Clematis (Viticella Grp) 'Rubra'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' is een prachtige klimplant met opvallende rode bloemen. De bloemen bloeien rijkelijk in de zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze Clematis heeft een sterke groei en kan een hoogte bereiken van 3 tot 4 meter. Hij gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig snoeien stimuleert de bloei en houdt de plant gezond en compact.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn mooie bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed tegen kou kan. Zorg voor bescherming bij strenge vorst.

  Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei is voldoende om de plant gezond te houden. Zorg voor voldoende zonlicht en een goede drainage voor optimale groei.

  De Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te vertakken. Zorg voor 1-2 meter ruimte rondom de plant zodat hij zich optimaal kan ontwikkelen. Plaats de plant bij voorkeur in de volle zon of halfschaduw.

  Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor deze Tuinplant.

  Je moet de plant 1-2 keer per week water geven. Zorg ervoor dat de grond goed uitdroogt tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en overvloedige nectar. Het trekt deze bestuivende insecten aan en helpt daarmee bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een bloeiende tuin.

  Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' is een populaire tuinplant die geen specifieke bijdrage levert aan biodiversiteit. Het is vooral een decoratieve klimplant die weinig bijen of andere bestuivers aantrekt. Voor meer biodiversiteit in de tuin kunnen beter planten worden gekozen die nectar en stuifmeel leveren voor insecten.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  "Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg wel voor voldoende vocht, vooral tijdens warme periodes. De plant kan ook gedeeltelijke schaduw verdragen, maar zal dan mogelijk minder bloemen produceren."

  Nee, Clematis planten zijn giftig voor consumptie en mogen niet worden gegeten. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met planten in de tuin en niet zomaar iets te plukken om op te eten. Het is altijd verstandig om advies in te winnen van een expert voordat je planten eetbaar acht.

  Clematis planten hebben vaak een dicht bladerdek, wat geluid enigszins kan dempen. Echter, ze zijn niet specifiek gekend om geluidsdempend te zijn. Over het algemeen zijn er betere opties als je op zoek bent naar geluidsisolatie in je tuin.

 • Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar tot een paar knoppen boven de grond. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om de luchtstroom te bevorderen. Door regelmatig snoeien zal de plant gezond en goed bloeien.

  Geef de plant regelmatig water, met name tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziektes te voorkomen.

  De Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' heeft humusrijke potgrond nodig voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en vermijd stilstaand water. Vermijd tevens te zure of te basische potgrond om problemen met de wortels te voorkomen.

  Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' heeft behoefte aan goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en niet te zuur is. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  De Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' houdt van een zonnige standplaats met licht beschaduwde wortels. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Deze klimplant kan goed gedijen tegen een muur of schutting op het zuiden of westen.

  Om de plant te beschermen tegen vorst en koude temperaturen in de winter, kun je de basis van de plant mulchen met compost of bladeren. Je kunt ook de plant bedekken met een laagje stro of vliesdoek voor extra isolatie. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat in de winter om rot te voorkomen.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig en moet goed ondersteund worden bij het groeien. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren en zorg voor voldoende voeding tijdens het groeiseizoen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten met een evenwichtige meststof in het voorjaar. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch kan worden gebruikt om vocht vast te houden en de bodemtemperatuur te reguleren. Hierdoor kunnen de wortels van de plant beschermd worden tegen extreme weersomstandigheden en kunnen ze gezond groeien. Het is aan te raden om organisch mulch materiaal te gebruiken, zoals bladeren of compost.

  Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' groeit het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem voor het planten te testen op pH-waarde en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken of zeepwater gebruiken om bladluizen te bestrijden. Ook regelmatig controleren op ongedierte en deze handmatig verwijderen kan helpen bij het oplossen van het probleem. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen, zoals het planten van companion plants die helpen bij het afweren van schadelijke insecten.

 • Omschrijving

  De Clematis (Viticella Grp) 'Rubra' is een prachtige klimplant met opvallende rode bloemen. De bloemen bloeien rijkelijk in de zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze Clematis heeft een sterke groei en kan een hoogte bereiken van 3 tot 4 meter. Hij gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig snoeien stimuleert de bloei en houdt de plant gezond en compact.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.