Clematis (Early Large-flowered Grp) 'H.F. Young'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'H.F. Young' is een prachtige klimplant met grote, enkele bloemen in een mooie lichtblauwe kleur. De bloemen bloeien vroeg in het seizoen en verschijnen in overvloed op de plant. Deze Clematis groeit het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin of op het balkon. 'H.F. Young' trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Clematis 'H.F. Young' is een bladverliezende plant. De plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft gedurende de winter kaal. In het voorjaar komen de bladeren en bloemen weer terug.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze plant kan het best overleven in een gematigd klimaat.

  Clematis planten zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Ze gedijen goed in vruchtbare, goed doorlatende grond en hebben voldoende zonlicht nodig. Regelmatig snoeien en water geven helpt bij het gezond houden van de plant.

  De Clematis 'H.F. Young' heeft veel ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten zodat de Clematis voldoende licht en lucht krijgt. Een ruime klimconstructie of pergola is ook aan te raden.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'H.F. Young' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Geef de plant voldoende water zodat de wortels goed vochtig blijven.

  Ja, Clematis planten zijn geliefd bij vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Hierdoor trekken ze deze nuttige bestuivers aan naar de tuin. Planten die vlinder- en bijenlokkend zijn, zijn vaak een waardevolle toevoeging aan een tuin om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'H.F. Young' is een populaire plant onder tuinliefhebbers vanwege de prachtige bloemen en klimmende eigenschappen. Door de bloemen aan te trekken, kan de plant bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is echter belangrijk om ook andere planten aan te planten om een divers ecosysteem te creëren.

  De Clematis bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Ja, Clematis planten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, maar ze geven de voorkeur aan wat schaduw op hun wortels. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Over het algemeen gedijen Clematis planten goed in een zonnige tot halfschaduwrijke omgeving.

  Nee, de Clematis plant is niet eetbaar. Het kan giftig zijn bij inname. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve klimplant in de tuin.

  Clematis staat erom bekend geluidsdempend te werken vanwege de dichte structuur van de bladeren en stengels. Deze eigenschap maakt het een populaire keuze voor tuinen en buitenruimtes om geluidshinder te verminderen. Het is echter belangrijk om te weten dat de mate van geluidsdemping afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte en dichtheid van de beplanting.

 • Snoei deze plant groep 2, na de eerste bloei in mei/juni, door de lange scheuten met ongeveer een derde van hun lengte in te korten. Verwijder ook beschadigde, dode of kruisende takken om de plant gezond en goed te laten groeien. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar en zorg ervoor dat de snoeiwonden netjes en glad zijn.

  De Clematis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'H.F. Young' groeit het beste in een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze plantensoort.

  Deze Clematis heeft een standplaats in de volle zon of halfschaduw nodig. Zorg voor een vruchtbare en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de basis van de plant te mulchen met compost of bladeren en de plant te beschermen tegen harde wind. In strenge winters is het ook mogelijk om de plant af te dekken met een jute doek of vliesdoek. Verwijder de winterbescherming in het voorjaar zodra de kans op vorst voorbij is.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende grond en regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Voor een gezonde groei kan de plant worden gesnoeid om oud hout te verwijderen en ruimte te creëren voor nieuwe groei. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherming tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals Clematis hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale groei en bloei.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan ook helpen bij het beschermen van de wortels tegen koude temperaturen in de winter. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'H.F. Young' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is raadzaam om organisch materiaal zoals compost toe te voegen aan de grond om de zuurgraad te stabiliseren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u het best regelmatig controleren op aanwezigheid van bladluizen, slakken en rupsen. Deze kunnen handmatig verwijderd worden of bestreden worden met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door deze regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Clematis 'H.F. Young' is een prachtige klimplant met grote, enkele bloemen in een mooie lichtblauwe kleur. De bloemen bloeien vroeg in het seizoen en verschijnen in overvloed op de plant. Deze Clematis groeit het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin of op het balkon. 'H.F. Young' trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.