Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Etoile de Malicorne'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Etoile de Malicorne' is een klimplant met grote bloemen en een vroeg bloeiseizoen. De bloemen zijn lichtblauw van kleur en hebben een opvallende ster-vormige structuur. Deze Clematis groeit goed in de volle zon of halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Zorg voor voldoende ondersteuning of een klimrek voor deze klimplant om optimaal te groeien en te bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis 'Etoile de Malicorne' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die elk jaar opnieuw zal bloeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. Het is aan te raden om de plant te beschermen met bijvoorbeeld mulch of een stuk doek.

  Ja, Clematis planten zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en kunnen goed groeien in de tuin met de juiste verzorging. Ze hebben voldoende zonlicht, regelmatig water en ondersteuning nodig om te klimmen. Snoeien van oude takken in het voorjaar bevordert de groei en bloei.

  Clematis heeft ruimte nodig om te groeien en zich vrij uit te kunnen strekken. Een afstand van ongeveer 50-100 cm tussen planten is ideaal, afhankelijk van de specifieke variëteit. Zorg ook voor voldoende verticale ondersteuning, zoals een klimrek of hekwerk.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Etoile de Malicorne' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. De plant heeft minimaal 4-6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmerd worden.

  De Clematis plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de bodem en de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, Clematis planten staan erom bekend vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun nectarrijke bloemen die in de zomer bloeien. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Ja, Clematis planten zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast bieden ze beschutting en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het stimuleren van biodiversiteit.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Etoile de Malicorne' bloeit van mei tot juni en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 weken.

  Clematis kan goed groeien in de volle zon, maar het is wel belangrijk om de wortels koel en vochtig te houden. Het is aan te raden om de plant te voorzien van voldoende water en eventueel wat schaduw op de heetste momenten van de dag.

  Nee, de Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Etoile de Malicorne' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn bij inname.

  Ja, Clematis planten hebben een dichte begroeiing die geluid kan absorberen en helpen bij het dempen van geluiden. Echter, ze zijn niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen.

 • Snoei Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Etoile de Malicorne' in het voorjaar tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder dode of beschadigde takken en knip ook uitgebloeide bloemen weg. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant te nat staat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond, om verdamping te voorkomen.

  Voor Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Etoile de Malicorne' is het belangrijk om te planten in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is aan te raden om een mix van universele potgrond en wat extra compost te gebruiken voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Clematis gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem neutraal tot licht zuur is. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de bodem om de plant goed te laten groeien.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Etoile de Malicorne' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en heeft ondersteuning nodig om te kunnen klimmen. Zorg voor vruchtbare, goed doorlatende grond en bescherm de wortels tegen felle zon door middel van mulch of lage beplanting. Deze tuinplant kan goed groeien tegen een muur, schutting of pergola.

  In de winter kan het nodig zijn om de basis van de plant te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Het is ook belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en plotselinge temperatuurschommelingen. Eventueel kan een beschermende laag van mulch of compost rond de basis van de plant worden aangebracht voor extra isolatie.

  Deze plant vereist regelmatig snoeien in het voorjaar om de groei te bevorderen en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt door regelmatig water te geven en bij te mesten. Ondersteun de plant met een klimrek of hekwerk om te zorgen voor een goede groeiwijze.

  Bemest de Clematis in het voorjaar met organische meststof voor bloeiende planten. Gebruik geen meststof met een hoog stikstofgehalte voor een uitbundige bloei. Herhaal de bemesting in het najaar voor een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond de basis van planten wordt gelegd om te helpen bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het kan worden gemaakt van bijvoorbeeld compost, bladeren of boomschors. Mulch wordt meestal in het voorjaar aangebracht en vernieuwd indien nodig.

  Clematis (Early Large-flowered Group) 'Etoile de Malicorne' houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Etoile de Malicorne' kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de planten op ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Etoile de Malicorne' is een klimplant met grote bloemen en een vroeg bloeiseizoen. De bloemen zijn lichtblauw van kleur en hebben een opvallende ster-vormige structuur. Deze Clematis groeit goed in de volle zon of halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras en trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Zorg voor voldoende ondersteuning of een klimrek voor deze klimplant om optimaal te groeien en te bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.