Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection' er en smuk klatreplante med store lyserøde blomster. Blomsterne blomstrer om foråret og dækker planten med et hav af farver. Denne Clematis vokser hurtigt og kan nå en højde på op til 10 meter. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol eller halvskygge. Med dens overdådige blomstring og smukke farve er 'Pink Perfection' et godt tilskud til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection' er ikke stedsegrøn. Denne plante er en klatreplante, der taber bladene om vinteren og skyder nyt løv ud igen hver forår.

  Planten er hårdfør ned til -20 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt i strenge vintre.

  Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection' er generelt en let plante at vedligeholde. Den kræver regelmæssig vanding og en solrig placering. Beskær den hvert år efter blomstring for en sund vækst i den næste sæson.

  Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection' har brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for tilstrækkelig plads og støtte, som en klatrestativ eller hegn. Planten kan vokse op til 7 meter høj og har brug for plads til at udvikle sig.

  Clematis (Montana Grp) planter trives bedst i fuld sol til halvskygge. God luftcirkulation er vigtig for at forhindre svampesygdomme. De kan også vokse i skyggen, men vil producere færre blomster.

  Clematis 'Pink Perfection' har brug for regelmæssig vanding for at trives, især under varme perioder. Det anbefales at give planten vand en gang om ugen, men pas på at jorden ikke bliver alt for våd. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt.

  Ja, Clematis-planter tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres nektarholdige blomster. De er populære valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet. Det er vigtigt at placere planten et solrigt sted for at tiltrække disse besøgende.

  Clematis bidrager til biodiversitet ved at tiltrække bestøvere som sommerfugle og bier. Planten tilbyder skjulesteder og mad til forskellige insekter og små dyr. Ved at plante Clematis i haven bidrager du til at fremme biodiversiteten i området.

  Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection' blomstrer normalt i maj og juni måned. Blomstringsperioden varer cirka 3 til 4 uger.

  Ja, Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection' kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives i fuld sol. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand og beskyttelse ved ekstremt varmt vejr.

  Nej, Clematis-planter er ikke spiselige og kan endda være giftige, hvis de indtages. Det er derfor vigtigt ikke at spise disse planter. De er beregnet til dekorative haveplanter og ikke til forbrug.

  Ja, Clematis-planter har en stærk voksende rankende vækst og kan delvist dæmpe lyd ved hjælp af deres tætte løv. Dog er de ikke specifikt kendt for deres lyddæmpende egenskaber. Reduktion af lyd afhænger af forskellige faktorer, såsom miljøet og plantens størrelse.

 • Beskær planten efter blomstringen i juni ved at klippe de visne blomster og for lange skud væk. Forynge ældre planter ved at beskære nogle af de gamle grene helt væk til basen. Sørg for en åben, luftig plante, der har tilstrækkelig plads til at vokse.

  Clematis planten har brug for regelmæssig vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base og undgå at sprøjte bladene for at undgå skimmelsygdomme.

  Det er vigtigt at bruge god drænet jord til Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection'. Det anbefales at bruge jord, der er specielt egnet til haveplanter. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst af planten.

  Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection' trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Sørg for en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 og undgå våd eller tung jord for optimal vækst. Tilføj organisk materiale til jorden for at forbedre kvaliteten.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for støtte såsom en klatrestativ eller en mur for at lade planten vokse. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  For at beskytte Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection' om vinteren kan du lægge muld rundt om plantens base for at isolere rødderne. Bind løse grene sammen og dæk planten med et let klud for ekstra beskyttelse mod frost. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå, at rødderne fryser.

  Clematis Montana Gruppen 'Pink Perfection' skal beskæres årligt efter blomstringen, klip de visne skud til ca. 30 cm over jorden. Sørg for tilstrækkelig vand og næringsstoffer i vækstsæsonen. Bind planten regelmæssigt op for at forhindre, at skuddene begynder at hænge.

  Havplanter som disse har gavn af regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og måske en gang mere om sommeren. Sørg for at bruge den korrekte dosering i henhold til instruktionerne på emballagen.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring rødderne af denne plante for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudtsvækst. Muld kan bestå af kompost, barkflis, blade eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke placeres direkte op ad plantens stamme for at undgå råd.

  Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection' trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne haveplante. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  Du kan beskytte planten mod skadedyr ved regelmæssigt at kontrollere bladene og stænglerne for tegn på insekter. Brug biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige metoder som at sprøjte med vand eller plante insektafvisende planter i nærheden. Sørg også for en sund vækstmiljø ved at give tilstrækkelig vand, næring og lys.

 • Beskrivelse

  Den Clematis (Montana Grp) 'Pink Perfection' er en smuk klatreplante med store lyserøde blomster. Blomsterne blomstrer om foråret og dækker planten med et hav af farver. Denne Clematis vokser hurtigt og kan nå en højde på op til 10 meter. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol eller halvskygge. Med dens overdådige blomstring og smukke farve er 'Pink Perfection' et godt tilskud til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.