Clematis cirrhosa

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis cirrhosa is een prachtige klimplant met glanzende, groenblijvende bladeren en unieke, klokvormige bloemen. De bloemen variëren van wit tot crèmekleurig en bloeien van winter tot lente, waardoor de plant een vroegbloeier is. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Clematis cirrhosa is een snelle groeier en kan tot wel 4 meter hoog worden, waardoor het ideaal is voor het bedekken van hekken, muren of pergola's. Deze plant trekt vaak vlinders en bijen aan en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Clematis cirrhosa is een groenblijvende plant. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor het een mooie toevoeging is voor de tuin. Het is een winterharde plant die goed gedijt in milde klimaten.

  "Clematis cirrhosa" kan temperaturen tot -10 graden Celsius overleven. Deze plant is dus winterhard tot -10 graden. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder -10 graden.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft minimale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem te bemesten, maar verder hebben ze weinig moeite nodig om te gedijen in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en snoei hem indien nodig in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Clematis cirrhosa heeft ruimte nodig om te klimmen en groeien, het is een klimplant die voldoende ondersteuning nodig heeft. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om zich goed te kunnen ontwikkelen. Plant de Clematis cirrhosa in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

  Deze plant groeit het best in de volle zon of halfschaduw en zal minder goed gedijen in de schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Overweeg daarom een plek met voldoende zonlicht voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door. Gemiddeld heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar en bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van verschillende soorten insecten en vogels. Ze bieden voedsel en beschutting, wat bijdraagt aan een gezonde en evenwichtige leefomgeving. Het is dus goed voor de biodiversiteit om tuinplanten in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van december tot maart en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Clematis cirrhosa kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Ook is het aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Consumptie kan leiden tot maagproblemen en vergiftiging. Het is belangrijk om de plant niet inwendig te gebruiken.

  Ja, Clematis cirrhosa heeft de eigenschap om geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven met zijn bladeren en stelen. Het is dus een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • De plant dient na de bloei gesnoeid te worden, om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder beschadigde, verwelkte of dode takken. Steun de plant indien nodig om de groei te ondersteunen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Het wordt aanbevolen om potgrond te gebruiken bij deze tuinplant, omdat dit de voedingsstoffen en vochtigheid goed vasthoudt. Kies voor een kwalitatieve potgrond die geschikt is voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare bodem met een neutrale tot zure pH. Zorg ervoor dat de grond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Clematis cirrhosa groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de wortels tegen felle zon. Deze plant gedijt goed tegen een muur of hekwerk.

  Om Clematis cirrhosa te beschermen in de winter, kan je mulch aanbrengen rond de basis van de plant om de wortels warm te houden. Ook kan je een laag bladeren of stro op de plant leggen om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoei in het voorjaar. Zorg voor voldoende vocht en voeding tijdens de groeiperiode. Verwijder dode of beschadigde takken regelmatig voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof, bij voorkeur in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei.

  Mulch is een goede toevoeging rond de wortels van deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het helpt ook bij het beschermen van de wortels tegen vorst in de winter. Kies organische mulch zoals bladeren, stro of boomschors voor het beste resultaat.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u het beste regelmatig de bladeren controleren op spint, bladluizen en schimmels. Gebruik indien nodig speciale bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Ook is het belangrijk om de plant gezond en sterk te houden door te zorgen voor een goede voeding en voldoende water.

 • Omschrijving

  De Clematis cirrhosa is een prachtige klimplant met glanzende, groenblijvende bladeren en unieke, klokvormige bloemen. De bloemen variëren van wit tot crèmekleurig en bloeien van winter tot lente, waardoor de plant een vroegbloeier is. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Clematis cirrhosa is een snelle groeier en kan tot wel 4 meter hoog worden, waardoor het ideaal is voor het bedekken van hekken, muren of pergola's. Deze plant trekt vaak vlinders en bijen aan en voegt een vleugje kleur toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.