Clematis armandii 'Snowdrift'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis armandii 'Snowdrift' is een mooie en winterharde klimplant met glanzende, donkergroene bladeren en sterk geurende witte bloemen. De bloemen bloeien in het vroege voorjaar en trekken vlinders en bijen aan, wat de tuin een levendige uitstraling geeft. De plant kan tot 6 meter hoog worden en is ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's. Clematis armandii 'Snowdrift' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert nieuwe groei en bloei in het volgende seizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Clematis armandii 'Snowdrift' is een groenblijvende plant. Dit betekent dat hij zijn bladeren het hele jaar door behoudt, in tegenstelling tot bladverliezende planten die hun bladeren verliezen in de herfst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de wortels te beschermen tegen vorst. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant te ondersteunen en regelmatig water te geven. Een jaarlijkse snoeibeurt na de bloei kan ook helpen om de plant gezond te houden.

  Voor een gezonde groei en bloei heeft de plant Clematis armandii 'Snowdrift' voldoende ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plek waar de plant zich vrij kan uitbreiden en voldoende licht en lucht krijgt. Houd rekening met de klimmende eigenschappen van deze plant en geef hem voldoende ondersteuning.

  Clematis armandii 'Snowdrift' groeit het beste op een plek met volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om Clematis armandii 'Snowdrift' op een zonnige plek te planten.

  Clematis armandii 'Snowdrift' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen heeft de plant één keer per week water nodig.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke eigenschappen. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan elke tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast bieden de bloemen voedsel en schuilmogelijkheden voor diverse insecten en kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan dus zeker bijdragen aan de biodiversiteit.

  De Clematis armandii 'Snowdrift' bloeit in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 weken.

  Ja, Clematis armandii 'Snowdrift' kan goed tegen de volle zon. Deze tuinplant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme periodes.

  Nee, de Clematis armandii 'Snowdrift' is niet eetbaar en kan schadelijk zijn bij inname. Het wordt daarom aangeraden om niet te proberen deze plant te eten.

  Ja, Clematis armandii 'Snowdrift' heeft een dicht bladerdak dat geluid kan absorberen. Echter, het zal niet volledig geluidsdempend zijn zoals bijvoorbeeld een geluidswal of geluidsisolerend materiaal. Het kan wel helpen om wat omgevingsgeluid te dempen.

 • In maart is het aan te raden om de plant te snoeien. Knip de uitgebloeide takken weg tot 30 cm boven de grond en verwijder eventuele dode takken. Het snoeien zorgt voor een gezonde groei en een rijke bloei in het volgende seizoen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond volledig uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Het is belangrijk om Clematis armandii 'Snowdrift' te planten in goed doorlatende potgrond. Deze plant heeft voedingsrijke grond nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een gemiddelde tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de bladeren te voorkomen.

  In de winter is het aan te raden om de wortels van de plant te beschermen door ze te bedekken met een laag mulch of bladeren. Ook kan het helpen om de plant tegen de koude wind te beschermen door hem te omwikkelen met een doek of vliesdoek. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht en ventilatie krijgt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Clematis armandii 'Snowdrift' heeft regelmatig snoei nodig om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Deze plant kan het beste in het voorjaar na de bloei worden gesnoeid. Verwijder dode of beschadigde takken en snijd de resterende takken terug tot ongeveer 30 cm boven de grond.

  Voor tuinplanten is een goede bemesting belangrijk. Gebruik in het voorjaar organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de bemesting de juiste verhouding heeft tussen stikstof, fosfor en kalium.

  Het is aan te raden om mulch rond de basis van deze plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulchen helpt ook om de temperatuur van de grond te reguleren en beschermt de wortels tegen vorst in de winter. Kies voor een organisch mulchmateriaal zoals bladeren, stro of houtsnippers.

  Deze plant heeft een licht zure tot neutrale bodem nodig om goed te gedijen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Overmatig zure of alkalische grond kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op luizen, slakken en spint. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door lieveheersbeestjes aan te trekken of bodembedekkers te planten die natuurlijke vijanden aantrekken. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit de plant en het milieu kan schaden.

 • Omschrijving

  Clematis armandii 'Snowdrift' is een mooie en winterharde klimplant met glanzende, donkergroene bladeren en sterk geurende witte bloemen. De bloemen bloeien in het vroege voorjaar en trekken vlinders en bijen aan, wat de tuin een levendige uitstraling geeft. De plant kan tot 6 meter hoog worden en is ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's. Clematis armandii 'Snowdrift' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert nieuwe groei en bloei in het volgende seizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.