Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Hybrida Sieboldii'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Hybrida Sieboldii' is een prachtige klimplant met grote, enkele bloemen die vroeg in het seizoen bloeien. De bloemen zijn gevuld en hebben een verfijnde lichtroze kleur met donkerdere stippen in het midden. Deze Clematis kan een hoogte bereiken van 2-3 meter en doet het goed tegen een muur of als bodembedekker. Het is een sterke en gezonde plant die jaarlijks terugkomt en voor veel tuinplezier zorgt. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water voor een optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Hybrida Sieboldii' is niet groenblijvend. Het is een plant die in de winter zijn blad verliest en in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgt. Het is een populaire klimplant in de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de wortels te beschermen tegen vorst. Ze kunnen het beste worden afgedekt met mulch of bladeren om ze te beschermen in de winter.

  Ja, deze Clematis plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voeding. Ook is het aan te raden om de plant te ondersteunen met een klimhulp.

  Clematis heeft minimaal 2 tot 3 vierkante meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende ondersteuning in de vorm van een klimrek of hekwerk. Geef de plant ook voldoende licht en water voor een optimale groei.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Hybrida Sieboldii' groeit het beste in de halfschaduw of volle zon. In de volle schaduw kan de bloei verminderen en de groei worden belemmerd. Kies daarom een plek waar de plant minimaal halfschaduw krijgt.

  Deze Clematis plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, Clematis Hybrida Sieboldii is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Deze plant is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Clematis planten zijn over het algemeen niet erg aantrekkelijk voor biodiversiteit, omdat ze geen nectar produceren en geen waardplant zijn voor specifieke insecten. Echter kunnen de klimmende eigenschappen van de plant wel bijdragen aan het creëren van een diverser ecosysteem door ruimte te bieden aan vogels, insecten en kleine dieren. Over het algemeen zijn er meer biodiverse plantopties beschikbaar voor het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

  Deze Clematis bloeit van mei tot juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 4 weken duren. Deze plant behoort tot de Tuinplanten categorie.

  Ja, Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Hybrida Sieboldii' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de wortels koel en in de schaduw te houden. Zorg voor voldoende vochtige grond en bescherm de plant tegen uitdroging.

  Nee, de Clematis 'Hybrida Sieboldii' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en niet voor consumptiedoeleinden. Het consumeren van delen van de plant kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Clematis planten hebben niet de eigenschap om geluid te dempen. Ze zijn voornamelijk gekend om hun prachtige bloemen en klimmende groeiwijze in de tuin. Deze planten kunnen wel een buffer vormen tegen wind en geluid door hun dichte bladerdek.

 • De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Hybrida Sieboldii' moet jaarlijks gesnoeid worden in het voorjaar tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder dode en beschadigde takken en dun de plant uit om luchtcirculatie te bevorderen en nieuwe groei te stimuleren. Het is belangrijk om na de bloei een lichte snoei uit te voeren om de plant compact en gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan de Clematis plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water bij voorkeur aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot voldoende afwateringsgaten heeft om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te nat wordt.

  De Clematis 'Hybrida Sieboldii' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een neutrale tot lichtzure pH-waarde van de grond en vermijd wateroverlast. Een laag mulch kan helpen om de bodem vochtig te houden en de wortels koel te houden.

  De Clematis 'Hybrida Sieboldii' gedijt het best op een zonnige standplaats in vruchtbare, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende steun heeft om te klimmen en bescherm de wortels tegen felle zon. Deze tuinplant kan het beste geplant worden tegen een pergola, schutting of muur.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het aan te raden om de basis van de plant te bedekken met een laag mulch. Daarnaast kan een winterharde doek of fleece worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg er wel voor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en geef regelmatig voeding voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende ondersteuning zoals een klimrek of pergola.

  Tuinplanten zoals Clematis 'Hybrida Sieboldii' hebben behoefte aan regelmatige bemesting voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en breng deze aan in het voorjaar. Let op dat je niet te veel bemest, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht, onderdrukt onkruid en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de basis van de plant, vermijd direct contact met de stengels.

  De Clematis vraagt een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem tussen 6,5 en 7 te houden voor een optimale groei en bloei. Het is aan te raden om regelmatig te testen en indien nodig de bodem aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren op luizen en spint worden genomen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals pyrethrum of neemolie worden gebruikt. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door te zorgen voor een goede luchtcirculatie en regelmatig te bemesten.

 • Omschrijving

  Clematis 'Hybrida Sieboldii' is een prachtige klimplant met grote, enkele bloemen die vroeg in het seizoen bloeien. De bloemen zijn gevuld en hebben een verfijnde lichtroze kleur met donkerdere stippen in het midden. Deze Clematis kan een hoogte bereiken van 2-3 meter en doet het goed tegen een muur of als bodembedekker. Het is een sterke en gezonde plant die jaarlijks terugkomt en voor veel tuinplezier zorgt. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water voor een optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.