Clematis tangutica

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis tangutica, også kendt som den Gyldne Clematis, er en klatreplante med smukke, gule klokkeformede blomster. Planten blomstrer om sommeren og efteråret og producerer dekorative fnugede frø, som fremkommer om efteråret. Clematis tangutica trives bedst i fuld sol eller halvskygge og har brug for en veldrænet jord. Planten kan blive op til 4 meter høj og er ideel til at lade vokse op ad en mur, pergola eller hegn. Clematis tangutica er en let at vedligeholde og vinterhårdfør plante, der er en glad og farverig tilføjelse til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Clematis tangutica er ikke stedsegrøn. Denne plant mister sit løv om vinteren.

  Denne plante er hårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Haveplanter som denne kan overleve i haven, hvis de får den rette pleje.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver minimal indsats. Det er vigtigt at give den regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys og støtte. Beskær den let om foråret for at fremme væksten.

  "Clematis tangutica" har brug for plads til at klatre og trives bedst mod en pergola, hegn eller mur. Sørg for tilstrækkelig vertikal plads til at lade planten vokse frit. Tag hensyn til et vækstområde på cirka 3 til 5 meter.

  Clematis tangutica trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med sollys for optimal vækst og blomstring. I skyggen vil planten trives dårligere og producere færre blomster.

  Planten har brug for vand 1-2 gange om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men ikke for våd. I tørre perioder kan det være nødvendigt at give mere vand.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier. Den har attraktive blomster, der tiltrækker disse insekter. Det er en værdifuld tilføjelse til haven på grund af sin tiltrækningskraft på bestøvere.

  Ja, Clematis tangutica er godt for biodiversiteten, fordi det er en god fødekilde for sommerfugle og bier. Planten tiltrækker også fugle, der gerne spiser plantens frø. Det skaber derfor en varieret og livlig have.

  Planten blomstrer fra juli til september, og blomstringen kan vare op til fire til seks uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og kræver mindst seks timers sollys om dagen for at trives godt. Placer planten et solrigt sted for optimal vækst og blomstring. Sørg dog for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig for at undgå udtørring.

  Nej, frøene og bladene på denne plante er giftige og ikke spiselige. At indtage dem kan føre til kvalme, opkastning og andre sundhedsmæssige problemer. Det er vigtigt ikke at bruge denne plante til forbrug.

  Nej, Clematis tangutica har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er en klatreplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster og blade. Det kan dog være til hjælp med at skabe en naturlig afskærmning i haven.

 • Planten bør beskæres om foråret, inden den nye vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten tilbage til et par knopper over jorden. Beskæring fremmer en sund vækst og blomstring af planten.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand ved rødderne og ikke på bladene for at undgå skimmelsvamp.

  Vælg en pottemuld, der er veldrænet og rig på næringsstoffer. Undgå tunge og lerholdige jordtyper, da de kan hindre dræning. En pottemuld specielt til havplanter er velegnet til optimal vækst og blomstring.

  Have brug for planter brug for en godt drænet jord, der holder fugtighed men ikke er for våd. Jordbunden skal være nærende og have en god luft- og vandbalance. Det er vigtigt at tjekke jorden regelmæssigt og tilføje gødning efter behov.

  Clematis tangutica trives bedst på en solrig til let skyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og beskyt planten mod kraftig vind. Placer planten helst mod en klatrestativ eller pergola for at støtte væksten.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring plantens base og beskytte rødderne med blade eller halm. Nogle hårdføre planter kan overleve i koldere klimaer uden særlig beskyttelse. Det er vigtigt at holde øje med planten regelmæssigt og give ekstra beskyttelse under strenge frostperioder, hvis det er nødvendigt.

  Beskær planten årligt om foråret for at fremme væksten. Sørg for en solrig placering og gød planten regelmæssigt. Giv tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder.

  Det er vigtigt at give regelmæssig gødning til haveplanter om foråret og sommeren. Brug en speciel gødning til blomstrende klatreplanter. Gød planten i henhold til instruktionerne på emballagen for en sund vækst og blomstring.

  Det anbefales at anvende muld omkring plantens base for at bevare fugt og reducere væksten af ukrudt. Brug organisk materiale såsom kompost eller barkflis. Sørg for, at mulden ikke ligger direkte op ad plantens stamme for at undgå skimmeldannelse.

  Clematis tangutica trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Tilsæt om nødvendigt organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere bladene og stænglerne for eventuelle skadedyr. Derudover kan det hjælpe at tiltrække naturlige fjender af skadedyr, såsom mariehøns. Endelig kan brugen af ​​en miljøvenlig insekticid om nødvendigt være en effektiv løsning.

 • Beskrivelse

  Clematis tangutica, også kendt som den Gyldne Clematis, er en klatreplante med smukke, gule klokkeformede blomster. Planten blomstrer om sommeren og efteråret og producerer dekorative fnugede frø, som fremkommer om efteråret. Clematis tangutica trives bedst i fuld sol eller halvskygge og har brug for en veldrænet jord. Planten kan blive op til 4 meter høj og er ideel til at lade vokse op ad en mur, pergola eller hegn. Clematis tangutica er en let at vedligeholde og vinterhårdfør plante, der er en glad og farverig tilføjelse til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.