Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Ernest Markham'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Ernest Markham' is een prachtige klimplant met grote, helderroze bloemen met een donkerder rood tintje in het midden. De bloemen bloeien van juli tot september en trekken vlinders en bijen aan. Deze Clematis kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en heeft ondersteuning nodig om te klimmen. 'Ernest Markham' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en is een mooie toevoeging aan elke tuin of terras. Het is een winterharde plant die elk jaar terugkomt en voor een kleurrijke en sierlijke uitstraling zorgt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Ernest Markham' is een bladverliezende plant die zijn blad verliest in de winter. Het is geen groenblijvende plant.

  De plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag.

  Ja, de Clematis 'Ernest Markham' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende vocht en zonlicht en geef regelmatig voeding. Snoei de plant in de lente om de groei te bevorderen.

  Clematis 'Ernest Markham' heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen groeien en zich te verspreiden. Plant de Clematis op ongeveer 30 cm afstand van andere planten en zorg voor voldoende klimondersteuning. De plant heeft een flinke groeikracht en kan tot 4 meter hoog worden.

  Clematis groeit het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om Clematis te planten op een plek waar het minstens een paar uur zonlicht per dag krijgt.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Clematis 'Ernest Markham' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Hierdoor zal de plant zowel vlinders als bijen aantrekken in de tuin.

  Ja, Clematis trekt bestuivende insecten aan zoals bijen, vlinders en hommels, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren en vogels. Het is een waardevolle toevoeging voor de variatie in planten in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloei periode kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, Clematis houdt van veel zonlicht en doet het goed in de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wortels koel en vochtig blijven. In de zomer kan wat schaduw op het heetste moment van de dag geen kwaad.

  Nee, Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Ernest Markham' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gebruikt in tuinen vanwege de mooie paarse bloemen. Eet alleen planten die specifiek bedoeld zijn voor consumptie.

  Ja, Clematis planten kunnen geluid dempen door hun dichte begroeiing van bladeren en bloemen. Het kan helpen om het geluid van bijvoorbeeld verkeer en buren te verminderen. Het exacte dempende effect kan variëren afhankelijk van de omgeving en groeicondities.

 • In maart snoeit u Clematis tot circa 15 cm boven de grond. Verwijder alle dode of beschadigde takken. Verwijder ook oude, zwakke of ongewenste stengels om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant.

  De Clematis heeft een goed doorlatende potgrond nodig met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden. Let op dat de pot groot genoeg is voor de wortels van de plant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De Clematis 'Ernest Markham' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Deze tuinplant is ideaal voor tegen een pergola, schutting of muur.

  Zorg voor winterbescherming door de basis van de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren. Dit beschermt de wortels tegen strenge vorst. Een laagje van 5-10 cm is voldoende om de plant te beschermen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant jaarlijks mest in het voorjaar en snoei de plant na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Clematis gedijen het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw.

  Tuinplanten zoals Clematis hebben regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor optimale resultaten.

  Mest de grond in het voorjaar met organische meststoffen. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant om vocht vast te houden en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Ernest Markham' gedijt het beste in neutrale tot lichtzure grond. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg dus voor een goede balans in de zuurgraad van de bodem voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op aanwezigheid van ongedierte zoals bladluizen en spint. Bij een plaag kunnen biologische bestrijdingsmethoden zoals neemolie of lieveheersbeestjes helpen. Het is ook mogelijk om preventief te werken door de plant gezond te houden met de juiste voeding en watergift.

 • Omschrijving

  Clematis 'Ernest Markham' is een prachtige klimplant met grote, helderroze bloemen met een donkerder rood tintje in het midden. De bloemen bloeien van juli tot september en trekken vlinders en bijen aan. Deze Clematis kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en heeft ondersteuning nodig om te klimmen. 'Ernest Markham' gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en is een mooie toevoeging aan elke tuin of terras. Het is een winterharde plant die elk jaar terugkomt en voor een kleurrijke en sierlijke uitstraling zorgt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.