Clematis (Montana Grp) 'Superba'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Superba' is een klimplant met opvallende roze bloemen die in het voorjaar bloeien. Het is een sterke en snelgroeiende plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Superba' kan tegen een koude winter en is geschikt om tegen een muur of pergola te laten groeien. Deze Clematis variant is gemakkelijk te onderhouden en kan jaarlijks gesnoeid worden om de bloei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis (Montana Grp) 'Superba' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een klimplant die goed gedijt in tuinen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de wortels te beschermen met mulch of bladeren.

  Ja, de Clematis (Montana Grp) 'Superba' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij groeit goed op verschillende grondsoorten en heeft weinig extra zorg nodig. Zorg ervoor dat hij voldoende zonlicht en water krijgt.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant een ruimte van ongeveer 2 meter in de lengte en 1 meter in de breedte nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden en te groeien. Zorg ook voor voldoende ondersteuning, zoals een klimrek of pergola.

  Ja, Clematis Montana Groep 'Superba' groeit goed in de schaduw, maar zal wel meer bloemen produceren in de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, vooral in de schaduwrijke omgeving. Deze plant kan goed tegen koele en vochtige omstandigheden.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de droogte van de grond en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond niet te lang droog blijft tussen het besproeien door.

  Ja, Clematis planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten zijn dus zeer geschikt om deze insecten naar je tuin te lokken.

  Clematis (Montana Grp) 'Superba' draagt bij aan de biodiversiteit door vlinders, bijen en andere bestuivers aan te trekken met zijn nectar. De plant biedt ook schuilplaats en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Clematis (Montana Grp) 'Superba' helpt dus de biodiversiteit in de tuin te verhogen.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, de Clematis (Montana Grp) 'Superba' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en bescherming tegen harde wind.

  Nee, Clematis planten zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mens en dier. Eetbare planten zijn veiliger voor consumptie.

  Ja, Clematis planten hebben de mogelijkheid om enigszins geluid te dempen door de bladeren en stelen te absorberen en te reflecteren. Het effect is echter minimaal in vergelijking met echte geluidsdempende materialen. Over het algemeen worden planten voornamelijk gebruikt voor visuele en esthetische doeleinden in de tuin.

 • De Clematis (Montana Grp) 'Superba' dient na de bloei gesnoeid te worden, dit helpt om de plant gezond te houden en om de bloei te stimuleren. Knip alle oude en dode stengels terug tot ongeveer 30 centimeter boven de grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven zodat de bladeren tijd hebben om overdag op te drogen en niet 's nachts nat blijven.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Zorg voor een licht vochtige, maar niet te natte bodem. Gebruik een potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  De Clematis (Montana Grp) 'Superba' gedijt het beste in een goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Het is ook belangrijk om de grond regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  De Clematis (Montana Grp) 'Superba' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind en vorst. Deze tuinplant groeit goed in vochtige bodems en kan ook goed tegen lichte schaduw.

  Het is aan te raden om Clematis Montana in de winter te beschermen door de wortels te bedekken met mulch of bladeren. Dit helpt de plant te beschermen tegen de kou en vorstschade. Ook kan het nuttig zijn om de plant te beschutten tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  De Clematis (Montana Grp) 'Superba' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en een goede drainage in de grond. Knip dode stengels en bloemen regelmatig weg om de plant gezond te houden.

  Bemest de tuinplant regelmatig met organische meststoffen zoals compost of mestkorrels. Vermijd het gebruik van kunstmest, omdat dit de bodem kan uitputten en de planten kan beschadigen. Geef de plant in het voorjaar en de zomer extra voeding om een gezonde groei en bloei te bevorderen.

  Het is belangrijk om bij het planten van deze specifieke tuinplant mulch toe te voegen. Mulch helpt om vocht vast te houden en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Daarnaast zorgt mulch ook voor een gezonde bodem en voorkomt het onkruidgroei.

  De Clematis (Montana Grp) 'Superba' gedijt het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld kalk toe te voegen. Planten in de verkeerde pH-waarde kunnen moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen en kunnen minder goed groeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen overwegen. Daarnaast kun je preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig inspecteren op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan. Als laatste redmiddel kun je biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Clematis 'Superba' is een klimplant met opvallende roze bloemen die in het voorjaar bloeien. Het is een sterke en snelgroeiende plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Superba' kan tegen een koude winter en is geschikt om tegen een muur of pergola te laten groeien. Deze Clematis variant is gemakkelijk te onderhouden en kan jaarlijks gesnoeid worden om de bloei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.