Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Bees Jubilee'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Bees Jubilee' is een prachtige klimplant met grote bloemen in een zachte tint roze en crème. De bloemen van deze Clematis zijn vroegbloeiend en verschijnen in het voorjaar en de vroege zomer. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. 'De Bees Jubilee' is een uitstekende keuze voor het laten groeien langs een pergola, hekwerk of muur. Zorg voor voldoende ondersteuning en regelmatig snoeien voor een weelderige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Bees Jubilee' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en winter. Deze klimplant is een populaire keuze vanwege de grote en kleurrijke bloemen in het voorjaar en de zomer.

  De Clematis 'Bees Jubilee' is winterhard tot -15 graden Celsius en kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen vorst. Zorg wel voor bescherming bij extreme kou om schade te voorkomen.

  Ja, de Clematis is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en bemesten tijdens het groeiseizoen is voldoende voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende zon en een goede drainage voor optimale resultaten.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Bees Jubilee' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is aan te raden om minstens 50-100 cm ruimte tussen verschillende planten te houden om ze voldoende ruimte te geven om te groeien. Zorg er ook voor dat de plant ruimte heeft om te klimmen en te ondersteunen indien nodig.

  De Clematis 'Bees Jubilee' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de Clematis 'Bees Jubilee' op een zonnige plek te planten.

  Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is het voldoende om eens per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de opvallende bloemen en de zoete nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar je tuin.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Bees Jubilee' draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor insecten, wat gunstig is voor de lokale ecosysteem. Het creëert een gezonde en evenwichtige omgeving in de tuin.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Bees Jubilee' bloeit van mei tot juni en de bloeiperiode kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Ja, Clematis houdt van een plek in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de wortels koel blijven, dus een laag mulch rond de plant kan helpen. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond voor de beste groei.

  Nee, de Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Bees Jubilee' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en behoort tot de groep van klimplanten. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, Clematis planten hebben een dichte groei en bladeren die geluid enigszins kunnen dempen. Echter, dit effect is meestal minimaal en niet significant genoeg voor geluidsdemping. Het is aan te raden om andere methoden te gebruiken voor geluidsdemping in uw tuin.

 • De Clematis dient gesnoeid te worden in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder oude en beschadigde takken en snoei de overgebleven takken tot ongeveer 30 cm boven de grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar dat de plant wel voldoende vocht krijgt. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en de plant indien nodig water te geven.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en voorzien van voldoende voedingsstoffen. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk dat de grond niet te nat blijft, maar ook niet uitdroogt.

  De Clematis 'Bees Jubilee' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef voldoende steun voor de klimmende groeiwijze. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Het is aan te raden om Clematis in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen. Ook kan het helpen om de plant met een ademende doek of jute te bedekken om vorstschade te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende vochtig blijft, maar vermijd te veel water in de winter.

  De plant vereist regelmatig snoeien in het voorjaar om de groei te stimuleren en de bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Voeg jaarlijks bemesting toe in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals Clematis is het belangrijk om regelmatig te bemesten, vooral in het voorjaar en de zomer. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en voorkomt de groei van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost of bladeren als mulch rond de basis van de plant. Houd de mulch laag en vermijd het direct tegen de stam aan te leggen.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Bees Jubilee' geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en planten gezond en goed verzorgd te houden. Natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het gebruik van natuurlijke vijanden of het afspoelen van ongedierte met water kunnen effectief zijn. Verwijder regelmatig dode bladeren en takken om mogelijke schuilplaatsen voor ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Bees Jubilee' is een prachtige klimplant met grote bloemen in een zachte tint roze en crème. De bloemen van deze Clematis zijn vroegbloeiend en verschijnen in het voorjaar en de vroege zomer. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de zon of halfschaduw. 'De Bees Jubilee' is een uitstekende keuze voor het laten groeien langs een pergola, hekwerk of muur. Zorg voor voldoende ondersteuning en regelmatig snoeien voor een weelderige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.