Cistus pulverulentus 'Sunset'

Cistus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Cistus pulverulentus 'Sunset' is een mediterrane plant met prachtige zachte roze bloemen. De bloemen bloeien in de zomer en trekken bijen en vlinders aan. Het blad van deze plant is grijs-groen van kleur en voelt zacht aan. 'Sunset' is een compacte struik die goed gedijt in de volle zon en goed bestand is tegen droge grond. Deze plant kan gebruikt worden als bodembedekker in rotstuinen of mediterrane borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Cistus pulverulentus 'Sunset' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een goede keuze voor tuinen die wat wintergroen nodig hebben.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in milde klimaten.

  Ja, de plant is makkelijk te onderhouden en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. De plant zal goed gedijen in goed doorlatende grond.

  De Cistus pulverulentus 'Sunset' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant zich vrij kan ontwikkelen en voldoende zonlicht kan ontvangen. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten.

  Nee, de plant groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal hij minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten licht opdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectarbron. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken. De plant zal zeker helpen om deze nuttige bestuivers naar uw tuin te lokken.

  Ja, als inheemse plant die bijen en vlinders aantrekt, draagt de Cistus pulverulentus 'Sunset' bij aan de biodiversiteit in de tuin. Door het bevorderen van bestuiving en het aantrekken van nuttige insecten, speelt deze plant een belangrijke rol bij het behoud van biodiversiteit. Het creëren van een gevarieerde en aantrekkelijke omgeving voor verschillende diersoorten.

  De plant bloeit van mei tot juli en de bloeiperiode kan ongeveer 6 weken duren.

  Ja, de Tuinplanten die goed tegen de volle zon kunnen.

  Nee, de Cistus pulverulentus 'Sunset' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Cistus pulverulentus 'Sunset' staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Door zijn dichte groei en bladeren kan hij geluid absorberen en verminderen. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Het is aan te raden om de plant na de bloei lichtjes terug te snoeien om een compacte vorm te behouden. Verwijder oude, dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei nooit te diep in het hout, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar laat deze ook niet uitdrogen. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om verdamping gedurende de dag te minimaliseren.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor mediterrane planten.

  Goede bodemkwaliteit is belangrijk voor de groei van tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Een lichtzure bodem is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Ook kan het helpen om de plant op een beschutte plek te planten en te vermijden dat de grond te drassig wordt. Overweeg daarnaast om de plant te bedekken met een doek of vliesdoek tijdens strenge vorstperiodes.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Snoei dode bloemen regelmatig weg om de bloei te stimuleren. Geef in droge periodes regelmatig water.

  Tuinplanten zoals deze hebben een matige bemesting nodig in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus het is belangrijk om de dosering te volgen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruidgroei te onderdrukken en de temperatuur van de grond stabiel te houden. Het wordt aanbevolen om organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost te gebruiken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt geplaatst om rotting te voorkomen.

  De Cistus pulverulentus 'Sunset' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te alkalisch is, aangezien de plant dan moeite kan hebben met het opnemen van voedingsstoffen. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen om de plant gezond te houden.

  De plant is over het algemeen bestand tegen ongedierte, maar kan af en toe last hebben van bladluizen. Het is mogelijk om deze te bestrijden met neemolie of biologische bestrijdingsmiddelen. Controleer regelmatig de plant op tekenen van insecten en neem actie indien nodig.

 • Omschrijving

  Cistus pulverulentus 'Sunset' is een mediterrane plant met prachtige zachte roze bloemen. De bloemen bloeien in de zomer en trekken bijen en vlinders aan. Het blad van deze plant is grijs-groen van kleur en voelt zacht aan. 'Sunset' is een compacte struik die goed gedijt in de volle zon en goed bestand is tegen droge grond. Deze plant kan gebruikt worden als bodembedekker in rotstuinen of mediterrane borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.