Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Kathleen Dunford'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis 'Kathleen Dunford' is een prachtige klimplant met grote bloemen die vroeg in het seizoen bloeien. Haar bloemen zijn roze van kleur en hebben een mooie vorm. Deze Clematis heeft een krachtige groei en kan goed tegen een zonnige standplaats. Ze bloeit van mei tot juni en trekt vlinders en bijen aan. De 'Kathleen Dunford' is een aanwinst voor elke tuin en kan langs een pergola, schutting of muur groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Kathleen Dunford' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende klimplant die in het voorjaar weer nieuw blad zal krijgen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Clematis zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereisen weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en jaarlijkse snoei om de plant gezond te houden. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant.

  Clematis heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor een plek met genoeg verticale ondersteuning, zoals een hek of trellis. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Kathleen Dunford' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de volle schaduw zal de plant minder goed bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor het beste resultaat.

  De Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Kathleen Dunford' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten niet uitdroogt. Het is belangrijk om de plant gelijkmatig vochtig te houden om een gezonde groei te bevorderen.

  Ja, Clematis planten worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het kan dus zeker vlinder- en bijenlokkend zijn. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Kathleen Dunford' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt een bron van voedsel voor deze insecten en stimuleert hun aanwezigheid in de omgeving. Het is dus zeker een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot juni en blijft ongeveer 4 tot 6 weken bloeien.

  Ja, de Clematis (Early Large-flowered Grp) 'Kathleen Dunford' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt in een zonnige standplaats. Zorg wel voor voldoende vochtigheid en bescherming tegen sterke middagzon.

  Nee, de Clematis 'Kathleen Dunford' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Clematis planten hebben de mogelijkheid om geluid te dempen, dankzij hun dichte groei en bladeren die geluidsgolven absorberen. Planten met een dichte groei en grote bladeren zijn over het algemeen effectiever in het dempen van geluid. Ze kunnen bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Clematis kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de resterende takken terug tot zo'n 30 cm boven de grond. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft tussen de takken om licht en lucht door te laten.

  De Clematis plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant voldoende water zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat het water goed kan weglopen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal ontwikkeld voor tuinplanten.

  De Clematis heeft een voorkeur voor vochtige, goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor voldoende organische stof in de grond en vermijd wateroverlast. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Clematis kunnen het beste tegen een muur of hek worden geplant voor extra steun.

  In de winter kan het helpen om de voet van de plant te mulchen en de plant af te dekken met een laagje bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Je kunt ook een laagje beschermende doek over de plant leggen om blootstelling aan harde wind te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorstperiode begint.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant terug in het voorjaar en geef regelmatig voeding voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende ondersteuning, zoals een klimrek of pergola.

  Voor de beste resultaten moet Clematis in het voorjaar en vroege zomer bemest worden met een gebalanceerde meststof. Bemesting kan helpen bij de groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de meststof rijk is aan stikstof, fosfor en kalium.

  Het wordt aanbevolen om de grond rondom de plant te mulchen met compost of boomschors. Dit helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt.

  De Clematis gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen voor een optimale groei. Aanbevolen pH-waarde ligt tussen 6,5 en 7,0.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals de Clematis 'Kathleen Dunford' kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast helpt regelmatig controleren op witte vlieg, spint en bladluis om snel in te grijpen bij een mogelijke plaag. Een goede luchtcirculatie en het verwijderen van aangetaste bladeren kunnen ook bijdragen aan het voorkomen van ongedierte op de plant.

 • Omschrijving

  De Clematis 'Kathleen Dunford' is een prachtige klimplant met grote bloemen die vroeg in het seizoen bloeien. Haar bloemen zijn roze van kleur en hebben een mooie vorm. Deze Clematis heeft een krachtige groei en kan goed tegen een zonnige standplaats. Ze bloeit van mei tot juni en trekt vlinders en bijen aan. De 'Kathleen Dunford' is een aanwinst voor elke tuin en kan langs een pergola, schutting of muur groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.