Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Lord Nevill'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Lord Nevill'' is een prachtige klimplant met grote, opvallende bloemen. De bloemen zijn lichtblauw van kleur en hebben een diameter van ongeveer 15 cm. Deze Clematis bloeit in de late zomer en vroege herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant groeit het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. 'Lord Nevill' kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en is een mooie aanvulling voor een tuinhek, pergola of schutting.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis 'Lord Nevill' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de herfst en komt in het voorjaar weer op met nieuwe bladeren. Het is een populaire klimplant die bloeit in de late zomer en herfst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en bloeit in de zomer.

  Clematis planten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water en voldoende zonlicht nodig. Snoei ze elk jaar om de plant gezond en bloeiend te houden.

  Clematis hebben ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden, meestal ongeveer 1-2 meter in de breedte. Zorg voor voldoende verticale ondersteuning, zoals een hek of pergola, om de plant te laten klimmen. Plant ze op een zonnige locatie met goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Clematis gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook groeien in de schaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder snel groeien dan wanneer hij in de zon staat. Het is dus mogelijk om Clematis in de schaduw te laten groeien, maar de plant zal het meest optimaal groeien in de zon.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Lord Nevill' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, Clematis planten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Het is een populaire keuze voor tuiniers die een levendige en bloeiende buitenruimte willen creëren.

  Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Lord Nevill' is een mooie en populaire plant die bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Door deze plant in je tuin te hebben, draag je bij aan de biodiversiteit en help je de insectenpopulatie in stand te houden.

  'Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Lord Nevill'' bloeit van juli tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 maanden.

  Ja, Clematis planten kunnen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om hun wortels koel en vochtig te houden. Zorg voor voldoende mulch rond de basis van de plant om uitdroging te voorkomen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, Clematis planten zijn niet eetbaar. De plant bevat giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn bij inname. Het wordt niet aangeraden om Clematis planten te consumeren.

  Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Lord Nevill' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Deze plant moet jaarlijks gesnoeid worden om gezond te blijven en goed te groeien. Snoei in het voorjaar alle dode of beschadigde stelen af tot vlak boven de grond. Verwijder ook dunne, zwakke of in de war gegroeide stelen om de plant te stimuleren om meer bloemen te produceren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd water op de bladeren te sprenkelen om schimmelziekten te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond geschikt voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg af en toe wat voeding toe voor een gezonde groei en bloei.

  Clematis planten gedijen het best in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de wortels koel blijven door mulch of lage beplanting. Bescherm hem tegen harde wind en felle middagzon.

  Zorg voor winterbescherming door de voet van de plant te mulchen met bladeren of stro. Bescherm de plant tegen felle wind en vorst door een beschutting te plaatsen. Snoei de plant pas in het voorjaar, na de laatste vorstperiode.

  Dit type Clematis vereist weinig onderhoud en gedijt goed in vruchtbare, goed doorlatende grond. Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar tot ongeveer 30 cm boven de grond om de bloei te bevorderen. Geef regelmatig water en zorg voor voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  Bemest de Clematis in het voorjaar met organische mest voor bloeiende klimplanten. Gebruik daarnaast in de zomer een meststof met extra kalium voor een rijkere bloei. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan bladgroei en een verminderde bloei.

  Het is aan te raden om Clematis te mulchen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal, zoals compost of boomschors. Mulch rond de basis van de plant, maar vermijd direct contact met de stengels om rot te voorkomen.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Lord Nevill' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is en niet te zwaar is. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  Clematis is gevoelig voor slakken en bladluizen. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kun je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inschakelen of gebruik maken van insecticiden. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren en preventieve maatregelen te nemen om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  'Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Lord Nevill'' is een prachtige klimplant met grote, opvallende bloemen. De bloemen zijn lichtblauw van kleur en hebben een diameter van ongeveer 15 cm. Deze Clematis bloeit in de late zomer en vroege herfst en trekt vlinders en bijen aan. De plant groeit het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. 'Lord Nevill' kan een hoogte bereiken van ongeveer 2-3 meter en is een mooie aanvulling voor een tuinhek, pergola of schutting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.