er det vigtigt at bruge organisk gødning om foråret for at fremme vækst og blomstring. Brug gødning med en afbalanceret NPK-forhold for en sund planteudvikling. Overgødning kan forårsage skade på rødderne, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

  Det er vigtigt at mulche planten med organisk materiale som blade eller bark for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Mulch beskytter også rødderne mod ekstreme temperaturer og hjælper med at bevare næringsstofferne i jorden. Skift mulchlaget årligt for optimal vækst og sundhed for planten.

  Jordens surhedsgrad, hvor Chaenomeles speciosa 'Yukigoten' trives, skal være let sur til neutral. Det er vigtigt, at jordens pH-værdi ligger mellem 6,1 og 7,5 for optimal vækst og blomstring af denne haveplante. Det kan være nødvendigt at teste og justere jordens surhedsgrad regelmæssigt for en sund udvikling af planten.

  Det er vigtigt at regelmæssigt inspicere planten for eventuelle skadedyr, såsom bladlus eller larver. Naturlige fjender som marihøner kan hjælpe med bekæmpelsen. Om nødvendigt kan biologiske bekæmpelsesmidler anvendes.

 • Beskrivelse

  Chaenomeles speciosa 'Yukigoten' er en japansk prydkvede med smukke, hvide blomster om foråret. Busken kan blive op til 2 meter høj og har tornede grene. 'Yukigoten' er kendt for sine iøjnefaldende lyserøde frugter, der fremkommer om efteråret. Plantens blade er blankt grønne og skifter flot farve om efteråret til en varm nuance. Denne plante er særdeles velegnet til en solrig placering i haven og tiltrækker ofte bier og sommerfugle.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.