Clematis (Montana Grp) 'Mayleen'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' is een klimplant met prachtige roze bloemen in de lente en vroege zomer. De bloemen hebben een frisse geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant groeit snel en kan een hoogte van 10 meter bereiken, ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's. 'Mayleen' gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft de voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Een regelmatige snoei na de bloei bevordert de groei en bloei van deze prachtige Clematis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' is niet groenblijvend. Het is een klimplant die in de lente en zomer bloeit met witte bloemen. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en winter.

  De Clematis is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. In de winter heeft de plant wel bescherming nodig tegen strenge vorst.

  Ja, Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant gedijt goed in de meeste bodems en heeft doorgaans weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien na de bloei voor een gezonde groei.

  De Clematis 'Mayleen' heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant genoeg ruimte heeft om zijn volledige grootte te bereiken. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het kiezen van de plantlocatie.

  De Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water wanneer nodig. Geef de plant bij voorkeur water bij de wortels en vermijd het blad.

  Ja, Clematis 'Mayleen' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen die nectar bevatten. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' is goed voor biodiversiteit, omdat de plant vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en voedsel voor verschillende kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan dus bijdragen aan een divers ecosysteem in de tuin.

  De Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' bloeit in de maanden mei en juni. De bloei van deze klimplant duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant te voorzien van wat bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aangeraden om de plant niet in te nemen.

  Ja, Clematis planten hebben een dichte groei en kunnen helpen om geluid te dempen. Het blad en de grote bloemen absorberen geluidstrillingen en verminderen het geluidsniveau in de omgeving. Het plaatsen van een klimplant zoals Clematis langs een schutting of trellis kan dus bijdragen aan een rustigere omgeving.

 • Deze plant moet na de bloei licht gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Dode of zieke takken kunnen het hele jaar door worden weggehaald. Zorg ervoor dat u niet te rigoureus snoeit, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant diep water om ervoor te zorgen dat de wortels goed gehydrateerd blijven. Vermijd echter dat de plant in drassige grond staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Gebruik goed doorlatende potgrond voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig voeding toe aan de potgrond voor een gezonde groei van de plant.

  De Clematis houdt van vochthoudende, goed doorlatende grond. Zorg voor een neutrale tot lichtzure bodem. Een bodem met voldoende voedingsstoffen en humus is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  De Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te klimmen en zich te verspreiden in de tuin om optimaal te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst.

  In de winter kan het nuttig zijn om een laag mulch aan te brengen rondom de basis van de plant om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en zware sneeuwval door deze te beschermen met een jutezak of gaas. Het is raadzaam om te zorgen voor voldoende ondersteuning voor de plant, zodat deze niet kan omvallen of breken onder het gewicht van eventuele sneeuw of ijs.

  De Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' vereist regelmatig snoeien om gezond te blijven en te bloeien. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei en bloei.

  Tuinplanten zoals Clematis hebben baat bij regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde meststof. Het is belangrijk om tijdens het groeiseizoen te bemesten, bij voorkeur in het voorjaar en zomer. Zorg ervoor dat de meststof stikstof, fosfor en kalium bevat voor een gezonde groei en bloei.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het is aan te raden om elk jaar een laag mulch aan te brengen rond de planten voor een gezonde groei. Kies voor organische materialen zoals compost, houtsnippers of bladeren voor het beste resultaat.

  Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg dus voor een goede balans in de zuurgraad van de bodem voor optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Clematis (Montana Grp) 'Mayleen', kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Ook kunt u regelmatig de planten inspecteren op eventuele plagen en deze handmatig verwijderen. Het is belangrijk om de planten gezond te houden door ze voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  Clematis (Montana Grp) 'Mayleen' is een klimplant met prachtige roze bloemen in de lente en vroege zomer. De bloemen hebben een frisse geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant groeit snel en kan een hoogte van 10 meter bereiken, ideaal voor het bedekken van muren, schuttingen of pergola's. 'Mayleen' gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft de voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Een regelmatige snoei na de bloei bevordert de groei en bloei van deze prachtige Clematis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.