Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Madame Baron Veillard'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Madame Baron Veillard' er en smuk klatreplante med store, lyserøde blomster, der blomstrer sent på sommeren og efteråret. Blomsterne har en markant, kontrastfuld gul støvdråbe i midten. Denne Clematis kan nå en højde på 2 til 3 meter og trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det er en hårdfør plante, der trives i fugtig, veldrænet jord. 'Madame Baron Veillard' er et populært valg til at dække vægge, hegn og pergolaer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Clematis (Sent Large-flowered Grp) 'Madame Baron Veillard' er ikke stedsegrøn. Det er en klatreplante, der mister sit løv om vinteren. Det anbefales derfor at beskære planten om foråret.

  De Clematis (Late Large-flowered Grp) 'Madame Baron Veillard' er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under strenge vintre. Plantning på et beskyttet sted kan hjælpe med at minimere frostskader.

  Ja, denne Clematis-plante er generelt let at vedligeholde og kræver kun basal pleje, såsom regelmæssig vanding og beskæring. Det er vigtigt at understøtte planten med en klatrestativ eller anden støtte. Clematis-planten trives bedst på en solrig til halvskygget placering i fugtig, godt drænet jord.

  Clematis har brug for mindst 2 kvadratmeter plads for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads, så rødderne kan udvikle sig godt. Sørg også for en klatrestøtte eller give planten plads til at vokse langs et hegn eller en pergola.

  Clematis (Sen storblomstret Grp) 'Madame Baron Veillard' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I fuld skygge kan planten have sværere ved at gro og blomstre ordentligt. Sørg derfor for tilstrækkeligt lys til optimal vækst.

  Clematis har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Giv planten vand en gang om ugen, så jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at lade jorden tørre mellem vandinger.

  De Clematis 'Madame Baron Veillard' er tiltrækkende for sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er uden tvivl en plante, der kan tiltrække disse insekter til din have.

  Ja, Clematis-planter er gode for biodiversiteten, fordi de tiltrækker insekter med deres nektar og pollen. De tilbyder også ly til små dyr i haven. Det er vigtigt at have forskellige typer planter i haven for at fremme biodiversiteten.

  Clematis blomstrer fra maj til juni, og blomstringen kan vare op til fire uger.

  Ja, Clematis-sorter kan godt klare fuld sol, men de foretrækker let skygge i varme klimaer. Det er vigtigt at holde rødderne kølige og fugtige, især i varme sommerdage. Sørg for tilstrækkelig muld omkring plantens base for at holde på fugtigheden.

  Nej, Clematis planten er ikke spiselige og kan endda være giftige ved indtagelse. Det er vigtigt ikke at spise denne plante og holde den utilgængelig for børn og kæledyr.

  Ja, Clematis-planter har evnen til at dæmpe lyd på grund af deres tætte løv. Dette kan hjælpe med at reducere støj udefra i haven. Det er dog ikke en primær egenskab hos disse planter.

 • Beskær denne plante i marts til 30 cm over jorden. Fjern døde eller svage grene og tynd planten ud for at fremme luftcirkulationen. Klip regelmæssigt visne blomster væk for at stimulere ny blomstring.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er vigtigt at undgå at lade planten tørre ud.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at potten har tilstrækkelige drænhuller til at lede overskydende vand væk. Brug en passende pottemuld til haveplanter for optimal vækst og blomstring.

  Clematis (Sen Store blomstring Grp) 'Madame Baron Veillard' trives bedst i veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden er neutral til let sur. Undgå alt for våd eller tør jord for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå for våde jordbunde. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Denne plante har brug for vinterbeskyttelse, fx muld rundt om basen for at beskytte rødderne mod kulden. Eventuelt kan der også bruges vinterhårde materialer såsom jute eller fiberdug til at beskytte planten mod frostskader. Det er vigtigt at forberede planten godt til vinteren for at øge chancerne for overlevelse.

  Clematis har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær visne blomster og døde grene regelmæssigt. Sørg for tilstrækkelig støtte, såsom en klatrestativ eller klatresnor.

  Clematis planter har brug for regelmæssig gødskning med en afbalanceret gødning til blomstrende planter. Sørg for, at gødningen er rig på fosfor for en god blomstrende udvikling. Gødsk planten i vækstsæsonen, fra foråret til sensommeren.

  Mulch jorden omkring denne plante om forår til at holde på fugt og reducere ukrudt vækst. Dette hjælper også med at holde rødderne kølige og beskytter mod frost om vinteren. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis for de bedste resultater.

  Clematis (Sen storblomstret gruppe) 'Madame Baron Veillard' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt korrigere den med gødning eller jordforbedringsmidler. En optimal surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For effektiv skadedyrsbekæmpelse på Clematis (Sen storblomstret gruppe) 'Madame Baron Veillard' er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for mulige skadedyr og fjerne dem straks. En naturlig måde at bekæmpe skadedyr på er f.eks. at lade mariehøns gå rundt i haven, da de hjælper med at bekæmpe bladlus. Undgå overdreven brug af kemiske bekæmpelsesmidler for at beskytte plantens sundhed og miljøet.

 • Beskrivelse

  Clematis 'Madame Baron Veillard' er en smuk klatreplante med store, lyserøde blomster, der blomstrer sent på sommeren og efteråret. Blomsterne har en markant, kontrastfuld gul støvdråbe i midten. Denne Clematis kan nå en højde på 2 til 3 meter og trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Det er en hårdfør plante, der trives i fugtig, veldrænet jord. 'Madame Baron Veillard' er et populært valg til at dække vægge, hegn og pergolaer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.