Chaenomeles x superba 'Fire Dance'

Chaenomeles

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chaenomeles x superba 'Fire Dance' er en elegant busk med iøjnefaldende røde blomster om foråret. Blomsterne kan variere fra rød til orange og tiltrække sommerfugle og bier. Efter blomstringen vises der stedsegrønne blade på busken. 'Fire Dance' trives bedst i veldrænet jord og har brug for en solrig placering. Denne busk kan blive op til 2 meter høj og er et smukt tilføjelse til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der skiller sig ud med sine blomster og frugter. Det er en busk, der trives godt i haven og kan beskæres regelmæssigt.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er en haveplante, som er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten under streng frost.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i de fleste jordtyper og placeringer. Regelmæssig vanding og beskæring sikrer en sund vækst og blomstring.

  For denne plante er det vigtigt at give cirka 1,5 til 2 meter plads. På den måde har planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt og blomstre. Sørg også for tilstrækkelig afstand til andre planter, så de ikke er i vejen for hinanden.

  Planten trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen kan væksten blive reduceret, og blomstringen kan være mindre frodig. Derfor anbefales det at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som disse har normalt brug for vand en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vanding for at undgå rodskader. Det er bedre at give planten en tilstrækkelig mængde vand ad gangen frem for regelmæssige små mængder.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar og bestøves af insekter. Det er derfor et godt valg for at tiltrække disse nyttige bestøvere i haven.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den producerer blomster, der tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover giver den ly til små dyr og insekter. At være en del af et varieret økosystem bidrager til den generelle sundhed i haven.

  Denne plante blomstrer i månederne marts og april. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og har ikke problemer med en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Det er en stærk og robust haveplante, der trives godt i fuld sol.

  Nej, frugterne fra denne plante er ikke spiselige og kan være giftige, hvis de indtages. Det er vigtigt altid at være sikker på, om vilde planter er spiselige, når de plukkes og spises.

  Ja, som haveplante har denne plante evnen til at dæmpe lyd ved at absorbere og reflektere lydsvingninger. Dette kan hjælpe med at reducere omgivelseslydene og skabe en rolig atmosfære i haven.

 • For at fremme en sund vækst og fremme blomstringen anbefales det at beskære planten let om foråret efter blomstringen. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og beskær de resterende grene til den ønskede form. Om nødvendigt kan længere grene forkortes for at fremme en mere kompakt vækst.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Vand planten ved roden og undgå at sprøjte bladene.

  For denne plante er en god drænet pottemuld egnet. Sørg for, at pottemulden holder på fugtigheden, men ikke bliver for våd. Undgå tung lerjord, da dette kan føre til problemer med rødderne.

  Chaenomeles x superba 'Fire Dance' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en jord med en neutral til let sur pH-værdi. Undgå oversvømmelse for at forhindre rodødem.

  Plant Tuinplanten et solrigt til halvskyggefuldt sted i fugtig, veldrænet jord. Beskyt planten mod stærk vind og frost. Det er en hårdfør plante, der trives godt i tempererede klimaer.

  Denne plante har brug for beskyttelse mod frost om vinteren, især hvis den stadig er ung. Dæk rødderne med muld for at beskytte dem mod kulde. Sørg for at planten har tilstrækkeligt med fugtighed og ikke tørrer ud i løbet af vintermånederne.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om efteråret eller efter blomstringen. Giv planten gødning en gang om året om foråret for at opnå sund vækst.

  Denne haveplante har brug for regelmæssig gødning om foråret og sommeren. Brug en balanceret gødning til blomstrende planter for en sund vækst og blomstring. Overgødskning kan føre til for meget bladevækst og færre blomster.

  Mulch hjælper med at holde fugt i jorden og sørger for en jævn temperatur for rødderne. Dette forbedrer væksten og blomstringen af planten. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring plantens base.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for denne plante er neutral til let sur. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. En god pH-værdi fremmer plantens sundhed og vækst.

  For at forhindre skadedyr er det vigtigt at inspicere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr som bladlus eller spind. Naturlige fjender som mariehøns kan hjælpe med bekæmpelsen af skadedyr. En miljøvenlig insektbekæmper kan også bruges ved behov.

 • Beskrivelse

  De Chaenomeles x superba 'Fire Dance' er en elegant busk med iøjnefaldende røde blomster om foråret. Blomsterne kan variere fra rød til orange og tiltrække sommerfugle og bier. Efter blomstringen vises der stedsegrønne blade på busken. 'Fire Dance' trives bedst i veldrænet jord og har brug for en solrig placering. Denne busk kan blive op til 2 meter høj og er et smukt tilføjelse til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.