Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Dr Ruppel'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Dr. Ruppel' is een prachtige klimplant met grote, roze bloemen die bloeien in het vroege voorjaar. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling met een donker roze streep in het midden van elk bloemblad. Deze Clematis kan een hoogte bereiken van tot wel 3 meter en heeft ondersteuning nodig om te kunnen klimmen. Het is een uitbundige bloeier die een romantische en kleurrijke touch geeft aan elke tuin of terras. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en regelmatig snoeien in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Dr Ruppel' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de lente en zomer.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. Deze tuinplant kan dus prima de Nederlandse winters doorstaan.

  Clematis planten zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereisen voornamelijk regelmatig water geven en voeding. Ze kunnen het beste groeien in goed doorlatende grond en met voldoende zonlicht. Snoeien na de bloei kan helpen om de plant gezond te houden.

  De Clematis 'Dr Ruppel' heeft een ruime klimconstructie nodig om te kunnen groeien. Zorg voor voldoende ruimte en ondersteuning, bijvoorbeeld langs een pergola of trellis. Houd rekening met een hoogte van ongeveer 2 tot 3 meter.

  Ja, de plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de Clematis minder bloemen produceren en minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  Clematis heeft regelmatig water nodig, dus geef het minstens één keer per week water. Controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft, zodat de grond niet te nat wordt. In de zomermaanden kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warmte.

  Ja, Clematis planten zijn vlinder- en bijenlokkend vanwege hun mooie bloemen en nectar. Ze zijn een welkome aanvulling in de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, Clematis planten zijn gunstig voor biodiversiteit vanwege hun bloemen die bestuivers aantrekken zoals bijen en vlinders. Ze zorgen voor een gevarieerde plantenpopulatie wat positief is voor de biodiversiteit in de tuin. Deze klimplanten creëren ook schuilplaatsen en nestgelegenheid voor kleine dieren.

  De Clematis bloeit normaalgesproken in de maanden mei t/m juni. De bloei kan ongeveer vier tot zes weken duren.

  Clematis 'Dr Ruppel' kan goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vocht in de grond. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon in de zomer.

  Nee, Clematis zijn niet eetbaar. Deze planten zijn voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin en worden niet geconsumeerd. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen eetbare planten en decoratieve planten.

  Ja, Clematis planten hebben een dichte bladstructuur waardoor ze geluid kunnen dempen. Het blad absorbeert geluidsgolven en kan daardoor bijdragen aan geluidsvermindering in de tuin. Het effect is echter beperkt en zal niet alle geluiden volledig dempen.

 • Snoei deze plant direct na de bloei in de zomer of in het vroege voorjaar voor het groeiseizoen begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de resterende takken terug tot ongeveer 30 cm van de grond. Gebruik scherpe snoeischaren om een ​​gezonde groei te bevorderen.

  De Clematis plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant water aan de basis om de wortels goed te bereiken. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De Clematis plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en vermijd wateroverlast. Een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  De Clematis gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water om de plant gezond te houden. Bescherm de plant tegen harde wind en extreme temperaturen.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de wortels van de Clematis te beschermen door ze te bedekken met een laagje mulch. Daarnaast kan het helpen om de stelen bij elkaar te binden en ze te beschermen met een laagje stro of jute. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  De Clematis plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om de plant te ondersteunen met een klimrek of muur voor een goede groei. Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar om nieuwe groei te bevorderen.

  De Clematis plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de meststof goed in de grond wordt gemengd en geef niet te veel om verbranding van de wortels te voorkomen.

  Mulchen wordt aanbevolen voor deze tuinplant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar vermijd contact met de stelen.

  De plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Loofhoudende organische mulch kan helpen de juiste zuurgraad te behouden.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze tuinplant kunt u het beste regelmatig de bladeren en stengels controleren op luizen, slakken en rupsen. U kunt natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten of gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en voldoende ruimte rondom de plant om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Dr. Ruppel' is een prachtige klimplant met grote, roze bloemen die bloeien in het vroege voorjaar. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling met een donker roze streep in het midden van elk bloemblad. Deze Clematis kan een hoogte bereiken van tot wel 3 meter en heeft ondersteuning nodig om te kunnen klimmen. Het is een uitbundige bloeier die een romantische en kleurrijke touch geeft aan elke tuin of terras. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en regelmatig snoeien in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.