Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Jackmanii Alba'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Jackmanii Alba' er en smuk klatreplante med store, hvide blomster, der blomstrer om sommeren og efteråret. Denne Clematis har en kraftig vækst og kan nå en højde på 2 til 4 meter. Blomsterne har en skarp hvid farve og er en fryd for øjet. 'Jackmanii Alba' trives bedst i solen til halvskygge og trives godt i fugtig, veldrænet jord. En perfekt plante til at dække vægge, hegn eller pergolaer og skabe en romantisk stemning i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Clematis planter er ikke stedsegrønne. Om vinteren mister de deres blade og bliver nøgne. De er klatreplanter, der blomstrer om sommeren og ofte producerer bær om efteråret.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at sørge for beskyttelse under strenge vintre. Planten kan trives godt i vores hollandske klima.

  Ja, denne plante er generelt ret nem at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt sollys, regelmæssig vanding og beskæring om foråret for at fremme væksten. Det er en stærk og sund haveplante, der sjældent giver problemer.

  Clematis (Sen storblomstret Grp) 'Jackmanii Alba' har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Planten kan blive op til 2-3 meter høj og har brug for en klatrehjælp. Sørg derfor for tilstrækkelig plads og støtte til en sund vækst.

  'Clematis (Sen Storblomster Grp) 'Jackmanii Alba' trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen vil planten blomstre mindre og væksten kan hæmmes. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Clematis har brug for vand gennemsnitligt 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. I tørre perioder kan det være nødvendigt at give vand oftere.

  Ja, Clematis planter er attraktive for sommerfugle og bier på grund af deres nektarfyldte blomster. Planter med blomster tiltrækker ofte bestøvere, herunder sommerfugle og bier. Clematis planter kan være en værdifuld fødekilde for disse insekter.

  Ja, Clematis tiltrækker ofte sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Deres tætte vækst kan også give beskyttelse til små dyr i området. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Clematis blomstrer fra juni til september og kan blomstre i op til fire uger, afhængigt af vejrforholdene og placeringen.

  Ja, Clematis-planter kan trives godt i fuld sol, men de har brug for tilstrækkeligt fugtig jord og beskyttelse mod hård vind. Sørg for regelmæssig vanding og mulch for at holde rødderne kølige og fugtige. Det anbefales også at dække rødderne med f.eks. lave planter eller mulch for at beskytte dem mod direkte sollys.

  Nej, Clematis 'Jackmanii Alba' er ikke spiselig. Det er bedst ikke at forbruge denne plante, da den kan indeholde giftstoffer, der kan være skadelige for helbredet. Det er bedst ikke at bruge denne plante som fødekilde.

  Nej, Clematis 'Jackmanii Alba' er ikke lyddæmpende. Det er en klatrende plante, der primært værdsættes for sine smukke blomster og ikke for sine lyddæmpende egenskaber.

 • I marts beskærer du denne plante til omkring 30 cm over jorden. Fjern døde eller beskadigede grene og udtynd løvet for at fremme luftcirkulation. Om sommeren kan du eventuelt beskære nogle lange skud for en mere kompakt vækst.

  Clematis skal have regelmæssig vand, især i varme og tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Vand helst om morgenen eller sent på aftenen.

  Det er vigtigt at bruge godt drænet pottemuld til Clematis 'Jackmanii Alba'. Sørg for en blanding af pottemuld og kompost for god vækst og blomstring. Undgå for våd jord for at undgå rodøverfølsomhed.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig og frugtbar jord. Sørg for en let sur til neutral jord med tilstrækkelige næringsstoffer for optimal vækst og blomstring. Undgå for våd eller for tør jord for at undgå rådne rødder eller udtørring.

  Clematis 'Jackmanii Alba' trives bedst på et solrigt sted med tilstrækkelig beskyttelse mod hård vind. En veldrænet jord er vigtig for en sund vækst af denne plante. Sørg for, at Clematis-rødderne forbliver kølige, f.eks. ved at anvende muld rundt om planten.

  Det anbefales at beskytte plantens rødder ved at lægge et lag mulch om vinteren. Det er også vigtigt at dække planten med et vinterbestandigt klæde eller jute for at undgå frostskader. Sørg også for, at planten er godt beskyttet mod hård vind og ekstrem kulde.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Giv planten en solid klatrestøtte for at understøtte væksten. Beskær hvert år efter blomstring for at holde planten sund.

  Have brug for haveplanter som Clematis har brug for regelmæssig gødskning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en gødning med en afbalanceret sammensætning af næringsstoffer, specielt udviklet til blomstrende planter. Gød planten om foråret og eventuelt en gang mere om sommeren for optimale resultater.

  Mulch er en god måde at holde jorden omkring planten fugtig og ukrudtsfri. Det hjælper også med at opretholde en ensartet jordtemperatur. Brug organisk materiale som kompost, blade eller halm.

  Den ideelle surhedsgrad for Clematis er neutral til let sur, med en pH mellem 6 og 7. Det er vigtigt at teste jorden godt og eventuelt justere den for optimal vækst og blomstring af planten. Clematis klarer sig generelt godt i forskellige typer jord, så længe den er veldrænet.

  For at bekæmpe skadedyr i din have, kan du bruge naturlige metoder såsom at sprøjte med en opløsning af vand og sæbe, neemolie eller hvidløgsspray. Du kan også tiltrække nyttige insekter ved at plante blomster, der tiltrækker dem, såsom morgenfruer eller rudbeckia. At kontrollere dine planter regelmæssigt for tegn på skadedyr og fjerne angrebne blade kan også hjælpe med at forebygge større problemer.

 • Beskrivelse

  Clematis 'Jackmanii Alba' er en smuk klatreplante med store, hvide blomster, der blomstrer om sommeren og efteråret. Denne Clematis har en kraftig vækst og kan nå en højde på 2 til 4 meter. Blomsterne har en skarp hvid farve og er en fryd for øjet. 'Jackmanii Alba' trives bedst i solen til halvskygge og trives godt i fugtig, veldrænet jord. En perfekt plante til at dække vægge, hegn eller pergolaer og skabe en romantisk stemning i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.