Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Jan Pawel II'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Jan Pawel II' is een prachtige klimplant met grote, enkele bloemen die bloeien in de late lente en vroege zomer. De bloemen zijn wit van kleur met lichtpaarse strepen en hebben een opvallende uitstraling. Deze Clematis heeft een sterke groei en kan hoogtes bereiken tot wel 3 meter. Het is een ideale plant om tegen een pergola, muur of schutting te laten groeien. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en goed doorlatende grond voor deze mooie klimplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Jan Pawel II' is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die zijn blad verliest in de winter. Het is dus geen plant die het hele jaar door groen blijft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze tuinplant kan overleven in de Nederlandse winterse omstandigheden.

  Ja, Clematis planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en hebben weinig verzorging nodig. Ze gedijen goed in vruchtbare, goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. Snoei ze in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Clematis heeft voldoende ruimte nodig om zich te kunnen verspreiden en groeien. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft voor de wortels om zich te kunnen ontwikkelen. Plant hem op een plek waar hij niet teveel concurrentie heeft van andere planten.

  Ja, Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Jan Pawel II' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Clematis heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Een laag mulch kan helpen om vocht vast te houden en de plant gezond te houden.

  Ja, de Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Jan Pawel II' is vlinder- en bijenlokkend dankzij de nectar in de bloemen. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivende insecten, die bijdragen aan de voortplanting en biodiversiteit in de tuin.

  Clematis is een klimplant die nuttig kan zijn voor biodiversiteit, omdat het een schuilplaats en voedsel kan bieden voor nuttige insecten en vogels. Het kan bijdragen aan het vergroten van de variatie aan planten in een tuin, wat gunstig is voor de natuurlijke fauna. Clematis kan helpen om een gevarieerde en gezonde tuinomgeving te creëren.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Jan Pawel II' bloeit van mei tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, Clematis planten kunnen goed tegen de volle zon, maar ze hebben wel graag dat de wortels koel blijven. Het is daarom goed om de basis van de plant te bedekken met mulch of andere bodembedekkers. Het regelmatig water geven van de plant is ook belangrijk.

  Nee, Clematis planten zijn giftig voor consumptie. Het is belangrijk om de planten niet te eten, zelfs niet in kleine hoeveelheden. Het wordt aanbevolen om kinderen en huisdieren uit de buurt van de plant te houden.

  Ja, Clematis planten zijn niet specifiek bekend om hun geluidsdempende eigenschappen. Planten in het algemeen kunnen echter helpen bij het absorberen van geluidsgolven. Het effect zal afhangen van de dichtheid en grootte van de plant.

 • De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Jan Pawel II' dient jaarlijks gesnoeid te worden voor een gezonde groei en bloei. Dit kan het beste in het voorjaar gebeuren, waarbij dode en beschadigde takken verwijderd worden. Het is belangrijk om te weten dat de Clematis bloeit op het hout van vorig jaar, dus snoei met zorg.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water bij voorkeur aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Clematis houdt van goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om te groeien en dat de plant voldoende water krijgt. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Jan Pawel II' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige bodem. De bodem moet rijk zijn aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde hebben. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en goed te kunnen groeien.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Jan Pawel II' groeit het beste op een zonnige plek met voldoende beschutting tegen harde wind. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Deze plant gedijt goed tegen bijvoorbeeld een schutting of pergola.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen door bijvoorbeeld mulch rond de basis aan te brengen. Het kan ook helpen om de plant tegen de wind te beschermen met een beschutting. Vergeet niet om de plant in het voorjaar te snoeien om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Knip dode bloemen en oude takken regelmatig weg om de groei en bloei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar organische mest om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals Clematis is het belangrijk om te zorgen voor een goede bemesting. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en nog een keer tijdens de bloeiperiode voor een optimale groei.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan bij tuinplanten. Gebruik organisch mulch zoals compost, boomschors of bladeren voor het beste resultaat. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houd de stam vrij om rotting te voorkomen.

  Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Jan Pawel II' heeft een voorkeur voor neutrale tot lichtzure grond. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen. Zure grond kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook kunt u de plant regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen. Daarnaast helpt het om de omgeving van de plant schoon en opgeruimd te houden om zo ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Jan Pawel II' is een prachtige klimplant met grote, enkele bloemen die bloeien in de late lente en vroege zomer. De bloemen zijn wit van kleur met lichtpaarse strepen en hebben een opvallende uitstraling. Deze Clematis heeft een sterke groei en kan hoogtes bereiken tot wel 3 meter. Het is een ideale plant om tegen een pergola, muur of schutting te laten groeien. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en goed doorlatende grond voor deze mooie klimplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.