Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' er en klatreplante med smukke blå blomster. Denne plante blomstrer om foråret og sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene på 'Blue Bird' er grønne og fjerede, hvilket skaber en smuk baggrund for blomsterne. Denne Clematis har en klatrende vækstform og kan trænes godt langs et hegn eller en pergola. Med sine markante blå blomster tilføjer 'Blue Bird' et strejf af farve til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' er ikke en stedsegrøn plante. Bladene vil falde af i efteråret og vinterperioden. Det er en flerårig plante, der vil skyde nyt hvert år.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' har brug for beskyttelse om vinteren.

  Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' er generelt let at vedligeholde og trives godt i haven. Sørg for tilstrækkeligt sollys, regelmæssig vanding og støtte til den klatrende vækst. Beskær planten om foråret for at fremme blomstringen.

  Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' har brug for cirka 2m2 plads for at kunne vokse og blomstre godt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at fremme luftcirkulationen. Husk, at planten kan vokse sig op til cirka 2 meter i højden.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten blive hæmmet, og planten vil producere færre blomster. Det anbefales at plante planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Clematis har brug for regelmæssig vanding i vækstperioden, cirka 1-2 gange om ugen. Kontroller altid jorden først, før du vander, så rødderne ikke bliver for våde. Om vinteren har planten mindre behov for vand.

  Ja, klematisblomster har nektar, der tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et godt valg for at tiltrække bestøvere i haven.

  Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i din have. Planten giver også ly for små dyr og fugle. Det er en værdifuld tilføjelse til et mangfoldigt økosystem.

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen varer cirka 4 til 6 uger.

  Clematis i Atragene Group foretrækker normalt en placering i halvskygge. I direkte sollys kan planten blive brændt og tørret ud. Det anbefales derfor at beskytte planten mod direkte sollys.

  Nej, Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' er ikke spiselig. Det er vigtigt ikke at indtage planter, der ikke er blevet dyrket specifikt til fødevarebrug, for at undgå sundhedsrisici. Vær altid forsigtig, når du plukker og spiser planter fra haven.

  Clematis planter har ikke lyddæmpende egenskaber. Disse planter er primært beregnet til dekoration og har ingen indvirkning på støjgener i området.

 • Clematis fra Atragene Group skal beskæres efter blomstring om sommeren. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær de resterende grene til ca. 30 cm fra jorden. Beskær forsigtigt for at undgå at beskadige den nye vækst.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Det er bedre at give planten dybt vand end overfladisk.

  Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' trives godt i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og bliver regelmæssigt gødsket for en sund vækst og blomstring. Undgå tung lerjord og sørg for tilstrækkelig dræning for at undgå rodsygdomme.

  Clematisplanter trives bedst i godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og forbliver fugtig, men ikke for våd. Undgå tung lerjord og vælg en placering med let skygge.

  Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' trives bedst i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind. Jorden skal være veldrænet og fugtig.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved f.eks. at lægge muld eller blade omkring rødderne. Beskyt også planten mod hård vind ved at sætte en beskyttende barriere op. Det kan også hjælpe at flytte planten i en potte til et beskyttet sted.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Klip døde blomster og grene regelmæssigt af for en sund vækst. Brug en klatrestativ eller væg til støtte og vejledning af væksten.

  Have planter som disse brug for gødning for at vokse og blomstre sundt. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og eventuelt igen halvvejs igennem vækstsæsonen. Følg altid doseringsinstruktionerne på emballagen for den korrekte mængde næring.

  Det anbefales at mulche Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' for at holde jorden fugtig og begrænse ukrudt. Mulch kan påføres rundt om plantens base, men undgå direkte kontakt med stænglerne for at forhindre kvælning. Brug organisk materiale som barkflis eller blade.

  Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' trives bedst i neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6.5 og 7.0. Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå for våd jord for at undgå rodrot. Tilsæt om nødvendigt kompost eller tørv for at justere pH-værdien.

  Det er vigtigt regelmæssigt at tjekke planten for skadedyr som bladlus eller spindemider. Brug om nødvendigt naturlige skadedyrsbekæmpelsesmidler eller insekticidvaskemidler til at fjerne dem. Sørg for god luftcirkulation for at mindske risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  De Clematis (Atragene Grp) 'Blue Bird' er en klatreplante med smukke blå blomster. Denne plante blomstrer om foråret og sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene på 'Blue Bird' er grønne og fjerede, hvilket skaber en smuk baggrund for blomsterne. Denne Clematis har en klatrende vækstform og kan trænes godt langs et hegn eller en pergola. Med sine markante blå blomster tilføjer 'Blue Bird' et strejf af farve til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.