Chaenomeles x superba 'Andenken an Karl Ramcke'

Chaenomeles

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chaenomeles x superba 'Andenken an Karl Ramcke' is een sierlijke struik met opvallende, roze bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen worden gevolgd door kleine, groene vruchten die later in het jaar geel kunnen worden. De struik groeit compact en kan een hoogte van ongeveer 150 cm bereiken. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. 'Remember Karl Ramcke' is een mooie toevoeging aan een tuin vanwege zijn prachtige bloemen en decoratieve vruchten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad zal in de herfst verkleuren en uiteindelijk afvallen. Het is een tuinplant die jaarlijks zijn blad verliest.

  De Chaenomeles x superba 'Andenken an Karl Ramcke' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant is goed bestand tegen koude temperaturen in de winter. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig speciale verzorging nodig en kan goed gedijen in verschillende omstandigheden. Zorg voor voldoende zonlicht en water en de plant zal goed groeien.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om een afstand van ongeveer 1,5 meter te houden tussen andere planten om voldoende ruimte te bieden. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede drainage van de grond en voldoende zonlicht. Verder heeft de plant behoefte aan regelmatig snoeien om de vorm en gezondheid te behouden.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei mogelijk verminderd zijn. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de grond en geef water als de bovenste laag droog aanvoelt. Vermijd echter dat de plant met de wortels in het water staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit wil stimuleren. De bloemen van deze plant zorgen voor een kleurrijke en levendige toevoeging aan de tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen heeft die bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast kan de plant ook vogels aantrekken die de bessen eten. Het toevoegen van deze plant aan een tuin kan helpen bij het bevorderen van de diversiteit aan planten en dieren in de omgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden maart, april en mei. De bloei kan enkele weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Zorg wel dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon in warme klimaten.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is aan te raden om de vruchten niet te consumeren. Deze plant wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren.

  De plant heeft geen specifieke eigenschappen die bekend staan om geluidsdemping. Het kan echter wel helpen bij het verminderen van geluid en het creëren van een rustige omgeving in uw tuin. Over het algemeen zijn groenblijvende planten en dikke struiken het meest effectief voor geluidsdemping.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip takken die te dicht op elkaar groeien weg. Let op dat de bloemknoppen voor het volgende jaar niet worden weggeknipt.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De beste potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt maar niet te nat blijft staan. Een potgrond verrijkt met compost kan de groei van de plant stimuleren.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw worden geplaatst. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als het een jonge plant is. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met stro, bladeren of speciale winterbescherming. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig, maar kan jaarlijks gesnoeid worden na de bloei. Zorg voor een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats voor optimale groei. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te bemesten met een universele meststof. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en toepassingsfrequentie.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden in de grond en onkruidgroei te verminderen. Het kan worden toegepast rond de basis van de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam om verstikking te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is en niet te veel vocht vasthoudt. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het bevorderen van de gezonde groei van de plant.

  Er zijn verschillende methoden om ongedierte op tuinplanten te bestrijden, waaronder het gebruik van insecticiden, natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, en het regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste delen van de plant. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen zoals het scheiden van aangetaste planten van gezonde planten en het regelmatig schoonmaken van tuingereedschap om verspreiding van ongedierte te voorkomen. In sommige gevallen kan het nuttig zijn om professionele hulp in te schakelen bij hardnekkige plagen.

 • Omschrijving

  De Chaenomeles x superba 'Andenken an Karl Ramcke' is een sierlijke struik met opvallende, roze bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen worden gevolgd door kleine, groene vruchten die later in het jaar geel kunnen worden. De struik groeit compact en kan een hoogte van ongeveer 150 cm bereiken. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. 'Remember Karl Ramcke' is een mooie toevoeging aan een tuin vanwege zijn prachtige bloemen en decoratieve vruchten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.