Clematis (Tangutica Grp) 'Aureolin'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis (Tangutica Grp) 'Aureolin' er en smuk klatreplante med klare gule blomster. Blomsterne har en klokkeformet struktur og blomstrer om sommeren og efteråret. Denne Clematis-sort er kendt for sin lange blomstringsperiode og stærke vækst. 'Aureolin' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og i fuld sol eller halvskygge. Planten kan nå en højde på cirka 3 meter og er et smukt tilføjelse til enhver have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante vil falde af i vintermånederne. Det er en løvfældende haveplante.

  Planten er hårdfør ned til omkring -20 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer. Sørg for lidt ekstra beskyttelse i strenge vintre.

  Clematis Tangutica Aureolin er en nem plante at vedligeholde. Denne haveplante kræver minimalt vedligeholdelse og trives bedst på et solrigt sted med god dræning. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for en sund vækst.

  Clematis har brug for mindst 1 kvadratmeter plads til at vokse. Planten kan sprede sig og har brug for tilstrækkelig plads til at brede sig ud. Sørg for, at planten har nok plads til at udvikle sig fuldt ud.

  Clematis trives bedst i fuld sol til halvskygge og kan også trives i skygge, men vil producere færre blomster. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys for at fremme god vækst og blomstring. Det anbefales at plante planten et sted, hvor den modtager mindst et par timers direkte sollys om dagen.

  Denne plante skal vandes en gang om ugen, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Kontroller regelmæssigt jordens fugtighed, inden du vander. Giv lidt mere vand i tørre perioder.

  Ja, Clematis tangutica 'Aureolin' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektarholdige blomster. Det er derfor et godt valg til en have, der tiltrækker og understøtter disse bestøvere.

  Clematis (Tangutica Grp) 'Aureolin' er en haveplante, der bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle med sine blomster. Den tilbyder også skjulesteder for små dyr i haven. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til økosystemet i din have.

  Clematis (Tangutica Grp) 'Aureolin' blomstrer fra juli til september, og blomstringsperioden kan vare op til 6 uger.

  Ja, Clematis (Tangutica Grp) 'Aureolin' kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig fugtighed og beskyttelse mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, Clematis (Tangutica Grp) 'Aureolin' er ikke spiselig og kan være giftig for både mennesker og dyr. Det anbefales derfor ikke at indtage dele af denne plante. Det er bedst at anvende denne plante udelukkende til dekorative formål i haven.

  Ja, Clematis (Tangutica Grp) 'Aureolin' har et tæt løvtag, der kan dæmpe lyd. Planter generelt kan tilbyde en vis grad af lyddæmpning, især i kombination med andre planter og lydisolerende materialer. Det er dog vigtigt at huske, at planter ikke har de samme lydisolerende egenskaber som specielt designede lydisolerende materialer.

 • Du kan beskære Clematis (Tangutica Grp) 'Aureolin' om foråret til cirka 30 cm over jorden. Fjern også døde eller beskadigede grene. Clematis blomstrer på nyt træ, så regelmæssig beskæring fremmer blomstringen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke udtørrer, men undgå også at rødderne står i våd jord. Giv helst vand ved plantens base for at forhindre svampesygdomme.

  Have planter som disse gavn af god drænende pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt for fugtighed og om nødvendigt give vand. Sørg også for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse i potten.

  Denne plante foretrækker veldrænet jord, der forbliver fugtig. Jordbunden skal være nærende og kalkholdig. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rådne rødder.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering i haven. Sørg for en beskyttet placering mod hård vind og frost. En veldrænet jord er ideel til denne plante.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte rødderne på denne plante mod frost. Du kan dække basen med et tykt lag muld eller blade. Du kan også overveje at lægge et beskyttende lag af fiberdug eller bobleplast over planten.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol til halvskygge. Beskær døde grene om foråret og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Tilføj gødning om foråret for en sund vækst og blomstring.

  For haveplanter som disse anbefales det at tilføje organisk gødning om foråret for en sund vækst og blomstring. Undgå at overgøde, da det kan beskadige planten. Det er også vigtigt at jævnligt mulche med kompost for at opretholde jordens frugtbarhed.

  Mulch er vigtig for haveplanter, fordi det beskytter jorden mod udtørring og ukrudtsvækst. Det holder også planternes rødder varme under kolde temperaturer og tilføjer næringsstoffer til jorden, når det nedbrydes. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tykt for at forhindre skimmeldannelse.

  Clematis (Tangutica Grp) 'Aureolin' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. Planter i jord med den korrekte surhedsgrad kan optage næringsstoffer bedre og vokse sundere.

  Til bekæmpelse af skadedyr på havneplanter kan der bruges biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider. Derudover kan regelmæssig kontrol af skadedyr og fjernelse af angrebne blade og blomster hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb. Endelig kan naturlige fjender af skadedyr, såsom mariehøns, tiltrækkes ved at skabe en biodivers haveomgivelser.

 • Beskrivelse

  De Clematis (Tangutica Grp) 'Aureolin' er en smuk klatreplante med klare gule blomster. Blomsterne har en klokkeformet struktur og blomstrer om sommeren og efteråret. Denne Clematis-sort er kendt for sin lange blomstringsperiode og stærke vækst. 'Aureolin' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og i fuld sol eller halvskygge. Planten kan nå en højde på cirka 3 meter og er et smukt tilføjelse til enhver have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.