Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Daniel Deronda'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Daniel Deronda' er en smuk klatreplante med store, lilla blomster, der blomstrer tidligt om foråret. Blomsterne har en iøjnefaldende dobbelt blomstform og en kontrasterende hvid midte. Denne Clematis har en stærk vækst og kan blive op til 2-3 meter høj. 'Daniel Deronda' trives bedst i fuld sol eller halvskygge og elsker veldrænet, fugtig jord. Denne plante er en berigelse for enhver have på grund af sine smukke blomster og elegante udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Daniel Deronda' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om vinteren og blomstrer igen om foråret. Det er en populær klatreplante til haven.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Planten trives godt i tempererede klimaer.

  Ja, Clematis-planter er generelt lette at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og sørge for tilstrækkeligt sollys og støtte under vækstsæsonen. Beskær planten om foråret for at sikre sund vækst og blomstring.

  Clematis har brug for plads til at klatre, så et solidt hegn eller espalier er ideelt. Sørg for, at der er mindst 30 cm plads mellem planterne for at fremme luftcirkulationen og undgå overdreven skygge. Disse planter trives bedst i veldrænet jord med tilstrækkelig sollys.

  Clematis 'Daniel Deronda' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan blomstringen falde, og planten kan vokse dårligere. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Clematis 'Daniel Deronda' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande planten en til to gange om ugen.

  Ja, Clematis planter tiltrækker sommerfugle og bier på grund af deres nektarholdige blomster. Det er et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække insekter.

  Clematisplanter anses generelt for at være gode planter for biodiversitet, da de producerer blomster, der tiltrækker insekter, og tilbyder skjulesteder for mindre dyr i haven. De kan hjælpe med at øge biodiversiteten i din have og skabe en sund miljø for forskellige arter af planter og dyr.

  Denne Clematis blomstrer fra maj til juni, og blomstringen kan vare op til seks uger. Det er en tidligt blomstrende haveplante, der om foråret producerer smukke blomster.

  Ja, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Daniel Deronda' kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der nyder godt af tilstrækkeligt sollys. Det anbefales at give planten tilstrækkeligt med vand og beskyttelse mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, Clematis planter er ikke spiselige og kan endda være giftige, hvis de indtages. Spis ikke dele af denne plante, og hold dem væk fra børn og kæledyr.

  Ja, Clematis planter har lyddæmpende egenskaber på grund af deres tætte blade og klatrende vækst. Deres tilstedeværelse kan hjælpe med at reducere støjforurening omkring haven.

 • Beskær efter blomstring de visne stængler lige over en knop. Fjern svage og døde stængler om foråret. Clematis kan beskæres ned til ca. 30 cm over jorden for at forynge planten.

  Giv regelmæssigt vand til Clematis, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand ved plantens rod og undgå vand på bladene.

  Denne plante har brug for godt drænet pottemuld for at vokse optimalt. Sørg for, at pottemulden er let og luftig for en god vanddræning. Omplant planten om nødvendigt for at give rødderne tilstrækkelig plads til at vokse.

  Denne plante har brug for godt drænet, frugtbar jord. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Sørg for en pH-værdi mellem 6,5 og 7.

  Denne plante trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted. Sørg for en veldrænet jord, der er tilstrækkeligt fugtig. Beskyt planten mod hård vind og sørg for tilstrækkelig plads til at kunne klatre.

  Om vinteren kan det være en god idé at beskytte plantens base med blade eller halm. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Overvej også at dække planten med en speciel vinterhætte for ekstra beskyttelse mod frost.

  Clematis planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret og giv planten regelmæssig gødning i vækstsæsonen for optimal blomstring. Beskyt planten mod hård vind og sørg for tilstrækkelig støtte til de klatrende grene.

  Haveplanter som Clematis har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter i henhold til instruktionerne på emballagen. Gød planten om foråret og eventuelt igen om sommeren for optimal vækst og blomstring.

  Det er godt at mulchester clematis med organisk materiale for at holde rødderne kølige og fugtige og beskytte jorden mod temperatursvingninger. Brug f.eks. kompost, blade eller halm. Vær forsigtig med at placere mulchen ikke for tæt på plantens stamme for at undgå rådne.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Daniel Deronda' trives bedst i en jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. En let sur til neutral jord er ideel til denne planteart. Det er vigtigt at sørge for en veldrænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer.

  Til bekæmpelse af skadedyr ved haveplanter, især Clematis-prydplanter, er der flere naturlige og kemiske metoder tilgængelige. Skadevoldere som bladlus, spindemider og snegle kan bekæmpes med insekticider eller biologiske midler. Regelmæssig inspektion og manuel fjernelse af angrebne blade og skadedyr kan også hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Clematis 'Daniel Deronda' er en smuk klatreplante med store, lilla blomster, der blomstrer tidligt om foråret. Blomsterne har en iøjnefaldende dobbelt blomstform og en kontrasterende hvid midte. Denne Clematis har en stærk vækst og kan blive op til 2-3 meter høj. 'Daniel Deronda' trives bedst i fuld sol eller halvskygge og elsker veldrænet, fugtig jord. Denne plante er en berigelse for enhver have på grund af sine smukke blomster og elegante udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.