Clematis spooneri

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis spooneri er en klatrende plante kendt for sine smukke blomster, der ligner klokker og har en behagelig duft. Plantens blomster er normalt lyserøde til lyse lilla og blomstrer om sommeren. Clematis spooneri kan nå en højde på cirka 3 meter og har robuste stængler, der kan binde sig godt til klatrestativer. Denne Clematis-art trives bedst på et solrigt sted med veldrænet jord. Det er en smuk tilføjelse til enhver have og tiltrækker ofte sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Clematis spooneri er ikke en stedsegrøn plante. Denne plante mister sit løv om efteråret og blomstrer igen om foråret. Det er en populær haveplante på grund af dens smukke blomster.

  Planten er vinterhårde ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod streng frost.

  Ja, Clematis spooneri er generelt nem at vedligeholde. Det er en stærk og sund plante, der trives godt i haven. Regelmæssig beskæring og tilstrækkelig vanding er nok til en sund vækst.

  "Clematis spooneri" har brug for i gennemsnit en plads på cirka 1,5 meter bred og 2 meter høj. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Plant Clematis på et solrigt sted i fugtig, veldrænet jord.

  Ja, Clematis spooneri trives godt i skyggen. Disse planter trives godt i områder med lidt sollys og har ikke brug for direkte sollys for at vokse godt. Sørg for, at jorden er veldrænet for at skabe optimale vækstbetingelser.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Hold jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed, før du vander.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, der produceres af blomsterne. Det er et attraktivt valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Ja, Clematis spooneri tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle med sine blomster, hvilket fremmer biodiversiteten. Det tilbyder skjulesteder og mad til forskellige insekter og små dyr, hvilket gør det til et positivt bidrag til biodiversiteten i haven. Det skaber et mere varieret økosystem og bidrager til den naturlige balance i området.

  Planten blomstrer fra juni til september og har en blomstringsperiode på cirka 2 til 3 måneder. Blomsterne dannes om sommeren og bliver længe på planten.

  Planten trives godt i fuld sol og klarer sig også godt i halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder. Planter i veldrænet jord fremmer plantens sundhed.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage dele af planten, da det kan være giftigt. Det er vigtigt at holde sig til sikre spiselige planter i havenafdelingen.

  Ja, Clematis spooneri har en lyddæmpende effekt og kan hjælpe med at reducere støjgener i haven eller på altanen. Bladene absorberer lydbølger, hvilket gør omgivelserne mere stille. Det kan være en nyttig tilføjelse til et roligt og afslappende udendørsområde.

 • Haveplanter bør beskæres bedst om foråret, lige efter blomstringen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten tilbage til cirka 30 cm over jorden. På den måde forbliver planten sund og vil blomstre smukt igen i næste sæson.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand ved plantens base og undgå vand på bladene.

  Jorden til denne plante skal være godt drænet og have en let sur pH-værdi. Brug helst en blanding af tørv og kompost for optimal vækst. Sørg for, at jorden forbliver regelmæssigt fugtig, men undgå, at rødderne bliver for våde.

  God dræning er vigtig for jordkvaliteten for denne plante. Sørg for en let fugtig, godt drænet jord. Undgå våd jord, da det kan føre til rodæg.

  Denne plante trives bedst på en solrig eller let skyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod hård frost om vinteren, f.eks. ved at lægge muld rundt om plantens base. Sørg også for, at planten er godt beskyttet mod kraftig vind og regn. Det er klogt at beskære planten om foråret for at fremme dens sundhed og blomstring.

  Planten kræver vedligeholdelse i form af regelmæssig beskæring for at bevare sundheden og formen. Derudover er det vigtigt at holde jorden fugtig under tørre perioder og regelmæssigt fodre med passende gødning. Endelig anbefales det at give planten støtte, såsom en klatrestativ eller pergola, for at støtte væksten.

  Det er vigtigt for haveplanter at få regelmæssig gødning i vækstsæsonen, helst en organisk gødning. Sørg for at fordele gødningen jævnt over jorden og undgå direkte kontakt med bladene for at undgå forbrænding. Gød planten om foråret og eventuelt igen midt på sommeren for en sund vækst og blomstring.

  Mulch er gavnligt for havplanter, da det beskytter jorden mod ekstreme temperaturer og udtørring. Derudover hjælper mulch med at reducere ukrudtsvækst og holde næringsstofferne i jorden. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring stilkene af havplanter om foråret.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for Clematis spooneri er let sur til neutral. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet for at forhindre rodrot. Tilsæt om nødvendigt kompost eller tørv for at justere pH-værdien.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du regelmæssigt inspicere blade og stængler for tilstedeværelse af insekter. Du kan også tage forebyggende foranstaltninger ved at holde planten sund og sørge for tilstrækkelig luftcirkulation omkring bladene. Hvis problemet bliver alvorligt, kan du overveje at bruge biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Clematis spooneri er en klatrende plante kendt for sine smukke blomster, der ligner klokker og har en behagelig duft. Plantens blomster er normalt lyserøde til lyse lilla og blomstrer om sommeren. Clematis spooneri kan nå en højde på cirka 3 meter og har robuste stængler, der kan binde sig godt til klatrestativer. Denne Clematis-art trives bedst på et solrigt sted med veldrænet jord. Det er en smuk tilføjelse til enhver have og tiltrækker ofte sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.