Clematis armandii (Armandii Grp) 'Apple Blossom'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis armandii 'Apple Blossom' is een krachtige en snelgroeiende klimplant met prachtige bloemen. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een heerlijke zoete geur. De plant bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Het glanzende, donkergroene blad blijft ook in de winter aan de plant zitten. Clematis armandii 'Apple Blossom' is ideaal voor het bedekken van schuttingen, muren of pergola's.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Clematis armandii (Armandii Grp) 'Apple Blossom' is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden.

  De Clematis armandii 'Apple Blossom' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren. In de lente zal de plant weer uitlopen en bloeien.

  Ja, de Clematis armandii 'Apple Blossom' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft een goed gedraineerde grond en een zonnige plek nodig. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en gezondheid van de plant.

  Voor de Clematis armandii 'Apple Blossom' is ongeveer 2 tot 3 vierkante meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de plant zich volledig kan ontplooien. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht en lucht krijgt.

  Clematis armandii (Armandii Grp) 'Apple Blossom' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Clematis armandii (Armandii Grp) 'Apple Blossom' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, Clematis armandii (Armandii Grp) 'Apple Blossom' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege deze eigenschap.

  Clematis armandii (Armandii Grp) 'Apple Blossom' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De plant biedt schuil- en nestelplaatsen voor kleine dieren. Door het toevoegen van variatie aan de tuin, draagt deze plant bij aan een gezonde en diverse leefomgeving voor verschillende organismen.

  De plant bloeit van maart tot april en heeft een bloeiperiode van ongeveer 2 tot 4 weken.

  Ja, de Clematis armandii 'Apple Blossom' kan goed tegen de volle zon. Het is wel belangrijk om de wortels koel en vochtig te houden. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Nee, Clematis armandii (Armandii Grp) 'Apple Blossom' is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek als eetbaar worden beschouwd om gezondheidsrisico's te voorkomen. Wees voorzichtig met het gebruik van planten uit de tuin voor consumptie.

  Clematis armandii 'Apple Blossom' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Snoei de plant direct na de bloei. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken. Ondersteun de plant met gaas of een klimhulp.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te nat worden. Het is belangrijk om de plant te voorzien van voldoende water voor een gezonde groei en bloei.

  De Clematis armandii 'Apple Blossom' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor voldoende vochtigheid en voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Vermijd zware, compacte grond die de wortels verstikt.

  De Clematis armandii (Armandii Grp) 'Apple Blossom' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde in de bodem. Het is belangrijk om regelmatig de bodemvochtigheid te controleren en te zorgen voor voldoende voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het best op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. De plant gedijt goed tegen een muur of trellis voor ondersteuning tijdens het groeien.

  Om Clematis armandii (Armandii Grp) 'Apple Blossom' te beschermen tegen vorst in de winter, kun je de wortels bedekken met een laag mulch. Snoei in het voorjaar beschadigde delen weg en geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen sterke wind en felle zon.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig, behalve regelmatige snoei na de bloei om de groei te bevorderen. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  De Clematis armandii ('Apple Blossom') heeft weinig bemesting nodig. Gebruik in het voorjaar een meststof voor bloeiende planten en breng deze alleen aan volgens de aanbevolen dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulch rond de plant helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar vermijd direct contact met de stam.

  De Clematis armandii (Armandii Grp) 'Apple Blossom' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Een goede pH-waarde bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, slakken en spintmijten. Besproei de plant indien nodig met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel. Zorg voor een gezonde en sterke plant door regelmatig te bemesten en water te geven.

 • Omschrijving

  Clematis armandii 'Apple Blossom' is een krachtige en snelgroeiende klimplant met prachtige bloemen. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een heerlijke zoete geur. De plant bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Het glanzende, donkergroene blad blijft ook in de winter aan de plant zitten. Clematis armandii 'Apple Blossom' is ideaal voor het bedekken van schuttingen, muren of pergola's.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.