Clematis (Montana Grp) 'Marjorie'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' is een klimplant met prachtige, grote roze bloemen. De bloemen bloeien in het voorjaar en vormen een spectaculaire en kleurrijke aanblik. Deze Clematis staat bekend om zijn sterke groei en kan grote oppervlaktes bedekken. Het is een winterharde plant die van zonlicht houdt en goed gedijt in vruchtbare, goed doorlatende grond. De 'Marjorie' is een populaire keuze voor het laten groeien tegen een muur, schutting of pergola in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis 'Marjorie' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winterperiode. Het is een tuinplant die in de lente en zomer bloeit.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' is een tuinplant die goed tegen kou kan.

  Ja, Clematis 'Marjorie' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei is voldoende om de plant gezond te houden. Het is een sterke klimplant die weinig speciale zorg vereist.

  Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' heeft ruimte nodig om te groeien en te klimmen, dus zorg voor een stevige klimhulp of hekwerk. De plant kan in de breedte uitgroeien tot ongeveer 2 meter, dus houd hier rekening mee bij het planten. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten om verstikking te voorkomen.

  Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. Het is aanbevolen om de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag te geven voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderd worden.

  De Clematis 'Marjorie' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende, maar controleer regelmatig de grond om te zien of het nodig is om eerder water te geven.

  Ja, Clematis planten zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is dus zeer waarschijnlijk dat deze plant ook vlinders en bijen zal aantrekken. Planten die veel nectar produceren hebben over het algemeen een grote aantrekkingskracht op bestuivers zoals vlinders en bijen.

  Ja, Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' is een klimplant met mooie bloemen, die bijen en vlinders lokken. Het biedt beschutting en voedsel voor verschillende insecten en vogels, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' bloeit in de maanden mei en juni. De bloei kan tot wel vier weken duren.

  De Clematis houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig is, vooral tijdens warme zomerdagen. Over het algemeen kan de plant goed tegen de volle zon, maar een beetje schaduw wordt ook verdragen.

  Nee, de Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant, niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen delen van de plant te eten, aangezien sommige soorten giftig kunnen zijn.

  Sommige klimplanten hebben een geluidsdempend effect, afhankelijk van hun bladstructuur en groeipatroon. Het is mogelijk dat deze eigenschap ook geldt voor de Clematis 'Marjorie'. Het is echter raadzaam om specifiek te kijken naar geluidsdempende planten voor de gewenste effectiviteit.

 • Snoei de plant direct na de bloei door de uitgebloeide takken tot ongeveer 30 cm boven de grond af te knippen. Verwijder eventueel oud hout om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren. Clematisplanten bloeien op het hout van het voorgaande jaar, dus snoei met mate om de bloei niet te belemmeren.

  De Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is, maar vermijd stilstaand water. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  De Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is en regelmatig vochtig wordt gehouden. Het is belangrijk om de plant regelmatig van voedingsstoffen te voorzien voor gezonde groei en bloei.

  De Clematis houdt van een goed doorlatende bodem die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor voedzame, goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Een klimhulp, zoals een hek of pergola, is ideaal voor deze klimplant.

  Om Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' te beschermen in de winter, is het belangrijk om de basis van de plant te mulchen met bladeren of stro. Daarnaast kan een laag organische mest worden aangebracht en kan de plant worden afgedekt met een dikke laag stro of dennentakken. Tenslotte is het aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden na de bloei om de grootte en vorm te behouden. Zorg voor voldoende zonlicht en water, en voeg regelmatig meststof toe tijdens het groeiseizoen. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' heeft regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof met een hoog fosforgehalte voor een overvloedige bloei in het voorjaar. Bemest de plant in het vroege voorjaar en begin zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Verrijk de grond rondom de Clematis met een dikke laag mulch om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Bij een te hoge of te lage pH-waarde kunnen voedingsstoffen minder goed worden opgenomen door de plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van ongedierte. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie kan helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het is ook aan te raden om planten goed te verzorgen en de juiste groeiomstandigheden te bieden om ze gezond en weerbaar te houden tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Clematis (Montana Grp) 'Marjorie' is een klimplant met prachtige, grote roze bloemen. De bloemen bloeien in het voorjaar en vormen een spectaculaire en kleurrijke aanblik. Deze Clematis staat bekend om zijn sterke groei en kan grote oppervlaktes bedekken. Het is een winterharde plant die van zonlicht houdt en goed gedijt in vruchtbare, goed doorlatende grond. De 'Marjorie' is een populaire keuze voor het laten groeien tegen een muur, schutting of pergola in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.