Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Hagley Hybrid'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Hagley Hybrid' is een prachtige klimplant met grote, enkele bloemen die in de late zomer en herfst bloeien. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een aantrekkelijke, opvallende uitstraling. Deze Clematis kan goed groeien tegen een muur, schutting of pergola en bereikt een hoogte van ongeveer 3 meter. Het is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud nodig heeft, behalve regelmatig snoeien in het voorjaar. De Clematis 'Hagley Hybrid' is een prachtige toevoeging aan elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Hagley Hybrid' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Tijdens de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Hagley Hybrid' heeft een goede winterhardheid.

  Ja, Clematis Hagley Hybrid is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar zijn belangrijk om de plant gezond te houden. Zorg voor voldoende zonlicht en ondersteuning voor de klimmende takken.

  De Clematis 'Hagley Hybrid' heeft minimaal 1,5 tot 2 meter ruimte rondom nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn lange ranken te laten groeien en te kunnen bloeien. Zorg er dus voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich vrij te kunnen ontwikkelen.

  Clematis groeien het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zullen ze minder bloeien en kunnen ze vatbaarder zijn voor ziektes. Het is daarom aan te raden om ze te planten op een plek met voldoende zonlicht.

  Clematis doet het goed op een regelmatige bewatering, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Clematis planten in het algemeen trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze als je wilt bijdragen aan het aantrekken van deze bestuivers in je tuin.

  Ja, Clematis Hagley Hybrid trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor extra voedselbronnen voor deze insecten en draagt bij aan de bestuiving van andere planten. Het is daarom een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  De Clematis 'Hagley Hybrid' bloeit van juli tot september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, Clematis planten kunnen de volle zon verdragen, maar verdienen de voorkeur van wat schaduw op hun wortels. Ze gedijen het beste in goed doorlatende grond en met voldoende water in warmere weercondities. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Hagley Hybrid' is niet eetbaar. Deze plant is giftig en kan tot maag- en darmklachten leiden bij consumptie. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, Clematis planten kunnen een beetje geluidsdempend zijn vanwege hun dikke, dichte bladeren en hun klimmende groeiwijze. Echter, ze zullen waarschijnlijk niet genoeg geluid dempen om een significant effect te hebben in een lawaaierige omgeving. Het effect zal subtiel zijn.

 • Snoei de plant na de bloei in het late voorjaar of vroege zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de resterende takken tot ongeveer 30 cm boven de grond af. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende bodem met veel organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht zure pH heeft. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast.

  De Clematis 'Hagley Hybrid' gedijt het beste op een zonnige standplaats waar de wortels koel blijven. Kies een plek met vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge omstandigheden.

  Tuinplanten zoals deze hebben in de winter bescherming nodig tegen de kou en vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de wortels van de plant beschermd zijn tegen bevriezing.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde stelen in het vroege voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Clematis hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en bemest de plant in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot te weinig bloemen of groei.

  Het is belangrijk om Clematis te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar zorg ervoor dat de stengels niet bedekt zijn.

  De plant gedijt het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede bodemkwaliteit draagt bij aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Houd de plant vrij van bladluizen en slakken door regelmatig te controleren en indien nodig te behandelen. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd overmatig vocht om schimmelinfecties te voorkomen. Gebruik eventueel natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep voor een milieuvriendelijke aanpak.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Hagley Hybrid' is een prachtige klimplant met grote, enkele bloemen die in de late zomer en herfst bloeien. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een aantrekkelijke, opvallende uitstraling. Deze Clematis kan goed groeien tegen een muur, schutting of pergola en bereikt een hoogte van ongeveer 3 meter. Het is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud nodig heeft, behalve regelmatig snoeien in het voorjaar. De Clematis 'Hagley Hybrid' is een prachtige toevoeging aan elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.