Chaenomeles x superba

Chaenomeles

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chaenomeles x superba, også kendt som Japansk kvæde, er en busk, der producerer smukke blomster om foråret og tidlig sommer. Blomsterne er normalt røde, lyserøde eller hvide og tiltrækker sommerfugle og bier. Efter blomstringen vises der små spiselige frugter, der ligner kvæder i udseende. Planten trives bedst i sollys og veldrænet jord og kan blive op til 2 meter høj. Det er en dekorativ og relativt vedligeholdelsesvenlig plante, der er perfekt til haver og bede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om vinteren og får nye blade om foråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til ca. -20 grader Celsius. Den er derfor godt rustet mod de kolde temperaturer, der typisk er i Nederlandene i vintermånederne. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod streng frost.

  Ja, planten er nem at vedligeholde og kræver lidt opmærksomhed. Det er en stærk plante, der trives godt i de fleste jordtyper og kan tåle både fuld sol og skygge. Regelmæssig beskæring efter blomstringen er nok til at holde planten sund.

  Chaenomeles x superba kræver en masse plads for at kunne vokse og blomstre godt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at brede sig og udvikle sig. Tag også hensyn til de omkringliggende planter og eventuelle forhindringer.

  Planten trives bedst i fuld sol, men kan også vokse rimeligt godt i let skygge. I skyggen vil blomstringen dog være mindre frodig, og væksten kan være langsommere. Generelt anbefales fuld sol for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanter har generelt brug for vand en gang om ugen, afhængigt af vejr og jorden, de er plantet i. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. At give for meget vand kan føre til rodfrugt.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, den producerer. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække mere biodiversitet.

  Ja, planten er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med blomster og frugter, og den giver husly til små dyr i haven.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne april og maj, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under varme perioder.

  Nej, frugterne fra denne plante er ikke spiselige for mennesker. Det bruges primært som prydblomst i haven. Det er vigtigt ikke at indtage frugterne, da de kan være giftige.

  Ja, planten har evnen til at dæmpe lyd på grund af deres tætte bladmasse og den naturlige struktur af grenene. Det kan give en vis lydisolering i haven eller omgivelserne.

 • Beskær planten om foråret efter blomstringen for at bevare formen og fremme væksten. Fjern døde grene og beskær grenene tilbage til sundt træ. Ældre planter kan også let beskæres om sommeren for at fremme væksten.

  Planten skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base for at forhindre svampesygdomme.

  For denne haveplante er det vigtigt at blive plantet i veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det anbefales også at lejlighedsvis udskifte pottemulden eller tilføje gødning for en sund vækst.

  Chaenomeles x superba trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en neutral pH-værdi. Sørg for en jord, der er rig på organisk materiale, og undgå steder med vandtæthed. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt for at fremme vækst og blomstring af planten.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde eller for tørre forhold. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  For at undgå frostskader anbefales det at dække planten med et tykt lag muld eller blade. Derudover kan en beskyttende dug eller fleece tæppe bruges under kolde perioder. Sørg for, at planten er godt beskyttet mod hårde vinde og frost.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og tåler beskæring godt. Beskær døde grene og tynd busken ud om nødvendigt. Giv planten regelmæssigt vand og næring for en sund vækst.

  Have Bade af gavn ved regelmæssig gødning om foråret med en universal gødning til blomstrende planter. Det anbefales at fodre planterne med organisk gødning i vækstsæsonen for en sund vækst og blomstring. Overgødning bør undgås for at undgå skader på planterne.

  Mulch er en god måde at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som kompost, blade eller træflis som mulch omkring planten. Sørg for, at mulchlaget er ca. 5 cm tykt, men lad en plads omkring stammen være fri for at undgå at kvæle planten.

  Jordens surhedsgrad for haveplanter som Chaenomeles x superba bør være let sur til neutral, med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den med kalk eller svovl. Den rette surhedsgrad hjælper planten med at optage næringsstoffer bedre og vokse sundt.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du tiltrække naturlige fjender såsom mariehøns. Derudover kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus og fjerne dem manuelt. Du kan også forebyggende bruge biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Chaenomeles x superba, også kendt som Japansk kvæde, er en busk, der producerer smukke blomster om foråret og tidlig sommer. Blomsterne er normalt røde, lyserøde eller hvide og tiltrækker sommerfugle og bier. Efter blomstringen vises der små spiselige frugter, der ligner kvæder i udseende. Planten trives bedst i sollys og veldrænet jord og kan blive op til 2 meter høj. Det er en dekorativ og relativt vedligeholdelsesvenlig plante, der er perfekt til haver og bede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.