Clematis armandii

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis armandii is een klimplant met glanzende, donkergroene bladeren en geurige, witte bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen hebben een sterke geur en trekken vlinders en bijen aan. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. Clematis armandii kan tot 6 meter hoog klimmen en is ideaal voor het bedekken van schuttingen, muren of pergola's. Het is een makkelijk te onderhouden plant die regelmatig gesnoeid moet worden om de groei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt je bladeren gedurende het hele jaar. Je zult dus ook in de winter groen blijven.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus belangrijk om hem te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Clematis armandii is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke klimplant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar is voldoende.

  Clematis armandii heeft ruimte nodig om te kunnen groeien, ten minste 2-3 meter hoog en breed. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om zich te ontwikkelen en uit te breiden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten om de Clematis armandii te laten groeien zonder belemmeringen.

  Clematis armandii groeit het beste in een zonnige tot licht beschaduwde omgeving. In de volle schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant te planten op een plek waar hij minstens een paar uur zonlicht per dag ontvangt.

  Deze plant heeft 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Pas op dat de wortels niet te lang in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend. Het trekt vaak deze insecten aan vanwege de nectar die het produceert. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin die insecten aantrekt.

  Ja, Clematis armandii trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen vogels en kleine zoogdieren profiteren van de beschutting die deze plant biedt. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes en de wortels koel te houden met mulch. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin vanwege de mooie bloemen en het groene blad.

  Nee, de plant Clematis armandii is niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren of andere delen van de plant kan leiden tot vergiftiging. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de plant heeft dikke bladeren en dichte groei die geluid kan dempen. Het kan helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren.

 • Snoei de plant na de bloei in het voorjaar om de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant terug tot ongeveer 20-30 cm boven de grond. Zorg ervoor dat de Clematis genoeg ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de wortels te nat worden. Water geven in de ochtend of avond is het meest effectief.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de potgrond vruchtbaar en licht zuur is. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met lichtzure, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  Winterbescherming is belangrijk voor deze plant, vooral als deze nog jong is. Het is aan te raden om de plant te beschermen met mulch of een afdekking van hooi of stro. Zo blijft de plant beschermd tegen vorst en koude temperaturen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef jaarlijks organische meststoffen in het voorjaar voor een gezonde groei. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  Tuinplanten zoals Clematis armandii hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende klimplanten in het voorjaar en de zomer. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant omdat het helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar vermijd het direct tegen de stengels te leggen.

  Clematis armandii gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te zure of te kalkrijke bodems voor optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of een milde zeepoplossing. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Ten slotte kunt u ook proberen om planten te voorzien van een gezonde groeiomgeving, zodat ze beter bestand zijn tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Clematis armandii is een klimplant met glanzende, donkergroene bladeren en geurige, witte bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen hebben een sterke geur en trekken vlinders en bijen aan. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. Clematis armandii kan tot 6 meter hoog klimmen en is ideaal voor het bedekken van schuttingen, muren of pergola's. Het is een makkelijk te onderhouden plant die regelmatig gesnoeid moet worden om de groei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.