Clematis florida

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis florida er en smuk klatreplante med iøjnefaldende og farverige blomster, der blomstrer om foråret og sommeren. Blomsterne kan variere fra hvid og lyserød til lilla og blå, afhængigt af sorten. Planten kan nå en højde på 2 til 3 meter og trives godt i fuld sol til halvskygge. Clematis florida kræver støtte til at klatre og kan ledes langs et hegn, en mur eller en pergola. Det er en vinterhårdfør plante, der skal beskæres om foråret for at fremme blomstringen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante falder af om efteråret. Det er en haveplante, der blomstrer med smukke blomster om foråret og sommeren.

  Planten er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost. Det anbefales at mulde planten godt om vinteren.

  Ja, denne plante er generelt nem at passe og kræver lidt særlig pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vand og beskære den for at fremme væksten. Desuden trives planten godt i fuld sol eller halvskygge.

  Clematis florida har brug for cirka 1 til 2 kvadratmeter plads for at kunne vokse godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt. Sørg også for, at planten har tilstrækkelig støtte, såsom et klatrestativ eller en pergola.

  Clematis florida trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten vokse og blomstre mindre godt. Det anbefales derfor at placere planten et sted, hvor den får tilstrækkeligt med sollys.

  Haveplanter som "Clematis florida" har generelt brug for vand en gang om ugen. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed, før du vander, for at forhindre, at planten bliver for våd. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, men undgå at rødderne står i vand.

  Ja, Clematis florida er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af nektaren, den producerer. Det er derfor et godt valg til en have, der tiltrækker disse insekter.

  Ja, Clematis florida er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker insekter og bidrager til bestøvning. Planten giver også ly og mad til forskellige dyr i haven.

  Planten blomstrer i maj og juni måneder. Blomstringen kan vare ca. 4 til 6 uger.

  Ja, Clematis florida kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt, at jorden forbliver godt fugtig for at holde planten sund. Det anbefales at beskytte planten mod skarpt eftermiddagssol i ekstremt varme klimaer.

  Nej, planten Clematis florida er ikke spiselige. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt er angivet som spiselige. At indtage planter, der ikke anbefales til forbrug, kan være skadeligt for helbredet.

  Clematis florida er ikke en lyddæmpende plante. Planter, der dæmper lyd, er for eksempel bambus eller vedbend.

 • Beskær planten om foråret til ca. 30 cm over jorden. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær regelmæssigt visnede blomster. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre.

  Clematis florida har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men ikke sumpet. Det anbefales at vande om morgenen for at undgå skimmelsvamp.

  Velegnet pottemuld til en plante fra kategorien Havplanter er en let sur og godt drænet pottemuld. Denne pottemuld sikrer god dræning og fremmer plantens sunde vækst. Vær opmærksom på, at potten er stor nok, og at der er tilstrækkeligt med dræningshuller.

  Haveplanten har brug for en godt drænet og næringsrig jord for at vokse optimalt og blomstre. Sørg for en jord med tilstrækkeligt organisk materiale og en neutral til let sur pH-værdi. Undgå for våd eller for tør jord, da dette kan hæmme væksten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at klatre og blomstre. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved for eksempel at lægge et lag muld eller blade rundt om bunden. Du kan også placere et beskyttende klæde eller ekstra isoleringsmateriale over planten. Sørg for at vande planten godt, inden frosten begynder.

  Beskær planten årligt til ca. 30 cm over jorden om foråret. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Gød planten om foråret med organisk gødning for en sund vækst.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at tilføje organisk gødning om foråret for en sund vækst og blomstring. Brug en gødning specielt til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen nøje. Overgødskning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

  At mulche med organisk materiale som halm, blade eller kompost hjælper jorden med at holde på fugten og forhindrer ukrudtvækst. Påfør et lag på 5-10 cm mulch omkring planten, men hold stammen fri for at undgå råd. Forny mulchen årligt for optimal vækst af planten.

  Den ideelle jord pH for denne plante er neutral til let sur (pH 6,5 til 7,0). Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Tilsætning af organisk materiale kan hjælpe med at fremme en god jordstruktur.

  En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på denne haveplante er ved regelmæssigt at inspicere blade og stilke for tegn på skadedyr og fjerne dem manuelt om nødvendigt. Derudover kan det hjælpe at sprøjte planten regelmæssigt med en miljøvenlig insekticid som for eksempel neemolie. Hold også planten sund ved at sørge for tilstrækkelig næring og vand, så den er bedre rustet mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Clematis florida er en smuk klatreplante med iøjnefaldende og farverige blomster, der blomstrer om foråret og sommeren. Blomsterne kan variere fra hvid og lyserød til lilla og blå, afhængigt af sorten. Planten kan nå en højde på 2 til 3 meter og trives godt i fuld sol til halvskygge. Clematis florida kræver støtte til at klatre og kan ledes langs et hegn, en mur eller en pergola. Det er en vinterhårdfør plante, der skal beskæres om foråret for at fremme blomstringen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.