Chaenomeles x superba 'Pink Lady'

Chaenomeles

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chaenomeles x superba 'Pink Lady' is een struik die bekend staat om zijn prachtige, roze bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter en heeft een spreidende vorm. De 'Pink Lady' heeft doornen op de takken, wat hem een natuurlijke bescherming geeft tegen ongewenste bezoekers. Na de bloei verschijnen er kleine, geurige vruchten die eetbaar zijn en gebruikt kunnen worden in jams en gelei. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw en kan worden gebruikt als borderplant of als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Chaenomeles x superba 'Pink Lady' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. In strenge winters kan het nodig zijn om extra bescherming te bieden tegen vorst. Zorg ervoor dat de plant goed is ingepakt en beschermd bij langdurige koude temperaturen.

  Chaenomeles x superba 'Pink Lady' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden, zolang de grond goed doorlatend is en voldoende zonlicht ontvangt. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en algemene gezondheid van de plant.

  Voor deze plant heeft u een ruimte van ongeveer 1,5 tot 2 meter nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tot andere planten om gezonde groei te bevorderen. Zorg voor een plek met voldoende zonlicht en goede afwatering.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In die omstandigheden zal hij goed gedijen en bloeien. Te veel schaduw kan de groei en bloei belemmeren.

  De Tuinplant heeft meestal eens per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de Tuinplant.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceren. Dit maakt het een goede keuze voor tuiniers die een bloeiende tuin willen creëren die de biodiversiteit bevordert. De plant kan helpen om de populatie van deze nuttige bestuivers te ondersteunen.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kunnen vogels de kleine vruchten eten en zorgen zo voor verspreiding van zaden. De plant draagt zo bij aan een gevarieerde tuinomgeving.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Deze plant heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en te bloeien.

  Nee, de vruchten van de plant zijn giftig voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om de vruchten van deze plant te eten. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren.

  Ja, de bladeren en takken van deze plant kunnen geluid enigszins dempen. Planten hebben over het algemeen een positief effect op het verminderen van achtergrondgeluid in de tuin. Echter, de mate waarin dit gebeurt is relatief beperkt.

 • Je kunt de plant het beste na de bloei snoeien om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of zieke takken en dun de struik indien nodig uit. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheid. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Voeg compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren en de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant in het voorjaar te snoeien voor een gezonde groei.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst met bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de wortels. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een jutezak of tuinvlies. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, ook in de wintermaanden.

  De plant moet jaarlijks worden gesnoeid na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, en mulch aanbrengen om de grond vochtig te houden. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze bloem houden van voedzame grond en kunnen in het voorjaar worden bemest met een speciale tuinplantenmeststof. Gebruik een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding om de groei en bloei te bevorderen. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus gebruik de aanbevolen hoeveelheid volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of schors kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt om verstikking te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te veel vocht vasthoudt. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5 is ideaal voor een goede groei en bloei.

  Een mogelijke bedreiging voor deze plant zijn luizen, die kunnen worden bestreden met een natuurlijke zeepoplossing of insecticiden. Ook kunnen slakken schade aanrichten aan de bladeren, wat kan worden voorkomen door barrières om de planten te plaatsen of het gebruik van slakkenkorrels. Ten slotte kunnen wolluis en spint voorkomen, die bestreden kunnen worden met insecticiden of roofmijten.

 • Omschrijving

  Chaenomeles x superba 'Pink Lady' is een struik die bekend staat om zijn prachtige, roze bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 meter en heeft een spreidende vorm. De 'Pink Lady' heeft doornen op de takken, wat hem een natuurlijke bescherming geeft tegen ongewenste bezoekers. Na de bloei verschijnen er kleine, geurige vruchten die eetbaar zijn en gebruikt kunnen worden in jams en gelei. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw en kan worden gebruikt als borderplant of als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.